HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Mi lehet még a Fidesz tarsolyában, avagy Tarsoly és Kiss Szilárd meg a többiek

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 03. 24. 08:55     


Adorján György

Mi lehet még a Fidesz tarsolyában, avagy Tarsoly és Kiss Szilárd meg a többiek
Felkötheti az alsóneműjét a rendőrség és az ügyészség is, ha mélyére akar ásni a Quaestor ügynek, de hát errefelé nincsenek milánói ügyészek.

Kutyaütők ezek a kormánypártiak az már biztos és akkor még finom voltam. Ez a tegnapi parlamenti ülésen is bizonyítást nyert. Lukács Zoltán szocialista képviselő hiába tett fel két témában  kérdést, hogy mi van a vasárnapi boltbezárásokkal, mert ahány vasárnap annyival szaporodnak a kormánypártot elhagyók e miatt, de legfőképp mi van Tarsollyal, a Quaestor vezérrel. Mert L. Simon a költő államtitkár annyira beleszerelmesedett saját gyűlöletbeszédjébe, hogy a felvetett kérdés második részére már nem is válaszolt. Pedig a Quaestor által okozott kár valamivel többnek látszik, mint a Hunvald, Hagyó, Simon által okozott, ténylegesen megállapított együttvéve. Jár-e vajon Tarsolynak a pórázon vezetés bilincsbe verve, vagy sem, jár-e neki is a halaszthatatlan nyomozati cselekményként végrehajtott házkutatás és lefoglalás, vagy sem, ez itt a kérdés. Vagy mindez csak azoknak jár, akik homlokegyenest másként gondolkodnak, mint a mai hatalom képviselői.

 

Szánalmas és siralmas is egyben, amit a kormány tagjai és képviselői tesznek ebben az ügyben. Pasaparki frakcióvezetőjük lelkes harcossággal kürtöli szét, hogy a bróker ügyek felelősei teljes magánvagyonukkal is feleljenek a károkozásért. Ezért sürgősséggel terjesztenek elő törvénymódosítási javaslatot, kitérve arra is, hogy egyidejűleg megakadályozzanak minden vagyonmentési kísérletet a károkozók részéről. Huncut a fiú, úgy tesz, mintha ettől a majdani törvénytől függne, hogy Tarsollyal szemben milyen intézkedéseket lehet majd bevezetni, akinek a nevét még véletlenül sem ejtette ki felszólalásában. Répási is csak annyit tett mindehhez hozzá, hogy a kormány partner mindenben, amit a pasaparki mondott, sőt azon van, hogy legyen kötelező a zár alá vétel is ezekben az esetekben, hiszen az most még csak az ingatlanoknál teszi azt csak lehetővé. Tarsolyról egy mukk sem.

 

Tarsoly Csaba a hírek szerint nem csak az MLSZ-ből távozott, de lakásából is, jól megpakolt teherautóval mentve a menthetőt. Védője szerint mindez kacsa, szó sincs ilyesmiről. Ezt ugyan cáfolja az ügyvéd, de azt már nem, hogy védencét, a mai napig csak és kizárólag a bankfelügyelet munkatársai hallgatták meg, a rendőrség nem, értesült az atv.hu. A győri díszpolgárságáról is lemondott volt MLSZ alelnök mindenben együttműködik a hatósággal, mondja védője Papp Gábor, csak azt nem teszi hozzá, hogy miként, ha még ki sem hallgatták.

A Blikk majd megmagyarázza, hogy ki és pontosan hol látott éjszaka három teherautót megpakolni Tarsoly házánál, ez nem az én dolgom. Az én dolgom az, hogy elmondjam véleményemet erről a förtelmes történetről, aminek jelentőségét a Fidesz próbál csökkenteni, vagy úgy, hogy rendszerint másról beszél, ha ez a téma, vagy úgy, hogy meg sem szólal ez ügyben.

 

Mellékesen a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt éléről március 16-tól nem csak Tarsoly Csaba tűnt el, hanem felesége és apja is. Az új vezérigazgató egy Orgován Béla nevezetű tápiósági lakos, akiről ezen kívül nem sokat tudni. De az biztosnak látszik, hogy március 16-tól már ő felel a cégnél mindenért. A hvg.hu szerint sem az új vezérigazgató, sem annak aláírás mintáját ellenjegyző ügyvéd nem volt elérhető sehol. Hogy miért volt szükség minderre, azt ma még pontosan nem tudni. A kormány persze erről sem szól egy mukkot sem. A hvg.hu értelmezése szerint a cégvezetés és a cégtulajdonlás átalakítása nem azt igazolja, hogy Tarsoly mindenáron együtt akar működni a hatóságokkal, sőt inkább az ellenkezőjére ad neki lehetőséget. Megszabadul a felelősségtől, akár az iratokat is eltüntetheti, de főleg kisemmizheti a részvényeseket. A kormány persze erről is hallgat.

 

Mint ahogy hallgat Kiss Szilárd és Tarsoly kapcsolatáról is, mellyel az Index cikksorozata foglalkozott. A második részből kiderült, hogy a 2003-ban alapított orosz Kvesztor Rus Zrt. turisztikai cég egyik 50 százalékos tulajdonosa a magyar Quaestor Pénzügyi Zrt., a másik pedig Kiss Szilárd. A HVG szerint Tarsoly egyik orosz cége gazdasági felügyeletét Kissre bízta, erről lehet szó. A takarmány nagykereskedelemmel foglalkozó VTD Kft. száz százalékban Tarsoly tulajdona, de ugyanarra a címre van bejegyezve (Buszinovszkaja Gorka 2.), ahova Kiss több érdekeltsége. A szintén Tarsoly-tulajdon MVTD Kft. által üzemeltetett moszkvai kereskedőházban működik a magyar vízumközpont: Kiss Szilárd élettársának vezetésével és 40 százalékos tulajdonrészével. Mellesleg említem meg, hogy Mészáros Lőrinc is kapcsolódik valamiképp ehhez az orosz vonalhoz, Kiss Szilárdon keresztül, amit hol tagad, hol elismer.

 

Hogy a Moszkvai Magyar Kereskedőházat a Quaestor csoport hozta létre és az hogyan kapcsolódik a Magyar Nemzeti Kereskedőházhoz, melyet viszont a Magyar Állam hozott létre, és a jelenlegi károkozásban ezek mennyire érintettek, az majd kiderül, vagy sem. Minden esetre a 2013-ban az év legjobb sportvezetőjének választott Tarsoly Csaba és Kiss Szilárd védője jelenleg a sajtóhírek szerint ugyanaz a Papp Gábor, aki, ha a hír igaz nyilván összehangolja majd kettőjük védekezését, ha szükséges. Felkötheti az alsóneműjét a rendőrség és az ügyészség is, ha mélyére akar ásni a Quaestor ügynek, de hát errefelé nincsenek milánói ügyészek. Az Orbán kormány a lehető leggyorsabban igyekezett teljesen elhatárolódni a kellemetlen ügytől. A történetnek még nincs vége. Ahogy telnek a napok, úgy fogynak a kormány támogatói is. Nincs ezen semmi csodálkozni való, ha ezek vannak és még mik lehetnek a tarsolyukban!


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport