HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Mészáros Lőrinc vagyok, de az RTL-nek nem nyilatkozok

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.24.
 Péntek
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   356,68 Ft
   CHF árfolyam
   328,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 02. 08:30     


Adorján György

Mészáros Lőrinc vagyok, de az RTL-nek nem nyilatkozok
Mondhatja bárki, hogy lerágott csont a vele kapcsolatos hír, vagy bármely történet, de hát nem is az ö személye a fontos, hanem az a stílus, életmód és szemlélet, melyet képvisel.

Mondhatja bárki, hogy lerágott csont a vele kapcsolatos hír, vagy bármely történet, de hát nem is az ö személye a fontos, hanem az a stílus, életmód és szemlélet, melyet képvisel.

A kivagyiság és a szemesnek áll a világ, no meg a felfele nyalás és lefelé taposás elvi szilárdsága ötvözve az élni, és élni hagyni felfogással, ez az a vezérfonal, amely mentén a fidesz csöcsein felnőtt újgazdag réteg tengeti manapság, tejben vajban fürösztött életét.


A „szarok rá, hogy más mit mond” című veretes vélemény a felcsúti polgármester részéről nem sokban különbözik attól a közismert mondástól, mely szerint "Az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije az annyit is ér”. Ami azt illeti látványosan megtollasodtak egy páran a fideszes kormányzási időszak alatt.
Van, aki hatfős alkalmazotti gárdát foglalkoztat szerény pasaparki otthonában és van, aki 500 LE Mercedes G osztályú terepjáróval megy kenyérért a sarki pékségbe.


Persze az, aki több százezres Gucci táskával és a hozzá passzoló több milliós gyémántokkal kirakott ugyancsak Gucci órával flangál a városban, felkelti az érdeklődést, vajon kitől kapta, és izgalmas találgatásokra adhat okot. Az új trafikosok többsége is a kormánypártokhoz köthető hűségtulajdonosként rázza a rongyot egy-egy vidéki ingatlanán, már arab sejkek által is irigyelhető módon. A belvárosi önkormányzat által felújított és biztosított luxuslakásokban élő kormány közeli kivételezettek is élvezik a fideszesek által nyújtott örömöket.


Visszatérve alapesetünkhöz, Mészáros Lőrinc mindent megengedhet magának. Vajon miért? Miért mondhatja a parlagfüvet csalánnak és mezei aszatnak, miért legyinthet arra, hogy állami földek bérbeadásának különleges kedvezményezettjeként tartják számon, és miért intézi el egy vállvonással azt, hogy az RTL Híradó beszámolt látványos vagyongyarapodásáról. Lepereg róla minden. Biztonságban érzi magát, kikezdhetetlennek, a barátjának mondott illiberális populizátorral háta mögött. Az ivóvízminőség javítására kapott uniós pénz rá eső részének kritizálása sem érdekli, szeme se rebben, hogy Váradi juhásznak első fokon igazságot szolgáltatott a törvényszék, abban a trágyalopási ügyben, melyben maga is érintett volt. Őt aztán nem kezdheti ki senki, sérthetetlen.


Aki a hírek szerint saját cégének is képes tanácsokat adni, havi 1,7 millióért, az azért van olyan bátor ember, hogy még az ügyészség törvényességi felügyelet ellátásától sem tart, hiszen azok is tudják róla, hogy kinek a földije, barátja, ami egyben azt is jelenti számukra, hogy ő egy minden gyanú felett álló polgára hazánknak. Így aztán nincs azon sem csodálkozni való, hogy az RTL riportere hiába próbálja kérdezni őt bármiről, rendre azt a választ kapja, hogy önöknek nem nyilatkozom. Arra a kérdésre pedig, hogy miért, a szűkszavú válasz annyi, hogy tudják azt önök jól.


Na persze, hiszen a jobboldali populista szabadságharcosok szerint az RTL is beállt az ellenzéki sorba, rendre ekézi a kormány és a mögötte álló pártszövetség, meg azok csókosainak viselt dolgait. Így aztán érthető a felcsúti polgármesternek, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnökének, a megyei földpályázatok egyik fő nyertesének, több cég tulajdonosának csípi a szemét, hogy egy kereskedelmi csatorna nap, mint nap vele is foglalkozik, ahelyett, hogy pártfogóit ajnározná. Hogy miért tűrik a létminimumon, meg az alatt élő milliók tömegei mindezt, az itt a nagy kérdés, melynél nagyobb már csak egy van, hogy meddig!

 

 


További hírek

  Ezzel a permetezővel a nehezen hozzáférhető helyek is kezelhetők
2021. 09. 23. 10:15 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elektromos roller: tudnivalók a modern szerkezet kapcsán
2021. 09. 23. 10:06 pestmegyei-hirhatar.hu
  Tánctalálkozó PLUSZ
2021. 09. 23. 02:15 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb MSZP-s politikust „győzött meg” DK, hogy jobb lesz náluk
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Elk*rta: Gubás Gabi szívesen kimaradt volna az Elk*rtukból című Gyurcsány-filmből, mégis vállalta
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Orbán apja(?) hatvanpusztai birtokáról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Harminc éves a Pécsi Napok
2021. 09. 21. 02:13 pecsi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Te tudod, mi az a financial domination?
2021. 09. 20. 17:07 dunakeszi-hirhatar.hu
  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport