HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Navracsics, ha másnak nem is, de kevésbé fontos biztosnak azért jó lesz

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.21.
 Kedd
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.
   EUR árfolyam
   398,93 Ft
   CHF árfolyam
   402,13 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 11. 07:46     


Adorján György

Navracsics, ha másnak nem is, de kevésbé fontos biztosnak azért jó lesz
Égnek ezek, mint a kapcarongy, mert Európa a magyar lakosságot nem fogja büntetni a kormány helyett.

Égnek ezek, mint a kapcarongy, mert Európa a magyar lakosságot nem fogja büntetni a kormány helyett. Tudja ezt Orbán is. Így aztán nem tart attól, hogy Magyarországtól támogatásokat vonnak el. De azt is tudja, hogy a politikája iránti nem tetszést másképpen is ki lehet fejezni. Például úgy, ahogy azt most Navracsiccsal tették. A jutalmul uniós biztosnak jelölt veszprémi tanárember annyit ért a kulturális ügyekhez, mint tyúk az ABC-hez. Közröhej, hogy ezt a biztosi feladatot kapta. No azért az oktatási, meg az ifjúsági és az állampolgársági terület smakkolhat neki, már ami a végzettségét illeti. Ahhoz képest, ami ő szeretett volna lenni, mármint bővítési biztos, ez a mostani hely azért elég snassz. Már ami súlyát illeti. A jogászként főleg politikatudománnyal foglalkozó tanárember nem szégyenlős, elfogad ő bármit, elvégre negyvennyolc évesen már megállapodik az ember. Például abban, hogy a hazai kormánytisztviselőkhöz képest is horribilis havi jövedelem birtokában el lesz, mint a befőtt. Így aztán közömbös számára, hogy egy súlytalan ország, súlytalan uniós biztosának nevezték ki. Nem fog emiatt pironkodni, ahhoz túl jól megfizetik.


Nagy falat lett volna Navracsicsnak bármely más biztosi poszt. Ezért aztán megkapta az egyik legjelentéktelenebbet. Ennyire becsülik meg a magyar kormányt arrafelé, ahonnan Kövér szerint a hülyeség jön. Csak, hogy hallják ám a művelt nyugaton, a diplomáciában jártas, viselkedni is tudó politikusok, hogy miket óbégatnak errefelé a félázsiai kormánytisztviselők. Le is vonják a következtetéseket. Osztják a sallert és a kokit rendesen. Orbán hű kormányzója, korábbi lelkes karaktergyilkosa, most aztán megkapta az elismerést. Dehogy süllyedne el szégyenében, ha már ennyire megfizetik. A baltás gyilkos kiadásánál is vastagabb lett az arcbőre, miután kezdetben ugyan kritizálta a műveletet, de később csak megadta magát, szolgalelkű pártkatonaként. Most is elviseli ezt a megalázó biztosi posztot. Mert a legfontosabb ugyebár a megélhetés! Már ha meg fog felelni a meghallgatáson.


Persze mondhatják majd sokan az első két bekezdés után, hogy nem úgy van az, ahogy írtam, mert igen is komoly, nagy súllyal bír a Navracsics biztosi poszt. Már kormányunk is ezt magyarázta. Európa jövőjét emlegették, meg azt, hogy a fiatalság sorsa mennyire fontos. "Egész Európa egyik legsúlyosabb problémája a fiatalok magas munkanélkülisége és az oktatás hatékonyságának kérdése"- közölte a kormányszóvivő. Mintha pont ők, a nemzeti függetlenség zászlóvivőiként nem tudnák, hogy ezek a területek függnek leginkább a nemzetállamok sajátos, önálló politikájától és pont ezeken a területeken van az uniónak a legkevésbé lehetősége közvetlen ráhatásra. Az Erasmus program kész, ahhoz sok hozzátennivaló már nincs. "Lehet, hogy az oktatásügy a belső piaci portfólióhoz képest gyengének minősül, azonban minden biztosi poszt annyit ér, amennyit kihozunk előle" -mondta maga Navracsics is. Egy biztosnak látszik, a több milliós havi jövedelem, azt tuti ki tudja hozni belőle..


Egy szónak is száz a vége, Navracsics többet érdemelt volna. Személyében Orbánnál képzettebb, inteligensebb, diplomáciai érzékkel is rendelkező politikust tisztelhetünk, közkedvelt tanárembert, akiért nagy kár, hogy Orbán satujába került. Ha most a biztosi területek szétosztásánál a feladatok súlyát és hatását tekintve hátrányba került, azt is Orbánnak és politikájának köszönheti. Magának legfeljebb csak annyiban, hogy hagyta magát elkábítani és nem szakított velük a mai napig sem. Hogy miért, az maradjon az ő titka, mi legfeljebb hipotézisként gondolhatunk bármit, amit véleményként korábban érintőlegesen meg is fogalmaztunk. Magyar szellemi hungarikum lett ő is, el fog férni majd annak idején Orbán unortodox, jobboldali populista panoptikumában!


További hírek

  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023. 03. 17. 10:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az izgalmas kezdet fontos! (+18)
2023. 03. 17. 10:25 13keruleti-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  A marcona külsővel rendelkező, érző szívű cane corso
2023. 03. 14. 12:06 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport