HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Orbán megbuggyant

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.04.23.
 Hétfő
Ma Béla napja van.
Holnap György napja lesz.
   EUR árfolyam
   310,49 Ft
   CHF árfolyam
   259,14 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 27. 10:35     


Adorján György

Orbán megbuggyant
Hogy a harmadik évezred elején valaki Európában még mindig egyedül a baloldalban lássa minden baj okozóját, kiemelve, hogy annak hazai képviselői,csak azért nem szeretik a magyarokat, mert azok magyarok, nem semmi szellemi teljesítményre, történelmi ismeretre vall egy kormányfőtől!

Kérdés most már csak az, hogy a szombati hőség miatt, vagy egyébként is baj van a fejében. Mert nagy bajban lehet a felcsúti pávatáncos, ha már nem csak vaj van a fején kívül, de belül is olvad a baj, melynek eredetét az arra illetékeseknek lassan ideje lenne már megvizsgálniuk!

 

Hogy a harmadik évezred elején valaki Európában még mindig egyedül a baloldalban lássa minden baj okozóját, kiemelve, hogy annak hazai képviselői, csak azért nem szeretik a magyarokat, mert azok magyarok, nem semmi szellemi teljesítményre, történelmi ismeretre vall egy kormányfőtől!

Felmerül a kérdés, akkor ki a normális ebben az országban?

 

Van úgy, hogy elszakad a cérna, magyarán tele lesz a töke az ember fiának azzal, ami körülötte történik. Betelt a pohár, így aztán stílust válthat e miatt a betűvető és akár Molnár Miklóst is segítségül hívhatja ilyenkor, aki a hülye szó szinonimáit szedte csokorba, köztük ilyeneket: agyalágyult, meg buggyant.

De ha már ez a cikk a pávatáncos baloldalt érintő megállapításaira vonatkozik elsősorban, akkor választhatjuk még a balek, balfácán, balfasz, balfék, balfiók, balfóka, balga, balgatag szavakat is. A múlt hétvégi szombati tusványosi hőségre való tekintettel magam maradnék inkább a buggyantnál, bár a delikvens korábbi spermázottsága miatt, akár találhattam volna az előbb felsoroltak közül más kifejezést is, ami rá jobban jellemző.

 

Ami viszont nálam és gondolom még sokaknál kiverte a biztosítékot, és véleményem közreadására késztetett, az a jelenlegi kormányfő baloldalról alkotott szombati sommás kijelentése volt:

"ezek az emberek nem szeretik a magyarokat, azért mert magyarok". Lefordítva, a hazai baloldal magyarellenes. Orbán idáig jutott. A nemzeti radikálisok pedig bíztatják őt, ne csak szavakban legyen bátor, hanem tettekben is. A jobboldali populizmus idáig jutott. Valami nagy baj lehet ott a fejben, ahol a dolgok eldőlnek. Ha gyűlöletből, netán számításból, vagy bármilyen más okból, amikor egy kormány feje 2015 derekán ilyen szöveget ereszt meg, akkor ott az emeleten valami nem stimmel, nyilván elmentek hazulról.

 

A gyűlöletre bíztatás, hergelés az idegenekkel szembeni utálat, a magukfajták és az idegenszívűség napirenden tartása, a magyarabb a magyaroknál sületlenségének megosztó hirdetése, kommunikálása, mind azt bizonyítja, hogy nem százas, aki a hazai baloldal magyar ellenességét hirdeti. Hiába folytatott oxfordi tanulmányokat a pávatáncos, hiába volt jókor jó helyen a történelem főutcájára való eltévelyedésekor, Széchenyi szavait úgy látszik nem elemezte mélyrehatóan. "A magyar szó még nem magyar érzés, az ember mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán, ki, mert éppen nincs más tulajdona, és a vak hév által mégis felhőkbe emeltetik, azok hazafiságát is gyanússá teszi, homályba állítja, sőt ellenük antipátiát és gyűlöletet gerjeszt, kik szeplőtlen kebellel, minden efféle undok salaktul menten, a honszeretet legtisztább szellemében kapcsolvák vérükhöz. - S ím ez fő oka, miért áll a magyar hazafiság sokkal kisebb becsben, sőt, nem legtisztább fényben a világ nagy színpadán, s miért nem képes civilizációi szimpátiát s hódító közvéleményt gerjeszteni a legmagasztosb magyar polgári erény is odakünn. Ám mert annyi bitor fényű álhazafiságtul van környezve és elrútítva, mely tapsot arat s bálványul emeltetik idebenn."

 

A baloldal nem ront rá saját nemzetére, nem rúgja fel a demokratikus alapokat, Orbán haza beszél és politikájának nemzetáruló vonásait, mint „nemzetvezető” a baloldalra rajzolja át.

Nemzeti konzultációról szaval, miközben a korábban favorizált nemzeti együttműködési rendszert sírba dönti, országvédelemről zeng hangzatos szólamokat, miközben Magyarországot egyre inkább elszigeteli a demokratikus európai értékrendtől, kerítést húz, bekerítve az általa hirdetett illiberális államépítést is, miközben ismeri a mondást, mely szerint nagy az isten állatkertje és nincs mindenütt kerítés.

 

Nemzetbiztonsági kockázatot is magába foglaló, árokásó beszédei, intézkedései, a józanészre való állandó hivatkozással egyre inkább erősítik az embernek azt a meggyőződését, hogy a felcsútinál valami nem stimmel, ismétlem, ott az emeleten, mintha elmentek volna hazulról, mintha önmagát is bekerítené, mintha olyan valaki lenne, akit egy szóval úgy lehetne jellemezni, közveszélyes!


További hírek

  Egy nap, két helyszín, két jelentős esemény
2018. 04. 23. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Jó Ember Díj Szasónak
2018. 04. 22. 22:11 pecsi-hirhatar.hu
  Hit és tudomány
2018. 04. 22. 18:04 maglodi-hirhatar.hu
  Csapadékosabb, de továbbra is meleg idő várható a jövő héten
2018. 04. 22. 15:50 gyomroi-hirhatar.hu
  Botrány 40 év után: Orbán milliárdokkal tömött kedvenc lieblingje állítólag csak tátogott a „legendás” videóban
2018. 04. 22. 15:30 hirhatar.hu
  Szocialista képviselővel alakít saját frakciót a Párbeszéd
2018. 04. 22. 15:00 hirhatar.hu
  inkább ledózerolnák a Hős utcai gettót és sportközpontot építenének a helyére
2018. 04. 22. 14:30 hirhatar.hu
  Világot látna a 13 éves Dorka, az első sikeres magyar tüdőtranszplantáció alanya
2018. 04. 22. 14:00 hirhatar.hu
  Horogkeresztet festett az autókra és fejbe lőtte magát egy kecskeméti férfi
2018. 04. 22. 12:29 hirhatar.hu
  Az LMP a vesztett választás után már egyeztetne az ellenzékkel
2018. 04. 22. 12:18 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport