HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Orbán vergődése az ukrán konfliktusban

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.03.03.
 Vasárnap
Ma Kornélia napja van.
Holnap Kázmér napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,75 Ft
   CHF árfolyam
   411,3& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 05. 09:54     


Adorján György

Orbán vergődése az ukrán konfliktusban
Miért is viselkedne másképpen a külpolitikában, mint az itthoni hatalomgyakorlatban.

Nemzetellenes mindkettőben. Idehaza a demokratikus európai értékrendre fittyet hányva építi az illiberális államot, betegesen azt gondolva magáról, hogy azonos a nemzettel, az országgal. Hogy aki őt kritizálni meri belpolitikája miatt, az hazáját támadja, annak függetlenségét kérdőjelezi meg, mert egyenlőségjelet tesz maga és Magyarország közé. Külpolitikájában is meg van győződve arról, hogy amit tesz és képvisel, azt a környező országokban élő magyarokért is teszi, eszébe sem jut, hogy ők látják kárát mindannak a sasszézásnak, melyet a diplomácia táncparkettjén elkövet. Kificamodott politikai húzásai mögött is fellelhetőek a dölyfös nagyarcúság melldöngető jegyei, mindenütt ahol csak megnyilvánul, akár idehaza, akár külhonban. Hazánk geopolitikai jelentőségét messze túlszárnyalva ugrál, mint szellentés a gatyában, bolhaként köhögve az elefántok között. Nemzetellenes, öngyilkos vállalkozás az övé, idebent és odakint.

 

Ideje lenne már, hogy a jobboldali konzervatívok egészségesebb része figyelmeztesse mindezekre a kormányfőt. Figyelmeztesse arra, hogy az ukrán területen élő magyarság sorsa elsősorban nem azoktól az oroszoktól függ, akik egy független állam szuverenitását támadják katonai eszközökkel is, hanem attól az Ukrajnától, melyet szövetségeseink gazdaságilag és katonailag is egyre inkább támogatnak abban, hogy saját lábán megállhasson. Attól az Ukrajnától, melyet Oroszország minden lehetséges eszközzel gyengíteni próbál saját megrokkant nagyhatalmi helyzetének megerősítése céljából. Figyelmeztesse arra, hogy nem az oroszokkal szembeni szankciók káros hatásain kéne lovagolni és nem a kárpátukrajnai magyar fiatalok sorozási arányaira kellene felhívni a figyelmet, hanem ki kellene határozottabban állni Ukrajna függetlenségének elismerése mellett és Oroszország figyelmét felhívni arra, hogy magatartásával veszélyezteti az Ukrajnában élő magyar honfitársaink életét is.

 

Persze a hazai ellenzéknek is lenne dolga bőven abban, hogy az ukrán helyzet Magyarországra veszélyes fejleményeire sokkal erőteljesebben felhívja a figyelmet. Arra, hogy az  idehaza hazánk függetlenségére oly kényes jelenlegi hatalmi elit sokkal többet kellene, hogy tegyen Ukrajna függetlenségének támogatására, éppen az ott lakó magyarság érdekében. Magyarország érdeke vajon az-e, hogy Ukrajna a NATO tagjaként legyen szomszédunk, vagy pedig háborús övezetként vegetáljon még hosszú éveken keresztül. Hol vannak az erőteljes ellenzéki hangok, melyek mindezekre felhívják a figyelmet? A jelenlegi orosz-ukrán háborús konfliktus kiterjedése hazánkra nézve is beláthatatlan következményekkel járna. Kellő figyelmet szentel erre vajon manapság a hazai ellenzék?

 

Merkel kancellár a közeljövőben találkozik az USA elnökével. A téma feltehetően terítékre kerül ott is. Feltételezem, hogy mellékesen említésre kerül a magyar helyzet is. Térkép előtt, műholdas felvételekkel spékelve a nemzetbiztonsági adatokat, beleértve korrupciós, atomerőműves, azeri baltás ügyeket is, gázostól, orosz-magyar kapcsolatostól egy sóhajtásnyi időt kap majd Orbán is. Kézlegyintés kíséretében azt is eldönthetik, hogy miként kell rövidebb pórázra fogni az egójával egyre inkább jelentőségén túl kekeckedő Orbánt. A fő érv bizonyára az lesz, hogy ha már a hazai jobboldal normálisabb része és a vérszegény ellenzék erre nem képes, akkor a politikai, gazdasági és katonai szövetség kényszerül erre. Orbán öngyilkos vergődése pedig tovább folytatódik. Most már csak az a kérdés, hogy meddig. Jobb lenne ezt a gondot saját erőből idehaza lerendezni. Nem kellene megvárni a szövetségesek lépését. A belpolitikai helyzet és az orosz-ukrán konfliktus egyaránt sürgeti ezt. Putyin látogatása előtt különös jelentősége van mindennek. Mert utána felgyorsulnak majd az események!


További hírek

  Összehangolák az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat
2024. 03. 02. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
2024. 03. 02. 16:17 hirhatar.hu
  Orvostudomány a világűrben, stroke és zene
2024. 02. 28. 22:02 pecsi-hirhatar.hu
  Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
2024. 02. 28. 13:22 hirhatar.hu
  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
2024. 02. 26. 12:34 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport