HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Nyusziprémium

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 07. 04. 08:12     


PuPu

Nyusziprémium
Egyeztetést kezdeményez az új, családpolitikáért felelős államtitkár azon nyugdíjjavaslat elemeiről, mely szerint az kapna nyugdíjat, aki elegendő gyereket szül.

Egyeztetést kezdeményez az új, családpolitikáért felelős államtitkár azon nyugdíjjavaslat elemeiről, mely szerint az kapna nyugdíjat, aki elegendő gyereket szül. 


Hogy mi az elegendő, azt majd meghatározza az állam, és miután az állam de facto Mihály király, így kétségkívül támogatni fogja az ötletet, hiszen nála is népes az alom, és nem az a típus, aki ne hajolna le az utolsó fillérért is… 


Aki nem szül elég gyereket, ne kapjon ellátást a nyugdíjkorhatár elérésekor, vagy alacsonyabb legyen a járuléka, mint egy nagycsaládosnak. Ezt javasolja a 2009-ben az MTA szervezésében létrehozott Népesedési Kerekasztal a kormánynak - a hvg cikke szerint. 
 A kerekasztal nyugdíjreformot javasol a kormánynak, hogy megszűnjön "a magyar társadalomban kritikus mértéket öltött gyermekvállalás visszaesése, mert emellett az elöregedés, a járulékfizetésre alkalmas munkavállalók számának csökkenése miatt belátható időtávon belül finanszírozhatatlanná teszi a nyugdíjrendszert". 
 


 A nyugdíjrendszer nem a fentiek miatt válik finanszírozhatatlanná, hanem azért, mert Orbán a hóna alá csapta a munkavállalók magán-nyugdíjpénztári befizetéseit és elszaladt vele, majd nem egészen három év alatt eltapsolta jóformán az egészet. 

A maradékból majd átépíti a Népstadiont, arra talán még elég lesz. 
A magyar munkavállaló egyébként sem járulékot fizet, mert annak ellenében neki valamiféle anyagi ellenszolgáltatás jár, a munkavállaló nálunk adót fizet, aminek ellenében neki legfeljebb a szája jár.Sajnos a magyar munkavállaló komplett idióta, mert még a szája sem jár mikor kirabolják, ellenben elrohan a választások idején leadni szavazatát a Pocakos Lángoszlopra, ki kivezeti szorgos népünket a sivatagból.

A végén ott maradok majd egyedül, oszt megnézhetem magam. 
Mondjuk, a cikk írójának sem lenne hátrányos megtudakolni valahol, hogy mi a különbség a nyugdíj, a nyugdíj-járulék és a nyugdíj-adó között. 
Ehhez képest lehet megtippelni, hogy az átlag-munkavállaló tudja-e azt, hogy a rengeteg befizetése után nem jogosult semmire, az állam annyi nyugdíjat ad neki amennyit akar – meg amennyit tud. Viszont az ötlet, hogy a kormány ne csak a dolgozóktól nyugdíj céljára befizetett összegek felett, hanem a nyugdíjak felett is rendelkezhessen, nem új. 
És az sem egy új törekvés, hogy keverjük össze a nyugdíjpolitikát a szociálpolitikával, hiszen, ha a kormány egy munkavállalótól elvesz pénzt és azt egy másik munkavállalónak adja, akkor nem a sajátjából ad, mégis ő aratná le a dicsőség kelkáposztaleveleit, hogy igazodjak valamelyest a címhez… 

Hol vagyunk már az állami nyugdíjrendszerbe befizetett pénzek nyilvántartásától, hol van már a nyugdíjszámla házastársak közötti örökölhetősége, és legfőképpen, hol a pénz? Nem vagyok én annak ellensége, hogy valaki nagy családot hozzon létre, annak se, hogy az állam támogassa őt, de annak határozottan ellene vagyok, hogy a másik nyugdíjas rovására próbálja ezt megtenni. 
Egyébként is, a támogatásból éppen azok nem kapnának, akik a leginkább rászorulnak, hiszen a munkanélküli, falu szélén vergődő százezreknek, a pár évtizednyi átmeneti jólét után ismét nyugdíj nélkül maradó vidéki Magyarországnak nem lesz se kevés, se sok nyugdíja. 

Ha nem tesz félre, nyomorogni fog, márpedig a nincsből nem lehet félretenni. 
Novák Katalin családpolitikáért felelős államtitkár szerint jogos az igény, hogy ha a gyermekvállalást elismerik fiatal korban, akkor időskorban is ezt tegyék. Én meg azt gondolom, hogy gyereket nem vállalni kell, hanem szülni.
Vállalni a sorsot kell, legyen az bármilyen is. 
Ha valaki gyereket szül, akkor az a magánügye, támogatni sem őt kell, hanem a gyereket, erre pedig kitaláltak már egy remek eszközt – úgy hívják, hogy családi pótlék. 

De ezt nem szereti Viktor, mert ez egy ideológiamentes juttatás, attól jár, hogy van a gyerek. 
Na, ezt nem lehet emelni Orbán rendszerében, mert a társadalom érintett rétege kiskorú és nem tudja eldönteni, hogy a havi negyvennyolcezer forintból milyen arányban költsön libavásárlásra, jövedelme mekkora hányadát fordítsa a kultúrára, mennyit költsön szórakozásra és mennyi legyen a felhalmozásra szánt hányad. Az interjúban egyébként Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kormány célja a gyermekvállalás ösztönzése, és a házasság intézményének erősítése, ami szerinte „a gyermekvállalás előszobája”. 

Namármost nem előszobázni kellene, hanem munkát kellene adni a sok szegénynek, például úgy, hogy vidéken a magas kézimunka igényű növények termesztését kellene támogatni a takarmánygabona termesztése helyett – na, ez teremtene munkahelyeket, az árokparti seprűstánc meg csak hungarikumnak jó. Úgyhogy, kedves jövendő nyugger, léhűtő munkanélküli rohanj, és szavazz a mi Lángoló Csipkebokrunkra, és várj bizakodva, egyszer csak kerül valaki, aki hatékonyan lepisili… 
:O)))

További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport