HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Na, ide figyuzz Rétvári Bence

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,52 Ft
   CHF árfolyam
   347,49 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 04. 15. 15:03     


Adorján György

Na, ide figyuzz Rétvári Bence
Nézzük hát Öcsém, hogy mire is vagyunk képesek!

Ne vedd sértésnek a megszólítást, tegeződéssel, csak az öregebb jogán közelítek, nem pedig gyűlölettel, ahogy mondjátok szokás szerint. Ezért is nem tettem a címbe felkiáltójelet. A keresztény erkölcsre is hivatkozva, szépen kérlek, vedd komolyan, amiket ebben a postban itt közlök veled, és gondolkodj el rajta, nem vagy te buta gyerek. Ajánlom figyelmedbe a régi görög intelmet, mely szerin barátom Platón, de még inkább barátom az igazság! Ez vezéreljen téged, amikor majd olvasod soraimat és a frakciófegyelem béklyóiból kikandikálsz mind arra, amit itt neked címezve írtam!

 

Tudod-e Öcsém-Uram, hogy az mfor.hu, azaz a Menedzsment Fórum, megbízható forrás abban az információs dömpingben, ami nap, mint nap ránk zúdul rendesen. Ezért aztán megéri néha odafigyelni mindarra, amiről hírt adnak. Legutóbb például arról közöltek nagy adagot, hogy Mexikó és mi vagyunk a sereghajtók az életszínvonal tekintetében az OECD országok között.

Gondoltad volna, hogy Mexikó, ahol visszamondták a vizes VB-t anyagiak soványsága miatt, tőlünk ennyire lemaradt volna? Vagy mi annyira tehetősebbek lennénk, mint ők? Egy frászt! Csak politikai okok miatt azt hisszük, hogy jobban járunk, ha mi aztán most megmutatjuk a világnak, mire is vagyunk képesek, magyarok, utánunk az özönvíz alapon!

 

Nézzük hát Öcsém, hogy mire is vagyunk képesek!

 

2000-2002-ig teljesen a végén kullogtunk ennek az életszínvonal sornak. Kik is kormányoztak abban az időben? 2003-tól még Szlovákiát is megelőztük, aztán 2005-től megint a sor végére kerültünk. A vásárlóerő - paritáson számolt jövedelem – te tudod mit jelent az, hiszen azért vagy ebben a mostani beosztásban- 2010-ig az OECD átlagához mérten is emelkedett, azóta viszont 50 százalék körül áll. 2010-től, hallod? Kik is kormányoznak azóta? Mi a véleményed? A ti saratok, vagy ez is még Gyurcsányé?

 

És ne gyertek nekem az adóval. Az Áfát meg sem említem, csak a személyi jövedelemadót, amire oly büszkék vagytok a rezsicsökkentéssel együtt. Te tudod mi az az adóék, amely megmutatja, hogy a teljes bérköltség, melyben a munkáltatók terhei is benne vannak, hogyan aránylik a nettó keresethez, amiben a családi pótlék is benne van. Már, hogyne értenéd ezt! De nem lenne baj, ha a kevésbé vájt fülűek is értenék. Mert hiába vagyunk mi a középmezőnyben, e tekintetben, azért én nem lennék oly büszke erre, ha az életszínvonalbeli tükörben is néznénk mindezt.

 

Bődületes szegénység van nálunk, ismerd el. Amióta ti kormányoztok, azóta csak progresszív növekszik, ismerd el! Tudod-e, hogy az OECD országoknál majd 10 százalékkal költünk kevesebbet egészségügyre, mi vagyunk a legkövérebbek és a sor végén kullogunk az életünkkel való elégedettségünkben. Akkor miről beszéltek, hogy jobban teljesítünk. Elmentek nálatok otthonról? Vásárló erőnk a béka segge alatt van, különösen azóta, amióta ti vagytok a kormányrúdnál. Ne játsszátok nekem itt a bazári majmot. 

 

Mire vagytok oly büszkék, mire vagytok annyira oda? Tán arra, hogy ma egy európai lakos átlagosan évente 13.112 euró elkölthető jövedelemből él, mi még a feléből sem, éppen hogy megelőzve Montenegrót és Romániát a 2014-es adatok szerint! Erre vágtok fel? Kapjatok már a fejetekhez, Van merszetek ezt kommunikálni a parlamentben, az amúgy is alantas szándékkal csökkentett nyilvános közvetítéseken? Hogy az ország jobban teljesít?

Hátrább az agarakkal! Vörösödő arccal inkább ismerjétek el, hogy elbaltáztátok ezt az egész kormányzást is, akár csak azt a Ramíz Safarovot!


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport