HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Portik

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.26.
 Kedd
Ma Fülöp napja van.
Holnap Hella napja lesz.
   EUR árfolyam
   350,53 Ft
   CHF árfolyam
   331,01 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 19. 08:36     


Adorján György

Portik
Egy biztosnak látszik, ez év május 22-én bűncselekmény hiányában megszüntették a bűnpártolás miatt több mint egy évig tartó nyomozást a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti találkozó ügyében.

Egy biztosnak látszik, ez év május 22-én bűncselekmény hiányában megszüntették a bűnpártolás miatt több mint egy évig tartó nyomozást a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti találkozó ügyében.
A kampányszagú eljárásban aztán beleadtak mindent, apait és anyait a jobboldali populista hatalom képviselői. Kommunikációikban és a hozzájuk kötődő médiában, ahol csak érték ütötték vágták a baloldalt. Világgá kürtölték, Portiknak az lett volna a feladata alvilági kapcsolatainak közreműködésével, hogy ismert fideszes politikusok körül botrányt keltsen.
„Ha Magyarországon az nem bűncselekmény, hogy egy titkosszolgálati vezető több leszámolásos gyilkosság és robbantás – most már – gyanúsítottjával arra szövetkezik, miként járassa le politikai ellenfeleit, akkor semmi nem az.”- fogalmazták meg a megszüntető határozattal szembeni álláspontjukat a kormányhoz közel álló Alkotmányvédelmi Hivatalnál.
Hogy annak vezetője fellebbezett-e a nyomozást megszüntető határozat ellen és milyen eredménnyel, azt ma még nem tudni. Mint ahogy azt sem, hogy az illiberális pávatáncosok boszorkánykonyhájában, ebben a témában milyen méregkeverés folyik.


Hogy Portik nem éppen a tisztességes emberek mintapéldánya, ez közismert tény. „Meggyőződésem, hogy valóban nem közönséges bűnöző, a módszerei inkább kiképzett nemzetbiztonsági tisztre vallanak…2004. december 14-én a késő esti órákban fiamat, barátnője lakása előtt P. T. megleste. Minősíthetetlen hangon beszélt a családunkról, többek között azt mondta, „térde kényszeríti ezt a moslék családot”! A kezében azoknak a rendőrségi bejelentéseknek a fénymásolatát tartotta, amelyeket mi beadtunk, és az azokra kapott hivatalos rendőrségi válaszokat. Röhögve, szitkozódva közölte, hogy ő mindenről azonnal megkapja a másolatokat, minden eljárást csírájában elfojt! Az egész Rendőrség a kezében van!”- írja blogjában anyósa.


A belügyér, hű katonáját, Horváth András ny. r.tábornokot még tavaly nyáron miniszteri biztosként kérte fel egy feladatra, mely nem volt más, mint "az 1990-es években elkövetett élet elleni bűncselekmények, illetve az úgynevezett olajos ügyekkel összefüggő élet és testi épség elleni, vagyon elleni bűncselekmények hatékony felderítésének és nyomozásának irányítása, koordinálása." Megbízását hosszabbítva, ki tudja, meddig fogja még ellátni azt. Ismerve korábbi, még aktív rendőri pályafutása körüli, a parlamenti vizsgáló bizottság előtt is tett mendemondákat, valamint leszerelését követő kapcsolatát a belügyminiszterrel, a kézi vezérléssel történő befolyásolás gyanúja bárkiben felmerülhet.

 

Minden esetre Portikkal szemben most ismét vádat emeltek. A Prisztás ügyben már tavaly, a vádemelést követően el is ítélték. Most az Aranykéz utcai ügyben emeltek ellene vádat. 16 év után végre megoldódni  látszik, de csak látszik a Boros József Tamás sérelmére elkövetett robbantásos merénylet ügye. Az ismert bűnözőn kívül még három ember halt meg és legalább húsz megsérült a robbanás következtében. Portik felbujtó ebben az ügyben is, Rohác nevezetű szlovák férfi pedig a tettes, ismeretlen helyen tartózkodó társával együtt. Ha! És amennyiben bíróság előtt is bizonyítást nyer az ügy. Mert több hasonló, folyamatban lévő ügyben is felmerült már tettesként, vagy felbujtóként nevük.


Tárgyi bizonyíték kevés és a tanúk szavahihetősége is megkérdőjelezhető.
De az eltelt 16 év elegendőnek látszik arra, hogy az ügyben még élő érdekeltek megfelelően kialakítsák vallomásaikat, az eljáráshoz való hozzáállásukkal együtt. Mert az akkori bűnüldözés csődjét jelentő, un. olajos robbantásos ügyek, -  lásd.pld Energol nyomozás - sikertelen eredményeit nézve, kissé eröltetettnek tűnik ez a mostani vádemelés.


Ha Portikkal szemben nem is lehet majd bizonyítani minden kétséget kizáróan azt, hogy a terhére rótt bűncselekményeket elkövette, egy dolog biztosnak látszik, valamilyen módon kötődik mindegyikhez. Rajta kívül pedig még azok is, akik bármilyen minőségű kapcsolatként őt és a többi meggyilkolt, bűnözőként ismert áldozatot felhasználták, felelőtlenül foglalkoztatták hivatalos eljárásaikban. Kárt okoztak ezzel az igazságszolgáltatás egészének, szándékosan, vagy gondatlanul. Ez a mostani vádemelésnek, és az eltelt tizenhat esztendőnek legfőbb bűnügyi tanulsága!


További hírek

  Száz beteg gyógyulását segítheti
2020. 05. 25. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  Kásler hazudik – távoznia kell a kormányból
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  Állatkerti belépőket kaptak pénzjutalom helyett az egészségügyi dolgozók
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  Egymillióval segíti Böjte Csaba alapítványát az MSZP
2020. 05. 25. 10:34 hirhatar.hu
  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Ellopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Botka László is aláírta Karácsony Gergely követeléseit
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Semjénnek hála bárkit kilőhet a titkosszolgálat
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél
2020. 05. 22. 16:44 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport