HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Orbán megbuggyant

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.17.
 Hétfő
Ma Antal napja van.
Holnap Piroska napja lesz.
   EUR árfolyam
   355,89 Ft
   CHF árfolyam
   340,99 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 27. 10:35     


Adorján György

Orbán megbuggyant
Hogy a harmadik évezred elején valaki Európában még mindig egyedül a baloldalban lássa minden baj okozóját, kiemelve, hogy annak hazai képviselői,csak azért nem szeretik a magyarokat, mert azok magyarok, nem semmi szellemi teljesítményre, történelmi ismeretre vall egy kormányfőtől!

Kérdés most már csak az, hogy a szombati hőség miatt, vagy egyébként is baj van a fejében. Mert nagy bajban lehet a felcsúti pávatáncos, ha már nem csak vaj van a fején kívül, de belül is olvad a baj, melynek eredetét az arra illetékeseknek lassan ideje lenne már megvizsgálniuk!

 

Hogy a harmadik évezred elején valaki Európában még mindig egyedül a baloldalban lássa minden baj okozóját, kiemelve, hogy annak hazai képviselői, csak azért nem szeretik a magyarokat, mert azok magyarok, nem semmi szellemi teljesítményre, történelmi ismeretre vall egy kormányfőtől!

Felmerül a kérdés, akkor ki a normális ebben az országban?

 

Van úgy, hogy elszakad a cérna, magyarán tele lesz a töke az ember fiának azzal, ami körülötte történik. Betelt a pohár, így aztán stílust válthat e miatt a betűvető és akár Molnár Miklóst is segítségül hívhatja ilyenkor, aki a hülye szó szinonimáit szedte csokorba, köztük ilyeneket: agyalágyult, meg buggyant.

De ha már ez a cikk a pávatáncos baloldalt érintő megállapításaira vonatkozik elsősorban, akkor választhatjuk még a balek, balfácán, balfasz, balfék, balfiók, balfóka, balga, balgatag szavakat is. A múlt hétvégi szombati tusványosi hőségre való tekintettel magam maradnék inkább a buggyantnál, bár a delikvens korábbi spermázottsága miatt, akár találhattam volna az előbb felsoroltak közül más kifejezést is, ami rá jobban jellemző.

 

Ami viszont nálam és gondolom még sokaknál kiverte a biztosítékot, és véleményem közreadására késztetett, az a jelenlegi kormányfő baloldalról alkotott szombati sommás kijelentése volt:

"ezek az emberek nem szeretik a magyarokat, azért mert magyarok". Lefordítva, a hazai baloldal magyarellenes. Orbán idáig jutott. A nemzeti radikálisok pedig bíztatják őt, ne csak szavakban legyen bátor, hanem tettekben is. A jobboldali populizmus idáig jutott. Valami nagy baj lehet ott a fejben, ahol a dolgok eldőlnek. Ha gyűlöletből, netán számításból, vagy bármilyen más okból, amikor egy kormány feje 2015 derekán ilyen szöveget ereszt meg, akkor ott az emeleten valami nem stimmel, nyilván elmentek hazulról.

 

A gyűlöletre bíztatás, hergelés az idegenekkel szembeni utálat, a magukfajták és az idegenszívűség napirenden tartása, a magyarabb a magyaroknál sületlenségének megosztó hirdetése, kommunikálása, mind azt bizonyítja, hogy nem százas, aki a hazai baloldal magyar ellenességét hirdeti. Hiába folytatott oxfordi tanulmányokat a pávatáncos, hiába volt jókor jó helyen a történelem főutcájára való eltévelyedésekor, Széchenyi szavait úgy látszik nem elemezte mélyrehatóan. "A magyar szó még nem magyar érzés, az ember mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán, ki, mert éppen nincs más tulajdona, és a vak hév által mégis felhőkbe emeltetik, azok hazafiságát is gyanússá teszi, homályba állítja, sőt ellenük antipátiát és gyűlöletet gerjeszt, kik szeplőtlen kebellel, minden efféle undok salaktul menten, a honszeretet legtisztább szellemében kapcsolvák vérükhöz. - S ím ez fő oka, miért áll a magyar hazafiság sokkal kisebb becsben, sőt, nem legtisztább fényben a világ nagy színpadán, s miért nem képes civilizációi szimpátiát s hódító közvéleményt gerjeszteni a legmagasztosb magyar polgári erény is odakünn. Ám mert annyi bitor fényű álhazafiságtul van környezve és elrútítva, mely tapsot arat s bálványul emeltetik idebenn."

 

A baloldal nem ront rá saját nemzetére, nem rúgja fel a demokratikus alapokat, Orbán haza beszél és politikájának nemzetáruló vonásait, mint „nemzetvezető” a baloldalra rajzolja át.

Nemzeti konzultációról szaval, miközben a korábban favorizált nemzeti együttműködési rendszert sírba dönti, országvédelemről zeng hangzatos szólamokat, miközben Magyarországot egyre inkább elszigeteli a demokratikus európai értékrendtől, kerítést húz, bekerítve az általa hirdetett illiberális államépítést is, miközben ismeri a mondást, mely szerint nagy az isten állatkertje és nincs mindenütt kerítés.

 

Nemzetbiztonsági kockázatot is magába foglaló, árokásó beszédei, intézkedései, a józanészre való állandó hivatkozással egyre inkább erősítik az embernek azt a meggyőződését, hogy a felcsútinál valami nem stimmel, ismétlem, ott az emeleten, mintha elmentek volna hazulról, mintha önmagát is bekerítené, mintha olyan valaki lenne, akit egy szóval úgy lehetne jellemezni, közveszélyes!


További hírek

  A választások elmaradásával is számol a kormány a veszélyhelyzet miatt
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Szabó Tímea és az ötmilliárdnyi teszt megsemmisítése - a rendőrség szemszögéből
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Érvénytelen szavazásra buzdítnak a civil jogvédő szervezetek
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Eleven éjszaka
2022. 01. 14. 21:29 pecsi-hirhatar.hu
  Zűrzavart okozhat az árstop
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  Orbán áprilisban még verhető - utána többé nem
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  A világ legjobbjai között a magyar bonbon
2022. 01. 13. 21:09 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult standon mutatkoznak be
2022. 01. 12. 20:51 pecsi-hirhatar.hu
  A felfújható kerti medence javítása egyszerű
2022. 01. 12. 18:26 11keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport