HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Puccs

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 02. 26. 06:42     


PuPu

Puccs
Azt mondja Pintér belügyminiszter, hogy szerinte lényegtelenek az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményei, mivel azzal nem követtek el bűncselekményt.

Azt mondja Pintér belügyminiszter, hogy szerinte lényegtelenek az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményei, mivel azzal nem követtek el bűncselekményt.

Mondjuk, ez sem okvetlenül igaz, mert ha például egy páncélszekrényből kilopták, akkor az bizony bűncselekmény, ha tetszik ez a belügyminiszternek, ha nem, ha pedig valamelyik olyan személy adta ki, akinek joga volt hozzáférni, az is szolgálati titok megsértése, de abban igaza van, hogy tök lényegtelen az, hogy a pécsi démon, a zsurki mágus vagy a volt honvédelmi miniszter adta ki.

Azt is mondta a belügyér, hogy az őszödi beszédnek nem a nyilvánosságra kerülése, hanem igazságtartalma jelenti a bajt, vagyis az, hogy Gyurcsány Ferenc, az ország éppen hivatalban lévő miniszterelnöke hosszú ideje hazudott az embereknek.
Ha maradt volna sofőr valamelyik kapitányságon, akkor sem lenne helyes, ha csak ennyi jutott volna el az agyáig a beszéd tartalmából, de hát miniszterviselt emberről van itt szó, aki mellesleg ma egyike Magyarország leggazdagabb embereinek, rossz nyelvek szerint nyugalmazott olajmaffiózó, márpedig én még hülye maffiafőnököt nem láttam, az olyat verőembernek vagy bérgyilkosnak szokták alkalmazni.

Mindenesetre azt azért leszögezhetjük, hogy az őszödi beszéd tartalma nem volt sem oka, sem elindítója semminek, mert a beszéd maga igen magas erkölcsi elveket fogalmazott meg, ellentétben azzal, amit a Fidesz állított és melyet az általa megvágott, manipulált beszéddel igazolni próbált, sajnos sikerrel tévesztve meg emberek százezreit.
A magyar ember nem nagyon szeret olvasni, úgy negyven százalékuk nem is igen tud, további tíz százalék pedig ugyan olvas, de nem tudja, hogy mit is olvasott.
Magyarember kedvenc műfaja a képregény, mert ott pontosan érthető, hogy a pókember megmenti a szépséges Esmeraldát, mer figyu! Itten felmászik a falon, látod? -  lelógassa a nyálát a liftaknába és lemászik rajta…

De az, hogy Orbán manipulál egy beszédet, majd csapata felháborodik az általa összeállított kis remekművön (Miaz, hogy kurvaország? Bazze, hogy az annya csipájába lehet így beszélni, mennyen a durva annyába a trágár szemétláda!) – az már magas.
És az is, hogy kirendeli a Kossuth térre a fanatikusait, akiket aztán ellátnak skandálni való jelszavakkal, Gyurcsány takaroggy! – és ezzel is manipulálja a népet, azt már nem értik, mert az bonyolult.
De hát mit is lehet várni azoktól a vitaminhiányos öreglányoktól, akik a Vezér mamelukjának vezényszavára vekkert akasztanak a nyakukba és fütyörésznek, mintha futballbírók lennének?

Az emberek álszentek, és azok szoktak ilyen esetekben a legjobban felháborodni, akiknek szájából dől a szar, akik bazmeg nélkül nem tudnak mondatot se kezdeni, se befejezni.
Meg a kifinomult értelmiségiek egy része, akik már annyira túlfinomultak, hogy az oroszlán se enné meg őket, egészségügyi megfontolásokból mert már egyikük sem bio….
De ez sem érdekes, ez csak az ügy technikai része, a nagy baj az, hogy a magyar nép még a mai napig sem hajlandó megérteni, hogy ami az orra előtt folyt, az bizony puccskísérlet volt.
Tehet erről elsősorban maga az áldozat, az MSZP meg a liberálisok Gyurcsánnyal az élen, aki valamiféle elvont szépségeszmény jegyében hagyta a hiénákat randalírozni, és csak az isteni szerencse mentette meg az országot attól, hogy ne jusson Ukrajna sorsára, belőle meg ne legyen Janukovics, mert igény lett volna rá. 

A puccs valamely csoportnak a hatalom erőszakos megragadására alkotmányellenesen, előre eltervezett módon tett kísérlete.
Az állam működésének van egy rendje, a puccsisták ezen bátran átlépnek, aztán vagy győznek és akkor a puccsot forradalomnak minősítik, vagy vesztenek és akkor egy darabig ülnek, mint ketrecben a túzok, mert a hatalom erőszakos megragadására tett kísérletet semerre sem szokták díjazni,kivéve Magyarországot.
Itt az állam rendjének fenntartását vagy eszement diktátorok biztosítják, vagy néhány ábrándos tekintetű értelmiségi kiolvassa a Micimackót és onnan próbálja meg a működőképes és demokratikus állam modelljét levezetni – utóbbi nagyon ritkán sikerül.

A puccskísérlet egyik meghatározó tulajdonsága az előre eltervezettség, és erre derült most fény, merthogy ezidáig a Fidesz tagadta ezt vadul – azt állítva, hogy a nép spontán felháborodása volt az, ami a pesti utcán történt, holott az eseményeket ők generálták, ők irányították, maguk előtt tolva a csőcseléket.
Aztán mikor az első nekifutás nem sikerült, akkor átmentek durvába és első ütemben nekiküldték a gladiátoraikat a televízió-székháznak, majd szétverték ötvenhat ötvenedik évfordulóját, bizonyítva ezzel a külföld előtt (ötven állam és kormányfő tisztelte meg az országot, aztán persze hanyatt-homlok hazarohantak…), hogy itt éppen forradalom van.
Azét az ötvenhatét, melyből az egész mai Magyarország – tévesen, egyébként - a legitimációját eredezteti, és amelyikről csak csorgó nyállal tudnak beszélni a turulbanszületettek – hányinger.

Hogy miért nem merte a puccs szót eddig senki kimondani, az komoly rejtély, nyolc éven át mindenki körbemaszatolta a témát, holott végig nyilvánvaló volt, hogy mi történt.
A magyar értelmiség meg szépelgett meg helyezkedett – a félnótás műsorvezető szerint visszahúzódott a magánéletbe, mint ő is a rendszerváltás előtt, deutálom az ilyen önbecsapó szerencsétleneket…
Mindenesetre most két-három politikus végre kimondta, kimondja az igazságot, de a közvéleményt ez egyáltalán nem érdekli, mert érdekesebbnek véli a kérdést: Járt e Cecil a Török utcában.
A média előráncigálja a lejárt szavatosságú méltóságteljes nagyasszonyt, akinek a helye pedig éppen Király B. Izabella mellett van a történelmi panoptikumban, ott kellene sírdogálnia és az Úr bocsánatát kérni a baloldallal szemben nagyravágyásból elkövetett bűneire, és ezekben még nincs is benne az őszödi beszéd átjátszása Orbánnak.

Mindenesetre, ha a baloldalnak lenne csepp érzéke a kommunikációhoz, akkor a 2006-os őszi eseményeket nemes egyszerűséggel mindenki egységesen puccsnak kellene, hogy nevezze, a Fidesz prominenseit pedig puccsistáknak, hiszen azzal, hogy beismerték, hogy ők indították el a zavargásokat, elismerték a demokratikus állam megdöntésére tett kísérletüket is – de még mindig nem látok egy feljelentést.

Elvált és újraházasodó barátaimnak szoktam mondani, hogy az ember elkövethet egy hibát, de kétszer ugyanazt elkövetni, az már nem hiba, hanem ostobaság.
Nem lenne szabad már megint ennyiben hagyni a dolgot, ellenben el kellene kezdeni spekulálni Kádár kromplilevesének mélyebb értelmén…
Most kellene elkapni a grabancukat, különben itt olyan ország lesz, ahonnan menekülni kell.
A papagáj is azt mondta, mikor otthon akarták hagyni disszidáló gazdái: vágj le, tömj ki, csak el innen!
De azért jobb lenne maradni...

:O)))


További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport