HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Navracsics, ha másnak nem is, de kevésbé fontos biztosnak azért jó lesz

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 11. 07:46     


Adorján György

Navracsics, ha másnak nem is, de kevésbé fontos biztosnak azért jó lesz
Égnek ezek, mint a kapcarongy, mert Európa a magyar lakosságot nem fogja büntetni a kormány helyett.

Égnek ezek, mint a kapcarongy, mert Európa a magyar lakosságot nem fogja büntetni a kormány helyett. Tudja ezt Orbán is. Így aztán nem tart attól, hogy Magyarországtól támogatásokat vonnak el. De azt is tudja, hogy a politikája iránti nem tetszést másképpen is ki lehet fejezni. Például úgy, ahogy azt most Navracsiccsal tették. A jutalmul uniós biztosnak jelölt veszprémi tanárember annyit ért a kulturális ügyekhez, mint tyúk az ABC-hez. Közröhej, hogy ezt a biztosi feladatot kapta. No azért az oktatási, meg az ifjúsági és az állampolgársági terület smakkolhat neki, már ami a végzettségét illeti. Ahhoz képest, ami ő szeretett volna lenni, mármint bővítési biztos, ez a mostani hely azért elég snassz. Már ami súlyát illeti. A jogászként főleg politikatudománnyal foglalkozó tanárember nem szégyenlős, elfogad ő bármit, elvégre negyvennyolc évesen már megállapodik az ember. Például abban, hogy a hazai kormánytisztviselőkhöz képest is horribilis havi jövedelem birtokában el lesz, mint a befőtt. Így aztán közömbös számára, hogy egy súlytalan ország, súlytalan uniós biztosának nevezték ki. Nem fog emiatt pironkodni, ahhoz túl jól megfizetik.


Nagy falat lett volna Navracsicsnak bármely más biztosi poszt. Ezért aztán megkapta az egyik legjelentéktelenebbet. Ennyire becsülik meg a magyar kormányt arrafelé, ahonnan Kövér szerint a hülyeség jön. Csak, hogy hallják ám a művelt nyugaton, a diplomáciában jártas, viselkedni is tudó politikusok, hogy miket óbégatnak errefelé a félázsiai kormánytisztviselők. Le is vonják a következtetéseket. Osztják a sallert és a kokit rendesen. Orbán hű kormányzója, korábbi lelkes karaktergyilkosa, most aztán megkapta az elismerést. Dehogy süllyedne el szégyenében, ha már ennyire megfizetik. A baltás gyilkos kiadásánál is vastagabb lett az arcbőre, miután kezdetben ugyan kritizálta a műveletet, de később csak megadta magát, szolgalelkű pártkatonaként. Most is elviseli ezt a megalázó biztosi posztot. Mert a legfontosabb ugyebár a megélhetés! Már ha meg fog felelni a meghallgatáson.


Persze mondhatják majd sokan az első két bekezdés után, hogy nem úgy van az, ahogy írtam, mert igen is komoly, nagy súllyal bír a Navracsics biztosi poszt. Már kormányunk is ezt magyarázta. Európa jövőjét emlegették, meg azt, hogy a fiatalság sorsa mennyire fontos. "Egész Európa egyik legsúlyosabb problémája a fiatalok magas munkanélkülisége és az oktatás hatékonyságának kérdése"- közölte a kormányszóvivő. Mintha pont ők, a nemzeti függetlenség zászlóvivőiként nem tudnák, hogy ezek a területek függnek leginkább a nemzetállamok sajátos, önálló politikájától és pont ezeken a területeken van az uniónak a legkevésbé lehetősége közvetlen ráhatásra. Az Erasmus program kész, ahhoz sok hozzátennivaló már nincs. "Lehet, hogy az oktatásügy a belső piaci portfólióhoz képest gyengének minősül, azonban minden biztosi poszt annyit ér, amennyit kihozunk előle" -mondta maga Navracsics is. Egy biztosnak látszik, a több milliós havi jövedelem, azt tuti ki tudja hozni belőle..


Egy szónak is száz a vége, Navracsics többet érdemelt volna. Személyében Orbánnál képzettebb, inteligensebb, diplomáciai érzékkel is rendelkező politikust tisztelhetünk, közkedvelt tanárembert, akiért nagy kár, hogy Orbán satujába került. Ha most a biztosi területek szétosztásánál a feladatok súlyát és hatását tekintve hátrányba került, azt is Orbánnak és politikájának köszönheti. Magának legfeljebb csak annyiban, hogy hagyta magát elkábítani és nem szakított velük a mai napig sem. Hogy miért, az maradjon az ő titka, mi legfeljebb hipotézisként gondolhatunk bármit, amit véleményként korábban érintőlegesen meg is fogalmaztunk. Magyar szellemi hungarikum lett ő is, el fog férni majd annak idején Orbán unortodox, jobboldali populista panoptikumában!


További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport