HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Pont a Ponta

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.30.
 Szombat
Ma Zsanett, Janka napja van.
Holnap Angéla napja lesz.
   EUR árfolyam
   348,35 Ft
   CHF árfolyam
   325,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 14. 10:09     


Adorján György

Pont a Ponta
Fogja majd szó nélkül tűrni, hogy hazájában rendszeresen igét hirdessenek fideszes politikusok.

Pont ő fogja majd szó nélkül tűrni, hogy hazájában rendszeresen igét hirdessenek fideszes politikusok. Szerinte azok csak provokálják Romániát, közben az EU és az USA meg orrba-szájba kifogásolják Orbán intézkedéseit. Csak nincs ő is a kitiltottak között, kérdezhetné a szomszédos ország miniszterelnöke, aki ráadásul szintén Viktor, és még jogász is az ebadta. Csak hogy szociáldemokrata az istenadta, ami azért lássuk be némi különbség a mi kezdetekben liberális, mára illiberálissá vedlett kormányfőnkhöz képest. Kosaras volt, ehhez meg volt a magassága, töpörtyűként hogy is nézett volna ki a palánk alatt. Románia meg stratégiailag van annyira fontos, hogy az ország első embere se legyen már alacsony növésű.

 

Ügyész is volt ráadásul, no meg ügyvéd is, idehaza meg azt hitték a finkelsteini tanácsokkal ellátottak, hogy a román kormányfő kikezdhető és támadható korrupció gyanús ügyei miatt, a plagizálásról már nem is beszélve. Szó se róla, kijutott neki is bőven a karaktergyilkosságból, akár vélt, akár valódi okok miatt. De nem is ez a lényeg most, hanem inkább az, hogy Ponta szociáldemokrata és nyilván belpolitikai okokból is felemelte hangját a magyar politikusok viselkedése miatt, azzal, hogy úgymond Magyarország provokálja Romániát. Csak, hogy Orbán és nomenklatúrája nem egyenlő Magyarországgal, akár mennyire is az a helyzet, hogy a történelem sodra úgy hozta, hogy most szerencsétlenségünkre éppen ők képviselik hazánkat világban!

 

A mi Zákonyi Botondunk, romániai nagykövetünk, a Románia Libera bukaresti lapnak adott interjújában azt találta nyilatkozni, hogy az együttműködésre hiányzik a román fél részéről a jóindulat. Ráadásul még példákkal is előjött, mint a Szeged-Arad gázvezeték egyirányú gáztovábbítása, határon átívelő utak összekapcsolásának hiánya román részről. És még azzzal is, hogy Orbánt nacionalistának és EU ellenesnek kiáltják ki román szomszédjaink vezetői, jó Viktort játszanak a mi rossz Viktorunkkal szemben. Tán Oxfordba is elér a keze, pont Pontának és ezért törölték a mi Viktorunkat hirtelen a dicsőség tábláról? Nem hinném. Lehet, hogy ott is hasonló véleménnyel vannak róla, mint a románok.

 

Persze, ha azt nézem, hogy a szeptember 4-i magyar- román válogatott meccs előtt vagyunk, egy hónap sincs hátra és már minden jegy elkelt, akkor megértem a nagykövetet, kell ismét egy kis biztatás a hazai szurkolóknak, feléleszteni a nagy kárpát medencei tüzet, elvégre a jobboldal szerint mi vagyunk ott valakik, a többiek csak a futottak még kategória. Majd meglátjuk, a pont mindenesetre Pontánál. Ő is labdajátékos volt nem csak a mi felcsúti Viktor Mihályunk. Igaz, hogy a nemzeti Groupama Arénát ehhez a mérkőzéshez képest is kissé alulméretezték, így aztán a kétszázezer klubkártya tulajdonos el sem férne a tizedannyi helyen, szurkolhatnak majd valamelyik kocsmában, legalább ott nem kell tartani az MLSZ-nek a várható büntetésektől. Soha ekkora várakozás még nem előzte meg egy hónappal a mérkőzés előtt a magyar válogatott szereplését, kellett tehát egy kis politikai vircsaft körítésnek!

 

Csak e miatt a balhé miatt meg ne tiltsák a mieink kiszolgálását a romániai boltokban, ahová egyre többen járunk bevásárolni, a 24-ről 9 %- os áfára csökkentett élelmiszer árak miatt. Nálunk meg maradt a 27 %! Pont Ponta ne tudná ezt? Örülnek, ha ott vásárolunk, és fogyasztásunk a román államháztartást segíti a miénk helyett. A világért sem szeretném pont Pontát, meg népét ajnározni itt, pláne foci meccs előtt, ahol remélem győzünk majd annak ellenére, hogy mi a FIFA - világranglistán a 35 helyen állunk, ők meg a hetediken! Hogy mit mutat ez, meg az ÁFA 9%? Valami olyasmit biztosan, hogy nekik is meg van a magukhoz való eszük, van annyi sütnivalójuk legalább, mint nekünk. Még történelmük is ezt igazolja, de nem csak a múltbeli, hanem talán még a jelenlegi is.

 

Az, hogy Ponta magát menti, megrendült helyzetét próbálja javítani a magyarok szapulásával egy percig sem vitás, mint ahogy az sem, hogy Orbánt sem kell félteni attól, hogy a nemzetegyesítési, világnemzeti magyarkodásában esetenként nem a józanész szerint mond valamit éppen a szomszédunkban róluk. Cselekedeteiről már nem is beszélve, így aztán nyilatkozó munkatársait is rendesen sújtja a megfelelési kényszer. Persze július végén pont nem Ponta beszélt a 2012 óta megromlott viszonyról, és mint tudjuk ő kosarazott, aki meg szólt, az lábbal kergette a labdát. A focimeccs meg idehaza lesz, a nagy nemzeti magyar Groupamában, fel kell erre készíteni ismét a „B” szektort!


További hírek

  Schmitt Pál nem helyesírást tanít az új, Orbán Ráchel-közeli diplomataakadémián – havi 250 ezret fizetnek a diákoknak
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Élőben közvetítette a CNN, amint letartóztatják a stábját Minnesotában
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Engedély nélküli rasszista tüntetést tartottak a Deák téren – a rendőrség csak állt és nézett
2020. 05. 29. 20:25 hirhatar.hu
  Öt éves az Ős-Dráva Látogatóközpont
2020. 05. 29. 20:12 pecsi-hirhatar.hu
  Tudta...?; 400 000 forint az átlagfizetése
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hajdú Péter lekapcsolja Mészárosné tévéjében Szulák Andreát és Várkonyi Andreát
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Hiába nyitnak a vendéglátóhelyek, ha nem lesz friss levegő a beltérben
2020. 05. 28. 11:48 hirhatar.hu
  Rács mögött a visszaeső szójás áfa-csalók
2020. 05. 28. 11:08 pecsi-hirhatar.hu
  Vállalkozói szemlélet, folyamatos alkalmazkodás
2020. 05. 27. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  Mi lesz akkor, ha ez a kormányzás sosem érhet véget...?
2020. 05. 27. 19:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport