HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Már megint gáz van

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.21.
 Kedd
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.
   EUR árfolyam
   398,93 Ft
   CHF árfolyam
   402,13 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 21. 11:14     


PuPu

Már megint gáz van
Hát bizony, az egy dolog, amit a propaganda állít, másik meg a valóság. Legszebb példa erre az iraki háború.

A múlt hétvégén egy német lapnak adott terjedelmes interjúban is elismerte hazugságát az iraki tömegpusztító fegyverekről az informátor, Rafid Ahmed Alvan al-Dzsenabi, akinek állításai kulcsfontosságúak voltak abban a 2002-es amerikai nemzetbiztonsági jelentésben, amely megalapozta az iraki háborút. 
Az ő hazugsága volt a fő motívum, amelyre hivatkozva az USA és Nagy-Britannia 2003-ban megindította az Irak elleni hadmozdulatokat.
Tudtuk ezt eddig is, de most vált letagadhatatlanná a dolog, és ha a kilógó lólábat megrántanánk, a ló harsány hangon nyerítené az olaj szót.

Most éppen az ukrán válság során élünk át hasonló dolgokat, merthogy itt is egy dolog, amit a propaganda mond, egy másik meg a valóság…
Ha valaki csak a nyugati hírügynökségek jelentéseit olvasgatja, akkor igen szomorú kép bontakozik ki előtte a mai Oroszországról.
A pusztaság közepén ül a csontvázzá soványodott Putyin, egyik kezében egy ukrán szűz, kinek torkába vájja véres szemfogát, másik kezében meg az önkényuralmi kancsuka, azzal csapkod vadul.
A nép éhezik, Oroszország az összeomlás a küszöbön áll, ez a rém meg egy vízipipán keresztül földgázt szipuzgat, miközben a Nyugat segítségre nyújtott kezeire jó nagyokat ver egy balalajkával, vagy egy bábuskával, vagy mivel is…
Mert Oroszország belerokkant a szankciókba, melyek királynője a Déli Áramlat építésének akadályozása. 

És akkor tessék, miket olvas az ember:
„Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök a csütörtöki brüsszeli EU-csúcson azt mondta, hogy "Bulgária megadja az összes engedélyt a Déli Áramlat építésének a megkezdéséhez, és folytatja az építkezés előkészítését". 
A miniszterelnök rámutatott arra, hogy várja a Gazprom reagálását. 
"Amennyiben a Gazprom felhagy a tervvel annak ellenére, hogy Szófia megad minden engedélyt a megvalósításhoz, akkor ez az orosz fél bűne lesz, és nem a bolgároké" - tette hozzá Bojko Boriszov.

Vlagyimir Putyin orosz elnök december elsején Ankarában jelentette be, hogy Oroszország eláll a Déli Áramlat gázvezeték megvalósításától, és helyette Törökország felé vezető szállítási útvonalat építene ki. 
Az orosz államfő ezt akkor azzal indokolta, hogy Oroszország a jelenlegi körülmények között, az EU ellenkezése miatt, nem tudja megkezdeni az Ukrajna megkerülésével Dél- és Közép-Európába (ezen belül Magyarországra) orosz földgázt szállító Déli Áramlat tervének megvalósítását.” – írja a Napi Gazdaság.
Akkor most hogyan is vagyunk?
Bő két hét kellett, hogy a Nyugat hátramenetbe kapcsoljon, és visszatáncoljon tervétől, melynek amatőrségét talán csak bornírtsága múlta felül.
Pedig Oroszország még nem vett el semmit, csak éppen bejelentette, hogy nem ad, vagy nem úgy ad.

A döntéshozóknak minden szükséges adat a rendelkezésükre állt, egyszerűen elő kellett volna venni a jegyzeteiket, hogy Oroszország a részben vagy teljesen kieső európai piacot merrefelé tudja pótolni.
Törökországot évek óta hitegetik az Unióhoz csatlakozás lehetőségével, és az oroszok pontosan tudják, hogy összesen két csap elforgatásával jó nagy ribilliót tudnak okozni Európában.
Az egyik az Ukrajnán keresztül vezető vezeték csapja - tételezzük fel, hogy Ukrajna már megint elfelejt fizetni a gázért – a másik meg egy elosztóállomás a török határon, mellyel képessé teszik Törökországot az Unió déli részének ellátására.
Ehhez még palagáz sem kell, egy palatábla is elég kiszámolni, hogy mennyivel nő ezzel a törökök zsarolási potenciálja az Unióval szemben.
Ha a harmadik csapot is elzárják, itt Európában befagy a seggünk, hogy kissé rusztikus legyek, és elkezdjük irigyelni a libákat a magukon hordott pehelypaplan miatt.

Az érdek, amiért Ukrajnában már emberek ezrei haltak meg, nem ukrán érdek.
Ukrajnát mai állapotában – és ég sok évig – az Unió akkor sem venné fel tagjai sorába, ha Putyin térdenállva könyörögne érte, a NATO tagsággal meg csak azt érné el, hogy nagyhirtelen vagy száz atomtöltetű rakéta célpontjává válna, ez hozzávetőleg elég is lenne az ukrán nép kiiktatásához, ha valaki a Pentagonban váratlanul megbolondulna.
De hát ezt tudják Amerikában is, mindössze errefelé él a nép boldog tudatlanságban, ködös, rózsaszín álmokat dédelgetve Nyomorpuszta alsón.
A világot nem a szép illúziók, hanem a pőre érdekek kormányozzák, a kormányok pedig csak azért hülyítik a népet, nehogy feltisztuljon a tudata néhány percre és kitörje az összes politikus nyakát.

Ha lesz Déli Áramlat, az nekünk jó lesz, mert ha Ukrajnában nem áll le a Nyugat, akkor hamar megérhetjük, hogy a következő fűtési szezonnak Ukrajna már a megújuló energiával  - uszadékfával, kukoricaszárral meg összedörzsölt kesztyűkkel - vág neki.
Ha nincs alternatív szállítási útvonal, akkor sajnos mi is.

Ezt csak azért írtam, mert zavar, hogy a legbárgyúbb hazugságoknak is bedől a nép, aztán még jónéhányan ismételgetik is a baromságokat, ami roppant helytelen.
Szóval, kedves olvasó, ha azt írják, hogy esik az eső, biztos, ami biztos, lógasd ki a kezed az ablakon, és győződj meg róla, hogy a Meteorológiai Intézet Főigazgatójának unokaöccse nem akar-e felvenni esőalapú támogatást az uniós alapból.

Éberség olvtársak, éberség!

:O)))

 

 


További hírek

  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023. 03. 17. 10:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az izgalmas kezdet fontos! (+18)
2023. 03. 17. 10:25 13keruleti-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  A marcona külsővel rendelkező, érző szívű cane corso
2023. 03. 14. 12:06 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport