HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Orbán ma reggel is a rádióban nyilatkozott, elrugaszkodva a valóságtól

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.04.02.
 Vasárnap
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
   EUR árfolyam
   380,99 Ft
   CHF árfolyam
   381,85 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 05. 10:18     


Adorján György

Orbán ma reggel is a rádióban nyilatkozott, elrugaszkodva a valóságtól
Szokás szerint mondta a magáét, víziójából merítve rendesen.

Az amerikai szenátor szélsőséges mondata a gazdájukat minősíti, mondja, mert ő miniszterelnökként a nemzeti érdekekért dolgozik és a magyar népért. Veteránnak számítok a magyar politikában, teszi hozzá és a republikánus szereplő John McCain által mondottakat Magyarország nemzeti függetlensége elleni támadásként értékeli, az nem is lehet más.

 

A kitiltás ügyében a jog tiszta mezejére kell terelni a hablatyolásból ezt az egészet. Mi szövetségesei vagyunk a nyugatnak, így az USA-nak is, de nem vagyunk gyarmata senkinek. Nemzeti függetlenségünket hangoztatja állandóan. A Déli áramlat is ehhez kellett volna. Majd segít az azeri gáz. A magyarok érdekét emlegeti, mintha ő tudná egyedül, hogy mi is az valójában.

 

A nemzeti függetlenséget emlegeti a költségvetéssel kapcsolatban is, mert 2010 óta a kormány nem tesz mást, mint a nemzeti függetlenséget szolgálja. Csökkent a munkanélküliség, mondja büszkén és határozottan, de persze nem teszi hozzá, hogy a közmunkában lévőkkel együtt, ahol a bér kevés, de még mindig több mint a korábbi segély.

A politika és a közélet tapasztalati műfaj teszi hozzá, én is ennek megfelelően cselekszem, egyes szám első személyt használva szokás szerint.

 

Vasárnap senkit sem lehet dolgoztatni, tartsunk ki emellett, mondja a pávatáncos. És ezt a kereskedelemben lehetséges a legkönnyebben megvalósítani.

 

A mostani helyzetben a kétharmadnak nincsen jelentősége, nem ezt tartom a legfontosabbnak a veszprémi választáson, halljuk. No csak, no csak. Már megtettünk minden lényeges változtatást 2010-től mostanáig, indokolja az előzőeket. Visszafogottabban beszélt ma, de víziójától nem tágított. Magyarország függetlenségét mindenkor, minden körülmények között meg fogom védeni, hangoztatta ismét, lazán egyes szám első személyben.

 

Víziójától az istennek sem tágít. Ahelyett, hogy magára venné John McCain kritikáját, azt az ország elleni támadásként értékeli szokás szerint. A nemzetközi sajtó reagálását is figyelmen kívül hagyva, teljes nemzetközi lapszemle itt olvasható, megint az ország függetlensége elleni támadásként értékeli az elhangzottakat. Holott a napnál világosabb, hogy a republikánus szenátor nem Magyarországról, hanem Orbánról beszél, amikor azt mondja, hogy „újfasiszta diktátor”, akkor nyílván nem Magyarországra gondolt. Bár az újfasiszta diktátorról szóló megjegyzését itthon sokan úgy értelmezték, hogy nem Orbán Viktorra, hanem Putyinra vonatkozott, McCain sajtósa a 444.hu kérdésére még kedd este megerősítette, hogy a szenátor a magyar kormányfőre gondolt.

 

Hát így történt ez a ma reggeli szokásos rádiónyilatkozatban. Orbán Viktor Mihály lassan belefullad víziójába, a magyar függetlenség, ha kell, ha nem hangoztatásába, elszakadva attól a realitástól, amely körbevesz nem csak bennünket, hanem őt is. A harmadik évezred elején a globális világban a nemzeti függetlenség fogalma egyre inkább kulturális területre szorul, a sportra, a hagyományok tiszteletére és ápolására. Gazdasági, társadalompolitikai és katonai szövetségek terén az együttműködés, a kölcsönös egymásrautaltság kerül előtérbe, egyre inkább magába olvasztva e téren a nemzeti függetlenséget is. Magyarország gazdasági függetlensége illúzió! Orbán Viktor Mihály más világban él, számára a nemzeti függetlenség hangoztatása mindennél fontosabb, még a realitások figyelembevételénél is. Ez lesz a veszte!


További hírek

  Egyetlen apró fehérje, ezernyi óriási lehetőség
2023. 04. 02. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kezdetét veszi a Nemzetközi Színházi Olimpia
2023. 04. 01. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tartalomkezelő rendszerek lehetnek a segítségünkre a webfejlesztésben?
2023. 04. 01. 11:03 hirhatar.hu
  Áprilistól újra jár a fogaskerekű
2023. 03. 31. 10:04 hirhatar.hu
  Nemzeti Emlék-őr-díjat kapott Rákay Philip és felesége
2023. 03. 31. 09:57 hirhatar.hu
  Civilekkel szövetkezne Donáth Anna most életre hívott egyesülete
2023. 03. 31. 09:52 hirhatar.hu
  Ezért alkalmazz te is LED szalag profilokat!
2023. 03. 30. 22:26 hirhatar.hu
  Terítéken a bárányhús
2023. 03. 30. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Miben előnyös egy népszerű okostelefon-széria?
2023. 03. 29. 09:54 hirhatar.hu
  Miért jó döntés, ha van kamera vagy kamerás ajtócsengő a bejáratnál?
2023. 03. 29. 09:41 gyomroi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport