HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Mennyit ér egy halott cigány?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.21.
 Kedd
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.
   EUR árfolyam
   398,93 Ft
   CHF árfolyam
   402,13 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 03. 10. 16:01     


PuPu

Mennyit ér egy halott cigány?
Hetvenmillió forint kártérítést fizet a kormány a cigánygyilkosságok áldozatainak, tudhattuk meg a napilapokból.

Hetvenmillió forint kártérítést fizet a kormány a cigánygyilkosságok áldozatainak, tudhattuk meg a napilapokból.

Valahol azt olvastam, hogy harminchét ember között oszlik meg az összeg, ami soknak éppen nem mondható, habár az nem tiszta, hogy az áldozatok hozzátartozói vagy a túlélők számíthatnak-e újabb összegre egy esetleges bírósági ítélet folyományaképpen, vagy ez akkor most előleg, plusz pénz vagy mifene is tulajdonképpen?
Mindenesetre a pénzösszegek meghatározására és szétosztására felkért Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület ennyit talált indokoltnak szétosztani, gondolom, ezzel megoldva az áldozatok hátralevő életének összes problémáját.

Természetesen az egyesület a jó gazda gondosságával járt el a horribilis összeg szétosztása során. 
A tapasztalatok alapján az egyesület úgy vélte, hogy sok hozzátartozó visszaélt korábban a segítséggel, ezért nem egy összegű kárenyhítésre, hanem életjáradékra tettek javaslatot.
Nagyon helyesen egyébként, hiszen mit is tudna művelni a buta cigány a pénzzel, még a végén elköltené tüzelőre, amilyen hedonista életvitelhez szokott, vagy belevetné magát a nokedlis libapörköltbe és ott lelné halálát, amilyen mohó az ilyen senkiházi – kell az ilyennek a fehér ember gondoskodása, mint egy falat kenyér.
Hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának miért volt ehhez szükségük a Fehér Gyűrű Egyesület vagy hogyishíjják segítségére, mennyit fizetett ezért a minisztérium, azt senki nem tudja, hiszen az említett hatóságnál - élén a miniszterrel - annyi a léhűtő, hogy egymásba ér a kompetenciájuk.
Akár a miniszter maga is szétoszthatta volna ezt a rengeteg pénzt Isten nevében, oszt utána reménykedhetett volna hátralevő életében, hogy Isten nem köpi szemközt, mikor majd találkoznak, amire azért én nem fogadnék.
 

Merthogy a minisztérium maga is megfogalmazta: "jogerős ítélet hiányában is egyértelmű, hogy 2008-2009-ben az akkori állami szervek közül több tevékenysége is hátráltatta a nyomozást és az elkövetőek kézre kerítését". 
Hozzátették: Magyarország kormánya ezzel a lépésével is felelősséget vállalt az áldozatok családjának kárenyhítésében.
Ne menjünk abba bele most, hogy mi tart hat évig egy bíróságnak Magyarországon egy kártérítési összeg megállapításában, csak szomorodjunk el – ilyen országban élünk.
Ha én minisztérium – nopláne Magyar Állam lennék, azért nem aláznám magam egy ilyen ügyben ilyen összeggel, még ha egy majdani ítéleten felül adnám is, ez egyszerűen pitiáner szarevés, mert akinek a Magyar Állam tevőleges asszisztálásával vették el az életét, annak hozzátartozóit minimum tejben-vajban kellene fürdetni, hetente kellene bocsánatot kérni tőlük, de persze ez illúzió.

A Tatárszentgyörgyön sörmeccsen focizgató kormányfőtől még annyi sem telt, hogy egy szál virágot tegyen a 28 éves férfi és ötéves kisfia sírjára, a helyi önkormányzat nem adott területet az áldozatoknak állítandó emlékműnek, miközben a gyilkosok egyikének már másfélmilliós kártérítést ítélt meg a bíróság,.
Az ítélet szerint egy újság megsértette a férfi jó hírnevét (?) és becsületét (?) 2012. január 2-i számában közölt „Nyafi retteg a halálbrigádtól című cikkének azon tényállításaival, amelyek szerint a felperes „brutális sorozatgyilkos”, valamint a „számlájára tucatnyi romák elleni támadás írható, amelyekben hat ártatlan ember, közöttük egy kisgyermek vesztette életét”.
Érdekes ilyenkor nem olyan találékony a bíróság, mint amikor a miniszterelnök feleségének taggyűléséről, meg a miniszterelnök hivatali hatalmával való visszaélésről van szó, mikor a taggyűlés nem taggyűlés és a bűncselekmény nem bűncselekmény.
Ilyenkor azonnal megszületik az ítélet, nem kell hozzá hat év.

A minisztérium államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a cigánygyilkosságok ügyét nem szabad kampánytémává tenni, majd ugyanezen lendületből hosszasan ecsetelte, hogy  a 2008–2009-es romagyilkosságokban közvetlenül vagy közvetve érintett áldozatoknak először a polgári kormány nyújtott támogatást.
Úgy szégyen ez, ahogy van, az összes hazudozással, szerecsenmosdatással, kampányra időzített alamizsnavetéssel együtt.
Ha a buddhizmusnak van igaza és van reinkarnáció, akkor ezek patkánynak születnek majd újjá – de a patkányok ezt nagyon fogják szégyellni…
 

 

:O)))

További hírek

  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023. 03. 17. 10:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az izgalmas kezdet fontos! (+18)
2023. 03. 17. 10:25 13keruleti-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  A marcona külsővel rendelkező, érző szívű cane corso
2023. 03. 14. 12:06 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport