HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: MostMi van

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 03. 10:34     


Adorján György

MostMi van
Most az van, hogy stadionos Viktorral szemben álló ellenzéki oldalon nagyobb a káosz, mint eddig volt.

Civilekből és pártokból tevődik össze mára az ellenzék, idáig csak a pártoknál nem volt tiszta az, hogy mit is akarnak együtt, meg külön- külön Orbánnal szemben, most már ehhez az összevisszasághoz csatlakoztak a civilek is. A kormányfő meg pártszövetségével együtt röhöghet ezen az egészen, persze csak ott ahol senki se látja, mert nyilvános kacagása feltehetően tovább rontaná pártszövetségének és saját népszerűségének eddig soha nem látott hanyatlását.

Mert kacarászik, az már biztos. Bedaráltuk a miépeseket az MDF-el együtt, a kisgazdákról nem is beszélve, mondja szűk körben a pávatáncos, abban a körben, melyben bárkivel lefogadom, hogy nincs benne sem Navracsics, sem Pokorni. Ők amúgy sem páleszeznek annyira, mint akár Habony, vagy dajcstomi.

Most akkor az van, hogy ez a tegnapi tüntetés vérszegény volt, gyenge, mint a harmatos libalegelő. Mert ennek a mostani jobboldali, populista hatalomnak viselt dolgai ennél sokkal radikálisabb reakciókat érdemeltek volna. Olyanokat, melyeket tegnap, ezen a huszonötévező összejövetelen még csírájában is alig hallottunk.

A MostMi: Új országot építünk elnevezésű, felszabadító élményt hirdető összejövetel alulmúlta a vele szemben támasztott mámoros várakozást, minden tekintetben. Sovány szónoklatok, óvatos megfogalmazásokkal bírálták a lényeget, az Orbántól és politikájától, rendszerétől való megszabadulást. Nem a hangerő, a közönségesség hiányzott, hanem a kőkemény, tényszerű, határozottság mindazzal szemben, amit Orbán Viktor képvisel. A nevét sem merték kiejteni háromszor többnél.

A parlament előtti sátorozók vágya sem teljesült, az újévet köszöntő, volt iwiweseknek esze águkban sem volt az Operától a Kossuth térre venni az irányt. Csalódottan hazamentek.

Várady, aki az ellenzéki pártoktól korábban önmegtartóztatást kért azonosító jelvényeik viselésére, zászlóik lengetésére, kijelentette „egyelőre” nem kíván pártot alapítani, csak tesztel még egy darabig, ezt már én teszem hozzá.

Kész Zoltánt meg nem engedték felszólalni. Pedig ért volna annyit, mint bármelyik botcsinálta szónok. És ráadásul a veszprémi választáson még a kétharmad is múlna, ha kiállnának mellette. De ezek a civilek ki tudja miért ilyen apróságra már nem is figyelnek. Csak nem szándékosan? Hogy Schmuck meg Karancsit indítja Veszprémben, az már kész röhej!

A káosz ellenzéki oldalon csak nőtt a tegnapi civil tüntetés által.

A szerény hangulatú tüntetésekkel már nem lehet a jelenlegi kormányt megríkatni. Rezisztensé válik minden megmozdulást követően az, aki ellen irányul, már fel se veszi. Hozzá szokott már!

Radikálisabb fellépésekre van szükség. Mert ezt igényli a hatalom is, hogy végre komolyan vegye ezt az egészet és megrázkódhasson úgy isten igazából. Polgári engedetlenségre van szükség, mert a szép szó, a csendes civil összefogás, a tüntetés, tüntetés hátán már nem használ!

Nem vérontás, nem B közepes kukaborító randalírozás, hőbörgés és gyújtogatás kell! Ami kell, törvényes sztrájk és teljes útlezárás. Orbán féle kordonbontás az, amire szükség van!

MostMi van? Ezekhez a tüntetésekhez Orbán és kompániája már kezd hozzászokni!

Ideje lenne már valami szokatlannal is meglepni őket! Hogy a fejükhöz kapjanak ők is.

A sztrájkjog alkotmányos alapjog, még akkor is, ha a jelenlegi hatalom az elégséges szolgáltatások mértékéről az előzetes megállapodásokhoz köti annak megtartását. Hol vannak hát a szakszervezetek és azok vezetői, a kisemmizett gazdák és képviselőik, hol van az az ellenzéki párt, amely élére állna a polgári engedetlenségnek, amely ahelyett, hogy hagyná a tovább totyogást az egyhelyben állás ellenzéki pocsolyájában, vezetné a polgári ellenállást!


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport