HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Öszöd, nem Öszöd...

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 02. 23. 08:55     


PuPu

Öszöd, nem Öszöd...
Kár pedig, mert ha az embert egész életében csak libacombbal etetnék, hát igen hamar belehalna.

Kár pedig, mert ha az embert egész életében csak libacombbal etetnék, hát igen hamar belehalna.

Vagy tényleg elfogyott a muníció, vagy a jobboldali PR-szakemberek éppen azon vannak, hogy bebizonyítsák, az egész szakma van válságban, nem csak a baloldali kampányguruk.
Így aztán ismét előhúzták Őszödöt, Gyurcsány nyolc évvel ezelőtt közkinccsé tett beszédét, mert valamiért az a fixa ideájuk, hogy ez baromira érdekli a népet.

Úgy látszik, szent céljuk, hogy Gyurcsányból mártírt csináljanak, hogy így tegyenek egy utolsó kísérletet arra, hogy eltakarítsák egyszer és mindenkorra gyűlölt ellenfelét a pocakos generális útjából, buzgón ácsolják a lator keresztjét, mégha költséges is, amilyen langaléta.
Ahogy elnézegetem, nem nagyon fog sikerülni, hiszen ezidáig csak annyi derült ki, hogy a Fidesz volt az, aki az őszödi beszédet nyilvánosságra hozta, méghozzá a számára politikailag kedvező időpontban, az általuk választott módon és körítéssel, sunyin tagadva szerepét az ügyben.
A körítés kissé büdös volt és elegánsnak semmiképp sem mondható, mindenesetre egy konzervatív ízlésű polgár nehezen tudott volna vőlegényt választani eladó lányának a Kossuth-téri hugyosok és a futballhuligánok előkelőnek még nagy toleranciával sem minősíthető táborából.


Természetesen nem lett volna előnyös, ha a beszéd nyilvánosságra hozatala alkalmából közlik, hogy egy általuk lerövidített változatról van szó, hiszen támogatóik többségének számára az összetett mondatok megfejtése szinte megoldhatatlan problémát jelent, az pedig felesleges kockázatot jelentett volna, ha valaki megérti, hogy mit is mondott Gyurcsány. 
Ezért hát maradt a beszédből a kurvaország, ez meg az ő csőcseléküknek, melynek tagjai egyébként előszeretettel kötik bánatos seggükre a nemzeti zászlót, éppen elég volt a felháborodáshoz.
A módszer általános a Fidesz házatáján, most sem a teljes vizsgálati anyagot hozta Pintér caporegime nyilvánosságra, hanem szemezgetett a rendelkezésre álló dokumentumokból, mint liba a kukoricás-garbóból.

Ma este aztán az ATV-ben Gyurcsány is nyilatkozott, gyakorlatilag megismételte eddigi álláspontját, mely szerint ameddig nincsenek megdönthetetlen bizonyítékai, addig tőle ugyan neveket nem fog hallani senki - miközben az ő nevét, mint kiszivárogtatóét már a szőke Selmeczi Gabikától a terepszínű Pelczné Gáll Ildikóig mindenkitől hallani.
Mondjuk elájulva nem voltam a beszélgetéstől. 
Bár Gyurcsány kétségkívül tiszteletreméltó álláspontot képvisel, de már megint defenzívába szorult – feleslegesen. 
Kommunikációs alapelv, hogy egy politikus soha ne arról beszéljen, amiről kérdezik, hanem arról, amit ő akar eljuttatni a választókhoz.
Másrészt, az egész kérdéskört sikerült leegyszerűsíteni, mint a hajdani kabarétréfát, arra, hogy járt e Cecil a Török utcában?
Nos, ha erről beszélünk, akkor az jó a Fidesznek, de rossz a demokratikus oldalnak, mert módot ad arra, hogy elfedje az igazságot – és ebben is nagy gyakorlata van a Fidesznek.

Ha Viktort valaki megvádolja, hogy az államkincstárból egy nagy fehér vászonzsákban kilopta az ország drágakő-vagyonát, beleértve a Szentkoronát díszítő rubintokat is, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a bűncselekményt tagadni fogják, hosszú vitában bebizonyítják, hogy a zsák alapanyaga juta, és elefántcsont-színű, tehát ellenfeleik hazudnak reggel-délben meg este, bevallotta Gyurcsány is!
A Szentkoronán meg, különben is, minden nap teljes munkaidőben ott ül Rubint Réka, csak most éppen pisilni ment – hát már ezt is sajnálják tőle ezek a rohadt komcsik?  

Pedig ez a kérdés nem egyszerű, nem is túl vicces, mert az őszödi beszéd csak egy - nem is túl fontos - láncszeme egy eseménysornak.
Nem mondom, hogy nem jöhetett jól a Fidesznek, de nem volt oka semminek, ha aznap Gyurcsánynak éppen nő a bölcsességfoga és szájzárat kap, akkor nincs őszödi beszéd, hanem van helyette valami más.
Egy a lényeg, hogy a tervezett puccsra legyen valami indok.
Ha nincs, majd lesz, majd odaküldünk valakit egy rendezvényre közbekiabálni, hogy akasszuk fel Orbánt, és akkor meg lehet őt védeni, vagy fel lehet háborodni máson - a Reichstag felgyújtása, a gleiwitzi rádióadó elfoglalása vagy Kassa bombázása óta nemigen kell csodálkozni semmin.

Lehet, hogy Orbánék az akciójukat nem puccsnak nevezték, de hiába hívjuk a másfél mázsás Tank Arankát Lenge Szellőcskének, a puccsot meg utcai nyomásgyakorlásnak, attól még minden és mindenki marad, aki-ami volt.
A lényeg a hatalom erőszakos megragadása, ennek pedig minden ismérve megvolt és csak a beszari vitéz átmeneti és rövid ideig tartó feltisztulásán múlt, hogy a Televízió elfoglalása után nem küldte neki kedvenceit a Parlamentnek is, félve az esetleges következményektől. 
Gyurcsányt nem az ellenségei fogják legyőzni, hanem a barátai, akik nem képesek arra, hogy megértessék vele, hogy Orbán focin szocializálódott, nem idegen tőle a sunyiság, a durva belemenések, és ha valaki kénytelen az ő pályáján játszani, akkor bizony szólni kell a csontzenének - vagy a labda, vagy a baba.

Ha a permanens hadvezérrel akad dolgunk, akkor bizony támadni kell, mert védelemben nem nagyon lehet háborút nyerni, emellett célszerű a hadszínteret az ellenség térfelére helyezni, a károk minimalizálása érdekében.
Azon is spekuláltam, hogy ésszerű dolog-e hagyni, hogy a potenciális kiszivárogtatók – a két férfi, egy nő nyugodtan ülhessenek a babérjaikon, hiszen így nem ad nekik módot arra, hogy hibázzanak.
Nem kell mindenáron személyesen intézkedni, hiszen azért vannak a jóbarátok, hogy esetenként átvállaljanak kellemetlen feladatokat.
A rendőrség sem csak akkor nyomoz, mikor már a bizonyítékok logikailag zárt láncolata egyértelművé tette az elkövető személyét, a nyomozás megindításához elegendő a gyanú is.

Szóval, lehetne Orbán akciójából politikai hasznot húzni, hiszen ő ma bátran melegíti fel 2006 őszének eseményeit, mert úgy érzi, hogy ez számára veszélytelen, míg ellenfelére nézve veszélyes.
Meg kellene győzni az ellenkezőjéről.


:O)))


További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport