HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Nagy Fidesz-tébolyda

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 06. 08:21     


PuPu

Nagy Fidesz-tébolyda
Hát nem volt hiábavaló Mezőkövesdre utazni a Fidesz-frakciónak, a kénes víz sokat hozott rajtuk. Hülyébbek, mint valaha is voltak. Állítólag javaslatot tettek a kormánynak egy új, nagy budapesti kórház felépítésére.

"A Fidesz-KDNP frakciószövetség felkérte és felhatalmazta a kormányt arra, hogy az ehhez szükséges anyagi forrásokat - európai uniós pénzek felhasználásával is - teremtse elő, döntsön az új intézmény helyszínéről és felépítésének ütemezéséről."

Remek javaslat, méltó hozzájuk, éppoly eszetlen, mint ők maguk.
Gőzerővel folyik az egészségügy szétverése, Molnár Lajos exminiszter elképzeléseiből kiemelték, ami kellemetlen és kiradírozták, ami eredményt hozott volna, az egészet narancssárgára festették és most elégedetten szemlélik az intézmények csendes torzsalkodását.
Haladunk előre.
A módszer a maffia módszerére emlékeztet - az áldozatokkal megásatják saját sírjukat, sorbaállítják őket a gödör szélén és már csak a vezényszót kell kiadni - egy lépést előre lépj! 
Folyik a huzakodás a kapacitásokkal kapcsolatban, az intézmények eldönthetik egymásközt, hogy kinél milyen orvosszakmai munka szűnjön meg, aztán amikor már nagykeservesen megegyeznek, akkor közlik velük, hogy úgy három közepes kórházra való finanszírozás elvonásáról is döntsenek - mintha a döntésre illetékesek így akarnának kibújni a döntés felelőssége alól.

Aki valaha is olvasgatott már egy keveset az egészségügyről, az pontosan tudja, hogy a problémák zöme Budapesthez kötődik, és máshol nem is lehet megoldani ezeket.
És azt is tudja, hogy kardinális megoldás öt-hat kórház bezárása nélkül nem képzelhető el, de ezt senki sem meri felvállalni, merthogy ez már politika.
A helyi politikus pedig a következő ciklusban is helyi politikus szeretne lenni, ezért ha meghallja, hogy a területén levő halálgyárat be kívánják zárni, hát kézzel-lábbal tiltakozik ellene, merthogy ezt a választó számára hősies harcként lehet kommunikálni.
Márpedig itt mindenki harcolni akar, mert a harc lételeme a fidesz-magyaroknak, akik mindent és mindenkit le tudnak győzni, csak a saját mentalitásukat nem.
Így aztán új kórházat javasolnak építeni, természetesen Uniós források felhasználásával, merthogy az építésen van a husika, amit le lehet szopogatni, mint a libacombot.
Merthogy majd teljesen szabályosan fel lehet építeni az új, csili-vili intézményt vagyonokért, aztán lehet néhány év múlva a gazdagok kórházaként üzemeltetni, a szegényeknek meg jók azok az ispotályok, melyekre évtizedek óta senki nem költött semmit, a betegek ott fekszenek a foltos lepedőkön a K und K idején lovak számára felhúzott falak között, csendesen agonizálva.
De hát kit érdekelnek itt a betegek?
Akik a döntést hozzák, azok számára már ma is fellelhetők azok az intézmények, melyekben színvonalas ellátáshoz juthatnak, a plebsnek meg kuss, - hozzávetőleg ezt jelenti Orbán saját magát minősítő mondatra, hogy ő plebejus lenne.

Aki azt hiszi, hogy egy új kórház meg fogja oldani az egészségügy problémáit, az nagyon téved.
Ez a helyzet olyan, mint amikor a víz nélkül támolygó sivatagi vándor nyakába akasztanak egy gyémánt nyakéket, legfeljebb azt lehet elérni vele, hogy szép halott lesz.
Kórházat építeni tégla meg malter kérdése, meg kell még golyóstoll is a gép - műszer megrendelések aláírásághoz, kell a nagyolló a narancssárga színű szalag átvágásához - idáig egyszerű a dolog.
A gondok itt kezdődnek, mert az új gigamegakórházat üzemeltetni is kellene, ami pénzbe kerül, az meg nincs és a mai állapotok szerint nem is valószínű, hogy lesz.
Aztán kellenének bele orvosok, meg szakdolgozók, műszaki személyzet - mire felépül a csodakórház, addigra nem marad itthon egyetlen sem közülük, akkora a megbecsülésük.
Aztán eltelik néhány év és a kórház szépen lepusztul, merthogy a folyamatos karbantartásra sem lesz pénz - mitől is lenne - márpedig azt már családiház-szinten is meg lehet tanulni, hogy ha leesik egy cserép, akkor annak a pótlása filléres költség, de egy idő után jöhet egy teljes födémcsere...

A kormány majd kiválasztja a helyszínt, miközben némelyik működő intézmény töredék ráfordítás árán feljavítható lenne a XXI. század színvonalára és gond nélkül bővíthető is lenne.
Példa erre - mondjuk - a Dél-Pesti Jahn Ferenc kórház, melyet ugyanúgy hagytak lepukkanni, mint az új kórházat fogják, de amelyik szerkezetileg tökéletesen alkalmas lenne a felújításra, a bővítéshez meg rendelkezésre áll egy hatalmas épület beton-csontváza, melyhez minden kapcsolódó közmű is rendelkezésre áll.
Nincsenek illúzióim, a proli-környék nem teszi vonzóvá a sok kifinomult tahó számára a projektet, és faguriga legyek, ha a helyszín nem Buda lesz.
Ahogy saccolom, vagy a János kórház helyén, vagy a Hűvösvölgyi úton, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet  - a Lipótmező helyén fog megvalósulni Orbán Álma.
Ami igaz - igaz, közelebb van a Cinege utcához, mint Graz.
Tulajdonképpen ezen a javaslaton csak háborogni lehet, és talán ez a legnagyobb baj vele, merthogy úgy csöppentették be a köztudatba, mint ahogy a prosztataproblémákkal küzdő veterán, aki - mikor már éppen elpakolta a felszerelést - minden előzmény nélkül, egyszercsak odacsöppent a gatyába.
Ki találta ki, hogy erre 2015 Magyarországán szükség van, vagy, hogy éppen erre van szükség?
Hol vannak a hatástanulmányok, hol a gazdaságossági számítások, hol a kalkuláció a várólistáknak az új intézmény okozta költségvetés-növekedéséből adódó növekedéséről?
Valaki azt is elmondhatná, hogy mitől lett ez éppen most ennyire sürgős?

Orbán kulcsra akarja zárni az országot "be kell reteszelni Magyarország ajtaját", egyetlen megélhetési bevándorlóra sincs szükség - állítja.Én azt gondolom, hogy Orbánt kellene elreteszelni, az sokat lendítene az országon.
Remélem, még megérem..
Nálunk gazdagabb országokban magyar, lengyel, pakisztáni és indiai bevándorlók gyógyítanak - gond nélkül, eredményesen.
Igaz, nem fizetnek milliókat off-shore cégeken keresztül senkinek.Hát, majd meglátjuk, ki fog gyógyítani, ha a magyar orvosok száma a kritikus szint alá csökken, ha majd az egészségügyi szakdolgozó is rájön, hogy képzettségét, felkészültségét a Lajtán túl megbecsülik, ha majd az ország lélekszáma hétmillió felé tendál.Gyurcsók sámán előtt hatalmas perspektíva nyílik, majd révül egyet-egyet, mi meg vagy gyógyulunk, vagy nem, utóbbi esetben kezdődhet  uniós pénzek bevonásával a Gigaravatalozó-projekt.

Azt ne írja egyetlen kommentelő se, hogy pesszimista vagyok, mert ez nem pesszimizmus, ez csak egyszerű helyzetértékelés...

:O)))
 


További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport