HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Nyusziprémium

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.18.
 Csütörtök
Ma Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
   EUR árfolyam
   406,92 Ft
   CHF árfolyam
   420,69 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 07. 04. 08:12     


PuPu

Nyusziprémium
Egyeztetést kezdeményez az új, családpolitikáért felelős államtitkár azon nyugdíjjavaslat elemeiről, mely szerint az kapna nyugdíjat, aki elegendő gyereket szül.

Egyeztetést kezdeményez az új, családpolitikáért felelős államtitkár azon nyugdíjjavaslat elemeiről, mely szerint az kapna nyugdíjat, aki elegendő gyereket szül. 


Hogy mi az elegendő, azt majd meghatározza az állam, és miután az állam de facto Mihály király, így kétségkívül támogatni fogja az ötletet, hiszen nála is népes az alom, és nem az a típus, aki ne hajolna le az utolsó fillérért is… 


Aki nem szül elég gyereket, ne kapjon ellátást a nyugdíjkorhatár elérésekor, vagy alacsonyabb legyen a járuléka, mint egy nagycsaládosnak. Ezt javasolja a 2009-ben az MTA szervezésében létrehozott Népesedési Kerekasztal a kormánynak - a hvg cikke szerint. 
 A kerekasztal nyugdíjreformot javasol a kormánynak, hogy megszűnjön "a magyar társadalomban kritikus mértéket öltött gyermekvállalás visszaesése, mert emellett az elöregedés, a járulékfizetésre alkalmas munkavállalók számának csökkenése miatt belátható időtávon belül finanszírozhatatlanná teszi a nyugdíjrendszert". 
 


 A nyugdíjrendszer nem a fentiek miatt válik finanszírozhatatlanná, hanem azért, mert Orbán a hóna alá csapta a munkavállalók magán-nyugdíjpénztári befizetéseit és elszaladt vele, majd nem egészen három év alatt eltapsolta jóformán az egészet. 

A maradékból majd átépíti a Népstadiont, arra talán még elég lesz. 
A magyar munkavállaló egyébként sem járulékot fizet, mert annak ellenében neki valamiféle anyagi ellenszolgáltatás jár, a munkavállaló nálunk adót fizet, aminek ellenében neki legfeljebb a szája jár.Sajnos a magyar munkavállaló komplett idióta, mert még a szája sem jár mikor kirabolják, ellenben elrohan a választások idején leadni szavazatát a Pocakos Lángoszlopra, ki kivezeti szorgos népünket a sivatagból.

A végén ott maradok majd egyedül, oszt megnézhetem magam. 
Mondjuk, a cikk írójának sem lenne hátrányos megtudakolni valahol, hogy mi a különbség a nyugdíj, a nyugdíj-járulék és a nyugdíj-adó között. 
Ehhez képest lehet megtippelni, hogy az átlag-munkavállaló tudja-e azt, hogy a rengeteg befizetése után nem jogosult semmire, az állam annyi nyugdíjat ad neki amennyit akar – meg amennyit tud. Viszont az ötlet, hogy a kormány ne csak a dolgozóktól nyugdíj céljára befizetett összegek felett, hanem a nyugdíjak felett is rendelkezhessen, nem új. 
És az sem egy új törekvés, hogy keverjük össze a nyugdíjpolitikát a szociálpolitikával, hiszen, ha a kormány egy munkavállalótól elvesz pénzt és azt egy másik munkavállalónak adja, akkor nem a sajátjából ad, mégis ő aratná le a dicsőség kelkáposztaleveleit, hogy igazodjak valamelyest a címhez… 

Hol vagyunk már az állami nyugdíjrendszerbe befizetett pénzek nyilvántartásától, hol van már a nyugdíjszámla házastársak közötti örökölhetősége, és legfőképpen, hol a pénz? Nem vagyok én annak ellensége, hogy valaki nagy családot hozzon létre, annak se, hogy az állam támogassa őt, de annak határozottan ellene vagyok, hogy a másik nyugdíjas rovására próbálja ezt megtenni. 
Egyébként is, a támogatásból éppen azok nem kapnának, akik a leginkább rászorulnak, hiszen a munkanélküli, falu szélén vergődő százezreknek, a pár évtizednyi átmeneti jólét után ismét nyugdíj nélkül maradó vidéki Magyarországnak nem lesz se kevés, se sok nyugdíja. 

Ha nem tesz félre, nyomorogni fog, márpedig a nincsből nem lehet félretenni. 
Novák Katalin családpolitikáért felelős államtitkár szerint jogos az igény, hogy ha a gyermekvállalást elismerik fiatal korban, akkor időskorban is ezt tegyék. Én meg azt gondolom, hogy gyereket nem vállalni kell, hanem szülni.
Vállalni a sorsot kell, legyen az bármilyen is. 
Ha valaki gyereket szül, akkor az a magánügye, támogatni sem őt kell, hanem a gyereket, erre pedig kitaláltak már egy remek eszközt – úgy hívják, hogy családi pótlék. 

De ezt nem szereti Viktor, mert ez egy ideológiamentes juttatás, attól jár, hogy van a gyerek. 
Na, ezt nem lehet emelni Orbán rendszerében, mert a társadalom érintett rétege kiskorú és nem tudja eldönteni, hogy a havi negyvennyolcezer forintból milyen arányban költsön libavásárlásra, jövedelme mekkora hányadát fordítsa a kultúrára, mennyit költsön szórakozásra és mennyi legyen a felhalmozásra szánt hányad. Az interjúban egyébként Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kormány célja a gyermekvállalás ösztönzése, és a házasság intézményének erősítése, ami szerinte „a gyermekvállalás előszobája”. 

Namármost nem előszobázni kellene, hanem munkát kellene adni a sok szegénynek, például úgy, hogy vidéken a magas kézimunka igényű növények termesztését kellene támogatni a takarmánygabona termesztése helyett – na, ez teremtene munkahelyeket, az árokparti seprűstánc meg csak hungarikumnak jó. Úgyhogy, kedves jövendő nyugger, léhűtő munkanélküli rohanj, és szavazz a mi Lángoló Csipkebokrunkra, és várj bizakodva, egyszer csak kerül valaki, aki hatékonyan lepisili… 
:O)))

További hírek

  Hogyan lehet valaki tudatos a szexuális kapcsolódás során?
2022. 08. 17. 09:12 kecskemeti-hirhatar.hu
  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Ütős programokkal vár mindenkit Pécsett a Múzeum Utca Plusz
2022. 08. 15. 17:07 pecsi-hirhatar.hu
  Molotov koktélt dobtak a házba
2022. 08. 15. 16:59 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport