HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Nix ugri bugri Rogán Antal

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.24.
 Péntek
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   355,39 Ft
   CHF árfolyam
   328,18 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 17. 11:52     


Adorján György

Nix ugri bugri Rogán Antal
A verebek egyébként is azt csiripelik, hogy még ebben az évben Rogán lelép a frakció éléről.

Meleg idők járnak. Aki nem figyel eléggé, könnyen hőgutát kaphat. Vannak ilyenek, aztán meg is látszik rajtuk, meg azon legfőképpen, amiket mondanak.

 

A „brókerek megvették az ellenzéket” reagált a fideszes frakcióvezető arra, hogy nem sikerült kétharmados fölényt elérni a jegybank megerősítéséről szóló, a pénzügyi közvetítőrendszerről szóló módosításkor. Az ellenzék ugyanis, leszavazta a kétharmadot igénylő módosítót. Úgy kell neki, mért cicázott. Azt is csak Rogán fiú tudhatja, hogy a 300 millás bevándorlás ellenes kampány vezénylését miért éppen pasaparki szomszédjára bízták. Spongyát rá, vannak ennél nagyobb sarai is.

 

A verebek egyébként is azt csiripelik, hogy még ebben az évben Rogán lelép a frakció éléről. Hogy hová kerül, az attól is függ, hogy a pávatáncos miként látja a mögötte zajló hatalmi játszmák okozta személyi ellentéteket. Ha úgy döntene az illiberális államba szerelmes mákgubó, hogy végrehajtja tavalyi tervét, és maga mellé veszi a frakcióvezetőt, így személyesen is felügyelheti annak kisded játékait, de, hogy mit szól mindehhez Lázár, az már egy másik tészta. Főleg ha a kánikula is mindhármuk agyára megy.

 

Hogy aztán beválik e korábbi jóslatunk, miszerint a Fideszen belüli helyzet alakulása többet árthat a kormánynak, mint az ellenzéki magatartás, az majd elválik. Hogy, a bázis két részre szakadt, vagy esetleg többre, ma még azt sem tudni. Egy azonban biztosnak látszik, az egy a tábor, egy a zászló szlogen kórusa már hamisan hangzik. A kulisszák mögött nagy balhék körvonalazódnak. Rogán fiú a Nemzeti Kommunikációs Hivatalhoz ragaszkodna leginkább, ő tudja csak, hogy a 25 milliárdos lehetőség, vagy a Habony, Vajnai haverság ennek az oka, vagy mindkettő. Ki tudja, hogy ezek hárman mit fundáltak ki. Egy biztosnak látszik. Az, hogy a Habony által vezetett szabálysértő fekete kisbusz rendszáma a hírek szerint majdnem megegyezik Rogán ezüstszürkéjének rendszámával. Már ez is valami. Habony egyébként is ahol tud, ott segít, csak úgy magától, magánemberként kinek segít és kinek nem, az az ő döntése - közölte az RTL Klub Híradója szerint Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Ugyan már, hagyjuk Ibolykát!

 

Én nem turkálnék Rogán zsebében, mint az index a vagyonnyilatkozatában (pdf). Sőt az sem érdekel, hogy Rogán Antal lakástulajdona kétszer akkora, mint amit vagyonbevallásában feltüntetett, vagy hogy- újabb javítást vezetett át a vagyonnyilatkozatán. A Louis Vuitton táska sem izgat túlságosan, meg az sem, hogy a 80 ezer forintról induló árverés aztán 1 millió 100 ezer forintig jutott. Egy kérdés azért foglalkoztat. Az pedig így szól, hogy miből?

 

Evezzünk most más vizekre. Rogán fiú a halálbüntetésről szóló magasröptű nemzeti vitameccsen  azt mondta, hogy 2014-ben 7000-rel több fogvatartott volt, mint 2010-ben, és ez azért van, mert bevezették a „három csapást”, nem pedig azért, mert több bűncselekményt követtek el. Hű az anyja apostolát, ez aztán már döfi. Ekkora butaságot mondani egy ilyen fontos beosztást betöltő jobboldali populizátornak mégis csak több a soknál. Közgazdász létére, ráadásul pénzügyesként, lám hova is merészkedett. Suszter maradjon a kaptafánál. Ugyanis szerintem nőtt az elkövetett bűncselekmények száma, annak ellenére, hogy a statisztikai bűvészkedés a szabálysértési értékkel való játszadozással olyan eredményt is mutathat, mintha csökkent volna. Különösen az élet és a testi épség elleni bűncselekmények száma növekedett, ami leginkább aggasztó, a kéthetes rendrakás ígérete ellenére.

 

A lényeg persze az országvédelmi, nemzeti akciótervben van, meg a részletekben, amikor ma Magyarországot külső támadások érik", - mondta a szakonyfalvi fiú. És még egy nagyon fontos dolog szerinte megszívlelni az alábbiakat: „a Fidesz szempontjából hosszú távú előnye annak van, ha a vitáinkat belső fórumokon rendezzük le „. Vagyis jobban járnak, ha belső személyi és  kormányzati  problémáikat nem tárják a nyilvánosság elé. Bizony, bizony, ez így van. De már elkéstek ennek betartásával. A bomlás elkezdődött. Már csak az a kérdés meddig tart!


További hírek

  Ezzel a permetezővel a nehezen hozzáférhető helyek is kezelhetők
2021. 09. 23. 10:15 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elektromos roller: tudnivalók a modern szerkezet kapcsán
2021. 09. 23. 10:06 pestmegyei-hirhatar.hu
  Tánctalálkozó PLUSZ
2021. 09. 23. 02:15 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb MSZP-s politikust „győzött meg” DK, hogy jobb lesz náluk
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Elk*rta: Gubás Gabi szívesen kimaradt volna az Elk*rtukból című Gyurcsány-filmből, mégis vállalta
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Orbán apja(?) hatvanpusztai birtokáról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Harminc éves a Pécsi Napok
2021. 09. 21. 02:13 pecsi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Te tudod, mi az a financial domination?
2021. 09. 20. 17:07 dunakeszi-hirhatar.hu
  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport