HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Nyárégi szellők vihar előtt

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 09. 08. 16:38     


PuPu

Nyárégi szellők vihar előtt
Ha valaki még nem érezné szó szerint a saját bőrén, hát vége van a nyárnak, hideg szelek járnak, a vénasszonyok pedig reklamálhatnak elmaradni látszó nyaruk miatt.Ha minden part szakad, adjanak be pótmagánvád-indítványt, mint a néhai alcsúti juhász, szegény Váradi András hozzátartozói tették - esélyük az igazság feltárására éppen annyi, mint a volt polgármester-jelölt hozzátartozóinak.

A magyar igazságszolgáltatás éppen olyan állapotban van, mint a magyar állam maga, alibi-tevékenységet folytat, kézivezérelt, nulla hatékonyságú, éppen csak azt a feladatot nem látja el, melyre hívatott lenne.

Most kezdték folytatni a Kulcsár-ügyet, ha valaki emlékszik még tíz évvel ezelőtti dolgokra, melyben a politikai elit és a pártok vastagon érintettek voltak.

Ez volt az első jelentősebb bróker-ügy.

Nem sikerült tíz év alatt sem pontot tenni a végére - ennyit az ésszerű határidők értelmezéséről, meg a hatóságok gyors, pontos, hatékony munkájáról.

Ha érintett lennék a Quaestor vagy a Buda Cash ühgyek valamelyikében, a hír olvastán sírógörcsöt és sikítófrászt kapnék, de hát ez egy ilyen ország.

Kussol mindenki, mert attól fél, hogy ha ugrál, még annyit sem kap, mint amennyiben azért - minden tapasztalata dacára - mégiscsak reménykedik...

Pedig sokat javult a hatóságok munkája, ezt láthatjuk a futball-huligánok ügyét tanulmányozva is.

 

Ők voltak azok, akik a magyar-román válogatott mérkőzéssel párhuzamosan szétverték a Planetáriumot a Népligetben.

Érdekes, sem a jobboldali televíziók, sem a királyi csatornák nem közvetítették helyszíni egyenes adásban a randalírozást, mint  a televízió-székház elől, kilenc évvel ezelőtt tették, jóllehet a szereplők között nagy az átfedés, a régi sztárokhoz csak azóta felnőtt fiaik csatlakoztak.

Most senki nem vizionált forradalmat és a rendőrök is demokratikusan verték péppé a rájuk támadók fejét, sőt, mintha a bíróságok hozzáállása is megváltozott volna a randalírozókkal szemben.

A Róbert Károly körút és az 1-es villamos forgalmát megbénító randalírozókat a rendőrség lovasrohammal, kutyákkal, könnygázzal és vízágyúval oszlatta fel.

 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség öt személyt már hétfőn bíróság elé állított.

Egyikük 3 év 4 hónap, a másik vádlott két és fél év, a harmadik 2 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

További két vádlott két-két év börtönbüntetésének végrehajtását a bíróság öt-öt év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság valamennyi vádlottat eltiltotta a sportrendezvények látogatásától.

Ennyit összesen nem szabtak ki rájuk, mikor kilenc évvel ezelőtt lángbaborították Budapestet, viszont ennyit kapni fognak a rendőrtábornokok is, akik anno a rendet szerették volna fenntartani, erre alkalmatlan felszereléssel és kiképzetlen állománnyal.

Legalább Gergényi is megtudhatja, hogy a hála nem politikai kategória.

 

Felhívnám a figyelmet a lovasrohamra és arra, hogy a kormány a honvédség bevethetőségének keretében immár legalizálni kívánja a gumilövedéket - ez bizonyára humánus lesz, az úgynevezett narancssárga, szemkerülő fajta.

Mindenesetre a Planetáriumnak annyi, viszont a főként iskolások által látogatott intézmény falát - vélhetőleg oktatási célzattal - önkényuralmi jelképekkel festették tele.

Igaz, a vörös csillag hiányzik, ami azért egy planetárium esetébven meglehetősen snassz - viszont, hogy tele van Nap-jelképekkel, mindközönségesen horogkeresztekkel.

Ebből is látszik, hogy futball-szurkolók jártak arra...

 

Hogy az izgalmaknak ne legyen vége, ma lemondott Hende Csaba, korunk Mészáros Lázárja, a kardlengetés és a távcsőhasználat magyar bajnoka, aki átlátott nem csak a szitán, de  a a távcső védőkupakján is.

Ezeknek a Lázároknak mostanság hányatott sorsuk van, ez már repült, mint a liba, a másik sem meri felemelni egyik lábát sem - még szerencse, hogy a kormányban a személyi kérdések nincsenek napirenden.

Hende hadvezér remek figurája volt a magyar politikának, szinte torgyáni magaslatokat ostromolt, kár érte.

 

Utódja Simicskó István, aki a hadtudományok doktora, ami azért ésszerű, mert a feladata kimondottan rendészeti feladat lesz egy olyan fegyveres szervezet élén, melyet most alaptörvényes vagy milyen feladatától eltérő célra vetnének be éppen.

Hogy hadd közönségeskedjek kicsit, hát elmondanám, éppen adunk egy pofont a szarnak, a Honvédség erre a feladatra átképzések nélkül alkalmatlan, azok a többletjogosítványai, melyeket most a nyakába akasztanak csak arra jók, hogy az alkotmányos puccs helyett egy katonai puccs lehetőségét teremtsék meg.

A kis genyó a vesztét érzi, de olyan, mint a kisgyerek, aki képtelen leállni, mikor a felnőtt figyelmezteti, éppen dackorszakát éli, hiába vernek a fenekére, akkoris kijön a sarokból és ordít.

 

Most éppen plakátol (kié lehet Európa legjövedelmezőbb nyomdája?), bölcseket mond, miközben az Európa legelutasítottabb politikusa címéért folytatott küzdelme elérni látszik célját.

Közben a diákok is elégedetlenkednek - a Corvinus kiherélése nagyon nem tetszik nekik, mint ahogy senkinek sem, aki a minőségi magyar felsőoktatásban érdekelt akár diákként, akár oktatóként.

A nyáron oly csendeske ellenzéki politikusok is mozgolódnak, ez pedig rossz jel, mert Orbán éppen most követ el mataharit, vagy harakirit, vagy mit is, és ha ezek a politikusok beszállnak, még a végén megmentik...

A katolikus egyház vezetői csapágyasra forgatták a szemeiket, és köszönetet mondtak a Pápának az iránymutatásért - mutathatott volna nekik más irányt is, ami azt illeti...

 

A menekült-válságnak még nincs vége, mint ahogy a szíriai polgárháborúnak sincs, melyben az iszlám állam ellen küzdők buzgón bombázzák a kurdok állásait, kiváltva ezzel a visszacsapást, tovább rombova a térség stabilitását.

Ha pedig a térség instabil, jönnek a menekültek.

A vallási fanatizmus rengeteg kárt okoz, csakúgy, mint a sovén nacionalizmus - felerősítik egymás negatívumait.

Nincs már messze az idő, amikor államvallásilag köteles leszel imádni a turul bánatos tojásait, és az első magyar női merénylő elindul, szájában egy kifli csücskével, pruszlikja alatt a bombával Irak felé, az új kereszteshadjárat hőseként.

Vagy kitör a nyugalom.

 

Insallah...

 

:O))) 


További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport