HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Magyarország Legfőbb Ügyészének figyelmébe

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.26.
 Kedd
Ma Fülöp napja van.
Holnap Hella napja lesz.
   EUR árfolyam
   350,53 Ft
   CHF árfolyam
   331,01 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 05. 08:41     


Adorján György

Magyarország Legfőbb Ügyészének figyelmébe
Csermely Péter kiugrasztotta a nyulat a bokorból, meginterjuvolta Vida Ildikót, aki bevallotta, hogy kitiltották az USA-ból.

Az interjú, amely itt olvashatórészletesen bemutatja Vida álláspontját az üggyel kapcsolatban. Tagadása mellett számomra legizgalmasabb az a rész, amikor elmondja, hogy a kormány „illetékesének” jelezte a kitiltást:


„A kormány tudott az ügyről”- mondta!

 

Bárhogyan is erőltetem a memóriámat, erre vonatkozó beismerést én kormánytagtól az elmúlt hetekben nem hallottam, sőt, úgy rémlik, egyesek ebbõl a körből úgy tettek, mintha fogalmuk se lenne Vida Ildikó érintettségéről!

 

Arra a kérdésre pedig, hogy mit mondott a kormány illetékese, miután Vida közölte vele a kitiltás hírét, a NAV elnöke így válaszolt: „…bármilyen megfoghatatlan és homályos a vád, ki kell állni, és el kell mondani az igazat, mert a hazugság és a korrupció ikertestvérek, és ahol az egyik bekopog, ott tudnivaló, hogy hamarosan megjelenik a másik is.”

Én is azt mondom, a hazugság és a korrupció jegyben járnak, de még azt is hozzátenném, hogy a nyilvánosság előtt való elhallgatás is, minden olyan ügyben, amely közérdekű!

 

Márpedig, tisztelt Legfőbb Ügyész Úr, ajánlom becses figyelmébe, hogy több olyan történeti tényállás is zajlik a szemünk előtt, melyek, ha mást nem is, de a törvényességi felügyelet gyakorlását minden bizonnyal igénylik! Akkor is igaz ez, ha a sajtó, a média felületén megjelenő ügyek nem elégségesek az igazságszolgáltatás gépezetének beindítására, legalább is Ön szerint, legfőbb ügyész úr. Szerintem meg ezek nem kitalációk és legfőképpen nem a liberális bukott baloldal látomásai. Ezért arra kérem tisztelettel, hogy szíveskedjék felülemelkedni hajdani fideszes kötődésein, és határozottan sarkára állva tegye meg a szükséges intézkedéseket, példának okáért legalább az alábbi ügyekben.

 

Kérem Ángyán József professzor földről írt jelentéseit iktatni, őt magát tanúként meghallgatni az állami földpályázatok helyzetével kapcsolatban és mindezek alapján a szükséges eljárást megindítani, a nyilvánosság tájékoztatásával egyidejűleg!

 

Kérem, szíveskedjék kivizsgáltatni dr. Hadházy Ákos állatorvos trafik ügyekben meglévő eljárásjogi helyzetét, különös tekintettel a személyes adatokkal való visszaélés történeti tényállása miatt, figyelemmel arra, hogy az általa esetlegesen jogosulatlanul is megszerzett adatok súlyos korrupciós jelenségekre utalnak a pályázatok elbírálást illetõen.

 

Kérem saját hatáskörben való intézkedését arra vonatkozóan, hogy Horváth András és Vancsura István, korábbi NAV alkalmazottak által nyilvánosságra hozott adatok alapján milyen eljárások indultak, azok törvényességi határideje megfelel-e a büntetőeljárási szabályoknak, a nyomozások kiterjednek-e teljes körűen az adatszolgáltatók által elmondottakra. Kérem továbbá annak soron kívüli vizsgálatát is a nyilvánosság egyidejű tájékoztatása mellett, hogy az USA-ból kitiltott Vida Ildikó és tsai érintettek-e bármilyen formában ezekben az ügyekben!

 

A felsoroltak társadalomra való veszélyességét hangsúlyozni nem kell! Miután a NAV elnöke elismerte, hogy egyike a kitiltottaknak, az amerikaiak felé megküldött jogsegély-kérelemben foglaltakon kívül szükségesnek tartom a felsorolt ügyek tekintetében legfőbb ügyész úr soron kívüli intézkedését, mivel bármiféle késedelem az ügyek hivatalos vizsgálatának eredményességét veszélyeztetné!

 

egy magyar állampolgár a sok közül

 


További hírek

  Száz beteg gyógyulását segítheti
2020. 05. 25. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  Kásler hazudik – távoznia kell a kormányból
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  Állatkerti belépőket kaptak pénzjutalom helyett az egészségügyi dolgozók
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  Egymillióval segíti Böjte Csaba alapítványát az MSZP
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Ellopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Botka László is aláírta Karácsony Gergely követeléseit
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Semjénnek hála bárkit kilőhet a titkosszolgálat
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél
2020. 05. 22. 16:44 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport