HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Nemzetközi töketlenkedés – vagy mégsem

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.08.15.
 Szombat
Ma Mária napja van.
Holnap Ábrahám napja lesz.
   EUR árfolyam
   346,25 Ft
   CHF árfolyam
   321,99 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 09. 09. 16:03     


PuPu

Nemzetközi töketlenkedés – vagy mégsem
Pattog a Mi Fényességesünk, mint kecskeszar a deszkán, hogy rusztikus legyek. Új kerítésépítő mestert nevezett ki, aki majd lekaratélyozza a menekülteket, emellett öklének egy ütésével két kerítésoszlopot ver be tövig a földbe, melyeket aztán tanítványai húznak vissza szabványos magasságig.

Vessetek ki szívetekből, de én ezt a komát kedvelem, ő talán még mosolyogni is tud, dacára annak, hogy Harrachal sokat tartózkodik egy légtérben egészen európai figura, mégha Orbán szekerét tolja is, de ez az ember dolgozik, tanít, sportol, talán ő lenne alkalmas egy belső átrendeződés elősegítésére a jobboldalon - ki tudja?

Nade ne álmélkodjunk a szükségesnél többet azon, hogy a Fidesz-szatellitben is találtunk egy emberszabásút, ragadjuk meg a problémát a tövénél, mint a rátóti legények a libát.

 

A menekültek csak menekülnek, fene a békétlen fajtájukat, pedig a Nemzeti Génbank Aranyalapja már megmondta nekik, hogy innen oszt coki, eburafakó meg minden, ide ugyan be nem teszitek azt a migránsos-szifiliszes lábatokat, cserébe mi sem kényszerítjük rá a fejlett demokráciákra a cigányainkat!

Ezt utóbbi azért nagy kár, mert legalább őt, meg a pereputtyát én is szívesen exportálnám, mehetnének a saját lábukon akár Barguzínba is, nagy jót tennének vele az országnak.

A többiek maradjanak, egyrészt, mert ők a mieink, másrészt meg mert ők tartják ébren a libatartók éberségét. Ezzel Vuk és Karak is egyetért, hiszen majdnem olyan alkalmasak bűnbaknak, mint Gyurcsány.

De félre ezzel a lényegkerülő maszatolással is, a probléma a migránsok áradata.

 

Az utánpótlás leginkább a Közel-Keletről érkezik, Líbiából, Irakból, de leginkább Szíriából.

Miután at Egyesült Államok és az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy nincs elég bajuk otthon, hát csináltak maguknak a Közel-Keleten.

Itt az angolok szinte otthon vannak, hiszen övék volt a vonalzó, meg a szurony, melyek segítségével az országhatárokat húzták errefelé, figyelmen kívül hagyva népeket, nemzeteket, földrajzi helyzetet, vallási és törzsi határokat.

Ennek következtében az itt élő népek úgy jártak, mint az ismert játékban az óvodások - mentek szépem körbe-körbe, majd tapsra lecsüccsentek arra a székre, melyet az óvobácsik elhelyeztek számukra.

Csakhát egy-két székkel kevesebb volt a szükségesnél, így aztán a kurdok, meg a néhai Palesztínában élő arabok egy része - a mai palesztínok - nem tudtak leülni.

Ezt a mai napig sérelmezik, és megpróbálnak maguknak helyet szorítani a világban, nem túl sok sikerrel.

 

A térség viszont egy olajtengeren úszik, ami felettébb vonzó elsősorban az Egyesült Államoknak, a fene tudja miért, merthogy az ukrán válság kapcsán két féltéglával verte a mellét Uncle Sam, hogy a palagáz mindent megold  - de azért - biztos, ami biztos - már Irak megtámadása előtt egy évvel elosztották a térség szénhidrogén-vagyonát a nemzetközi konszernek között.

Úgy képzeld ezt, mintha a te spejzodban lelhető lisztet és cukrot elosztanák maguk között azok, akik elhatározták, hogy jövőre betörnek hozzád.

A szép elképzeléseknek viszont útjában voltak a térség államai, melyek a helyi hagyományoknak megfelelően diktátorok uralma alatt élték napjaikat, akik a maguk sajátos eszközeivel sikeresen fékezték meg a törzsi és vallási villongásokat.

Aki ugrált, lehetett kurd, asszír, alavita, szunnitra vagy siíta, jobb esetben egy börtön lakója lett, ha szerencséje volt.

Arrafelé egyszerű emberek élnek, akik a problémáikat is egyszerűen oldják meg.

A hagyományok ereje hatalmas, ezt magunk is tapasztalhatjuk napról-napra, az angolszász típusú parlamentáris demokrácia nálunk se akar kivirágozni, egy Istennek sem...

Mi is inkább szeretjük a Szent István típusú, kötésig vérben gázoló vezetőket, mint "a hozzáértő dolgozó nép okos gyülekezetében hányni-vetni meg száz bajunk" - inkább mondja meg a Viktor, hogy mi a deal...

 

Szíria a térség államai között a nyugalom szigete volt, míg csak ki nem derült a térség diktátorairól, hogy diktátorok.

Napersze nem mind, mert Szaud-Arábiában teljesen demokratikusan alkalmazzák az iszlám törvénykezést, a Lopós Sejtnek ott seperc alatt lecsapnák a farkincáját, de ilyen demokratikus király a jordán király, meg Marokkó uralkodója is.

De Szíria elnöke nem ilyen, mert ő nem öleli keblére az ellene lázadókat, akik az Arab Tavasznak nevezett puccs-sorozatig nem is léteztek.

Nem volt siíta-szunnita probléma, az elnök maga alavita, a nők tanulhattak, nem kellett nindzsáknak öltözniük, nem kellett férfi-rokonuknak kísérgetniük őket, ha vásárolni mentek, autót is vezethettek, az életmód szinte európai volt.

 

Aztán hipp-hopp - megjelent az Iszlám Állam, valahonnan kerültek korszerű fegyverek, lett lőszer, gépkocsi, meg minden, mi a harchoz kell.

2300 Humvee katonai terepjárót hagyott a sivatagban - állítólag - az iraki hadsereg, elképesztő mennyiség, komoly ütőerő.

A rajtuk elhelyezett géppuskák önmagukban képesek lettek volna az ellenség megtörésére, de nem - ezeket ajándékba adták az ISIS-nek.

De van ezen kívül is pénz, bőségesen.

A mondás az lett, hogy az elfoglalt területek olajeladásaiból terem arrafelé a pénz.

Nagy kár, hogy a világot uralni kívánó amerikai stratégáknak nem jutott eszükbe lebombázni a szélsőséges muszlimok kezén levő olajkutakat, mikor Irak megtámadta Kuvaitot, nem voltak ilyen kíméletesek.

 

A szír államot meg elkezdték támadni homályos elvi alapokról lövöldöző felkelők, akik éppen olyanok, mint Líbiában, Allah se tudja, ki fia borja némelyik, mi a fenét akar az után, hogy reményeik szerint Asszad elnököt szeretőjükké tették, majd humánus módon agyonlőtték, mely háborús bűntettet aztán majd az USA kivizsgálja, természetesen.

Ez már régen meg is történt volna, ha az oroszok nem teszik be mocskos medvetalpukat a szép tervek terepére.

Oroszországnak ugyanis van egy haditengerészeti támaszpontja Szíriában, melyet meg szeretne tartani.

Itt töltik fel a hadihajókat, tengeralattjárókat utánpótlással, és ez fontos az oroszok számára, akik ennek fejében fegyverekkel látják el a szír kormányt, ami a Nyugat szerint roppant helytelen, hiszen az nem a nemzetközi olajtársaságokat és a Pentagon stratégáit hanem a szír érdekeket képviselik.

Ma az a helyzet, hogy az Egyesült Államok, Anglia, Franciaország és Törökország mindenféle felhatalmazás nélkül bombázzák Szíriát, az ENSZ arra bíztatja Kínát és Oroszországot, hogy - mint Ban Kimun ENSZ-főtitkár megfogalmazta - túl kellene lépnie az egyéni érdekeken....

Mai hír, hogy Putyin harckészültségbe helyezte az orosz hadsereget, a szakértők ezt Szíria helyzetével hozzák összefüggésbe.

 

Namármost, ha ott eszkalálódik a háború, akkor a Mici építhet égigérő kerítést, csinálhat, amit akar, folytatódik a menekülés és ha lövet a menekültekre, akkor azok vissza fognak lőni, ugyanis ők a birkákat megeszik, nem hülyítik...

Az ENSZ szerint idáig a huszonkétmilliós lakosság fele hagyta el otthonát, közülük háromszázötvenezren kértek menedékjogot Európában.

Elemi érdekünk lenne, hogy a szíriai helyzet rendeződjön, ehhez persze be kellene szüntetni a felkelőknek nevezett vegyes népség támogatását és le kellene törölni a világ ábrázatáról az Iszlám Államnak nevezett bibircsókot.

 

A legszörnyűbb ebben az egészben, hogy Amerika az egyszerű emberekkel fizettetik meg hatalmi játszmái árát, még szörnyűbb, hogy ezt az emberek többsége nem ismeri fel, csak szörnyülködik, mikor elnyiszabálják egy elfogott katona torkát, vagy elevenen megsütik az elfogott pilótát.

Ahhoz, hogy ennek vége legyen, oda kellene menni, szárazföldi erőknek is.

Aki elvágja az emberek torkát, természetesen bűnös, de az sem kevésbé, aki a kezébe adta a kést.

Amerika Afganisztánban felfegyverezte és kiképezte a tálibokat, akik aztán belerúgtak egyet-kettőt és elérték, hogy Amerika népe félelemben éljen.

A Közel-Keletet lángba borították, százszorosára növelve Izrael veszélyeztetettségét.

Most éppen bombázgatnak, jóllehet tárgyalgatniuk kellene az oroszokkal, a kínaiakkal és nem utolsósorban a törvényes szír állammal.

 

Friss hír, hogy az ENSZ állítólag segítséget ad nekünk a káosz felszámolásához, ez egyébként minősíti Magyarország vezetését.

Hogy ebből levonja a kormányoldal a szükséges következtetéseket?

 

Nincsenek illúzióim...

 

:O))) 

 


További hírek

  Béke fesztivál nemzetiségi ételkóstolóval
2020. 08. 15. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Imét lesznek Sétatéri esték
2020. 08. 15. 02:09 pecsi-hirhatar.hu
  Üres tér és Fordulj rá a B oldalra!
2020. 08. 14. 23:29 pecsi-hirhatar.hu
  Vészesen megugrott a fertőzöttek száma a szomszéd országokban
2020. 08. 14. 19:43 hirhatar.hu
  Érdemes óvatosnak lenni az új Dunakanyar napijeggyel
2020. 08. 14. 19:42 hirhatar.hu
  Közép-Európába látogat az amerikai külügyminiszter – Magyarországot kihagyja
2020. 08. 14. 19:42 hirhatar.hu
  Már az első megbeszélésen döntött az ellenzék: mindenhol egy jelölt indul a Fidesszel szemben
2020. 08. 14. 14:20 hirhatar.hu
  13. havi családi pótlékkal indítaná a tanévet az MSZP
2020. 08. 14. 14:20 hirhatar.hu
  Nem látok!; – kiáltott a táncoló fiatalember, összeesett és már nem sikerült újraéleszteni
2020. 08. 14. 14:20 hirhatar.hu
  Folyamatosan veszélynek tették ki a gyerekeiket
2020. 08. 13. 21:56 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport