HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Orbán egy ondó mondta Simicska

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.24.
 Péntek
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   356,68 Ft
   CHF árfolyam
   328,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 07. 09:34     


Adorján György

Orbán egy ondó mondta Simicska
Na, nem éppen ezt a kifejezést használta, hanem egy közérthetőbbet és ezzel föl is gördült a függöny a legújabb nemzeti színjátékra.

Hogy már a régi időkben is egy iskolába jártak, igaz, hogy egyikük angol szakos volt 1976 és 1981 között (osztálynévsor, JPG), míg másikuk matematikára járt 1974-tól 1979-ig (osztálynévsor, JPG), a székesfehérvári gimnáziumba, ki tudja, mindez milyen nyomot hagyott bennük.

 

"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed"  – mondta 2007. június 26-án egy nagykövetekkel tartott találkozóján Orbán Viktor egy korabeli amerikai távirat szerint. A kérdés most már csak az, hogy Gyurcsány maradt-e az örökös rivális, vagy 2015- re felváltotta őt Simicska, esetleg színjáték ez az egész, mely nem irányul másra, mint a Fidesz gránitkeménységű fundamentuma repedéseinek betömésére. Vagy pedig Lendvai Ildikó találta fején a szöget, amikor azt mondta, nem más ez az egész, mint maffiaháború.

 

Lehet, hogy a donok leszámolnak egymás embereivel és érdekeltségeivel? Simicska berágott volna a reklámadó őt érintő terheire? Orbán pedig megelégelte, hogy Simicska akar még mindig diktálni neki? Minden esetre Simicska annyi jóban részesült eddig az Orbán által irányított hatalomból, hogy nehezen hihető a reklámadós véráldozat miatti felhördülése. Orbán meg annyi mindent köszönhet volt iskolatársának hatalma megtartásához nyújtott segítségéért, hogy igazán elviselhetné erre való tekintettel Simicska politikai tülekedését.

 

A csókosok sorra hanyatt estek. Töröcskei bukfencezett, szétbarmolta a csókos szerkezetet, nem éppen jó fényt vetve Simicskára sem, akivel megjárta az, aki kapja marja hadak útját is. 

A Jolly Joker Kocsis István, kinek a pisilős tábornok a rémhírek szerint 1 milliárdnyi forintért közbenjárást ígért Európa leggazdagabb belügyérénél és fideszes legfőbb ügyészénél, ugyancsak felborult a pénzszerzés nagy igyekezetében. Csányi Sándor ki tudja, még meddig feszít, Nyerges Zsolt, meg hova áll majd. Eközben urizáló „ifjú” fideszesek irritálják az „öregeket”. Szóval repedezik a gránitszilárdságú nemzeti együttműködés fideszes fala.

 

Az oligarchia ügyek már Orbán agyára mennek. Robbanásveszély, az USA beutazási tiltása és akkor most ez a „gecizés” a volt iskolatárstól, ki tudja, milyen következményekkel jár majd. Közben tüntetnek, dekáznak, a Gyurcsány támogatók száma növekszik, a szomszédos ukránoknál világháborús veszély van, magyarok tucatjai menekülnek az anyaországba a katonai behívások elől és magyarok százai menekülnek nyugatra a jobb megélhetés biztos reményében! Orbán jelenleg vesztésre áll.

 

Az új Magyar Nemzet már ellenszenves fideszesekről regél, és így fogalmaz: “Ha a ragaszkodás veszendőbe megy, az egész viszonyrendszer megváltozik. A rokonszenvet gyanakvás járja át, ami lassan átadja helyét a csalódásnak. A csalódás pedig ellenszenvet vált ki azok iránt, akik úgy viselkednek, mintha továbbra is feltétel nélküli bizalom venné őket körül” - írják. "Erről feledkeznek meg azok a kormánypárti politikusok, akik még mindig "a (köz)élet féltett gyermekének" vélik magukat, akiknek kiváltságos voltához kétség sem fér."

 

A Népszava főszerkesztője lényeges dolgot fogalmazott meg. A Simicska-Orbán háború – szerinte – ezzel „túllépett minden határon; ismétlem nem elsősorban azzal, hogy Orbán Viktor a nagy nyilvánosság előtt nyilváníttatott gecinek. Hanem azzal, hogy 2015 Magyarországán lehetségesnek tarthatunk politikai gyilkosságot is. Nem mi, nem a baloldali, örökké áskálódó média, hanem a jobboldal legnagyobb médiamogulja”.

És ezzel a legfőbb tanulsága ennek a helyzetnek kimondatott. Maga a populista jobboldal keresztapái tartanak attól, hogy politikai okokból is életüket veszíthetik, mert úgy gondolják, hogy ettől a hatalomtól még ez is kitelik! Ők aztán tudhatják, hogy mi a dörgés, hiszen jól ismerik téveszmés társaik mire képesek a hatalomban!


További hírek

  Ezzel a permetezővel a nehezen hozzáférhető helyek is kezelhetők
2021. 09. 23. 10:15 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elektromos roller: tudnivalók a modern szerkezet kapcsán
2021. 09. 23. 10:06 pestmegyei-hirhatar.hu
  Tánctalálkozó PLUSZ
2021. 09. 23. 02:15 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb MSZP-s politikust „győzött meg” DK, hogy jobb lesz náluk
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Elk*rta: Gubás Gabi szívesen kimaradt volna az Elk*rtukból című Gyurcsány-filmből, mégis vállalta
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Orbán apja(?) hatvanpusztai birtokáról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Harminc éves a Pécsi Napok
2021. 09. 21. 02:13 pecsi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Te tudod, mi az a financial domination?
2021. 09. 20. 17:07 dunakeszi-hirhatar.hu
  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport