HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: ORBÁNOSSÁGOK

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.12.04.
 Hétfő
Ma Barbara, Borbála napja van.
Holnap Vilma napja lesz.
   EUR árfolyam
   379,67 Ft
   CHF árfolyam
   400,14 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 06. 23. 06:26     


Adorján György

ORBÁNOSSÁGOK
Fogtad Viktor? Amiről te álmodoztál, az beteges dolog. Nem számol azzal, ami realitás.

Fogtad Viktor? Amiről te álmodoztál, az beteges dolog. Nem számol azzal, ami realitás. A magyar nem világnyelv és hazánk területe, meg a lakosságának száma, valamint ásványi és nyersanyag kincseinek mennyisége és minősége nem engedik meg, hogy rázzuk a rongyot a világban. Nem tőlünk függ a világ, hanem mi függünk tőle. Te nem ismerted fel ezt az apróságot és nem viselkedsz ennek megfelelően. Szellemi felvértezettségünk az más. Az igen, az már döfi. De te azt megnyirbáltad rendesen. Mást se tettél, mint régi dicsőségünkre hajaztál mindenütt, úgy, hogy mai ázsiónkat azzal együtt lefaragtad. 


Keresztény erkölcsről papoltál akkor, amikor annak legelemibb követelményeit sem tartottad be. A gazdagokat felvirágoztattad és intézkedéseiddel belerúgtál a szegényekbe, az elesettekbe. Alibi konzultációkat és egyeztetéseket tartottál valóságosak helyett. Szürke szerencselovagokkal vetted körül magad, akik önző érdekeiket szem előtt tartva, előítéleteiktől vaksin lesték és követték minden szavad, szemesnek áll a világ alapon jól megtömködve zsebeiket. Kérdőjeleket hagytál magad mögött a törvényesség harcmezején is. És mindezeket teszed ma is!


Kaya Ibrahimos és Josip Totos cégtörténeteket, happyendes országimázst, tokaji, savanyú a szőlő szárhegy dülős jogi préseket, Simicska és Varga műveket, schlechtes selejteket és közgépes nyergeseket hagytál magad mögött.


Fel a mélyből, aki magyar!- szavaltad több évvel ezelőtt. Megszületett az új többség- vágtad bele végleg kommunikációs árokásó gépies szövegedet a fáradt magyar tudatba. Neked játék mindaz, ami nekünk mindennapi megélhetést jelentő valóság. Kísérleti nyulaknak tartasz bennünket, miközben politikai ellenfeleidet vádolod azzal, hogy becsapták, megtévesztették a magyar választókat, észre sem vetted, hogy te magad és politikád tette ugyanazt! Súlyos állapot ez, gyógyíthatatlan. Azt mondtad: „…Arra, amit tesznek, senki sem hatalmazta fel azokat, akik kormányoznak...”  Fogtad Viktor? Már akkor tudtad, hogy magadról és kabinetedről beszélsz. http://www.miniszterelnok.hu/beszed/fel_a_melyb_337_l_aki_magyar


Haza beszéltél akkor is. „Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Arrogáns, nincs egyeztetés, semmilyen szakmai kör véleményét nem hallgatják meg, mindenhez jobban értenek, mindent jobban tudnak.” Magadból indultál ki, ugye? Tudod öcsém facsiga, nem azért tegezlek, mert a korod miatt ez nem is lenne tiszteletlenség, hanem azért, mert így tán jobban megérted milyen is vagy te valójában. És az nem csak a te érdeked, hogy tudd ki is vagy valójában, hanem mindnyájunké. Sőt, elsősorban hazánk lakosaié azt hiszem.


Szádra vetted Nagy Gáspárt, a költőt. Azt, aki a szegények karácsonyáról írt, eközben nem ismertél magadra a „Töredékek egy bizalmas nyomozás megégett jelentéseiből” sem, csak fújtad a magadét szokás szerint. Velünk te ne kísérletezz! Pávatáncot se járj közöttünk abban a baromfiudvarban, hol piros pettyes püspökfalatú lábas jószágok kotkodálnak neked, plagizáló kakasok kukorékolása mellett. Minket ne próbálj hipnotizálni azzal, hogy merjünk nagyokat álmodni a valóság megélése helyett. Ne gyorsnaszádozzatok nekünk, amikor lélekvesztő tákolmányon vergődünk a mostani, általatok gerjesztett megélhetési cunamiban.


A Jövőnk vitasorozat záró konferenciáján elmondott beszéd, elismerem tartalmas szöveg. Érdemes ezért újra és újra olvasni mindenkinek. De elsősorban annak, aki elmondta. Neki kell először szavaival szembesülnie. Nekünk pedig a tanulságot kell levonni belőle. Egyszer már végérvényesen!


További hírek

  Mostantól látogatóközpontként is működik
2023. 12. 03. 21:59 pecsi-hirhatar.hu
  Rotary Advent és jótékonysági színházi előadás
2023. 12. 02. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  A POS terminál bérlés előnyei összefoglalva
2023. 12. 01. 19:16 fovarosi-hirhatar.hu
  Trapézlemez tető építése: már ezért megéri
2023. 12. 01. 19:05 fovarosi-hirhatar.hu
  Kisgyerekek rajzai a dzsámin
2023. 12. 01. 10:55 pecsi-hirhatar.hu
  Még több vonzó és látogatóbarát interaktív elem
2023. 11. 30. 22:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyógytornász képzést indított a PTE Zomborban
2023. 11. 29. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Önindítók robogókhoz, hogy gyorsabb legyen a start!
2023. 11. 29. 10:03 pestmegyei-hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk producere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport