HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Putyin ante portas

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 02. 15. 18:10     


PuPu

Putyin ante portas
Az a baj, hogy nálunk minden a hitelvek mentén dől el. Ha Orbán azt mondja, hogy Mozart nagy focista, akkor híveinek magyarázhatod. hogy az említett balszélső leginkább a Kis éji zenéről híresült el, legfeljebb neked esnek, hogy nappal is tudott az játszani, nem csak villanyfénynél.

Negyed órán belül biztosan akad valaki, aki látta is őt déli harangszóra szögletrúgásból gólt elérni, más meg tanúsítaná, hogy most akarják átigazolni a Bayernből a Real Madridba.

A Putyin - látogatás kapcsán jutott ez eszembe, melynek jelentősége a Merkel - látogatással fog vetekedni, azzal a differenciával, hogy most majd nem kell külön erőlködnie Vezérünknek, hogy hülyeségeket beszéljen.
Elég lesz, ha kinyitja a száját és máris kárt okoz, mi meg majd fizethetjük az árát.
Köszönhető ez annak a helyzetnek, melybe belemanőverezte magát, hosszú hónapok fáradságos munkájával.
A szituáció pillanatnyilag annak a libának a helyzetére hasonlít, mely ott áll a libaól közepén rettenetesen magányosan, az ólajtóban Vuk csattogtatja fogait, vele szemben Karak, hóna alatt egy atomreaktorral, meg egy eldugaszolt csövű gázálarccal - akárhonnan is nézzük, a bátor baromfi nincs irigylésreméltó helyzetben...

De ezt már sokszor megbeszéltük, ezen a helyzeten nincs mit csodálkozni, legfeljebb szomorkodni lehet.
Ellenben a dilemma tisztán politikai, merthogy ezt tisztán gazdasági vagy műszaki problémaként kezelni, az maga a hazaárulás.
Pedig el kellene ezeken a dolgokon szakembereknek is töprengeni, értek ezen olyan szakembereket, akik még távolról, kiszúrt szemmel sem hasonlíthatók a néhai Bős-Nagymaros "szakembereihez", mert szakértelmüket nem írják felül politikai elfogultságaik.
És nem is olyanok, akik érdekeltek a tervezett szerződésekben, merthogy ez az ország a megvehető emberek országa, még csak azt sem lehet állítani, hogy magas az áruk.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy mára már mindenki láthatja, hogy Don Mici családja abban érdekelt, hogy a hitelként felvenni szándékozott háromezer milliárd - hadd írjam le számmal is ide:

3 000 000 000 000,- Ft

egy tisztességes hányadát ők tehessék zsebre, különféle vállalkozásaikon keresztül.

Juthatott volna ebből a Közgépnek is, ennek esélye mára kissé lecsökkent, de már feljövőben vannak a mindenféle Mészáros-cégek, úgyhogy aki az orosz technológiától tart, az erősen téved, nagyobb veszély itt a gázóracserében nagy gyakorlatot szerzett szakemberek buherálása, merthogy az a jobboldali alapvetés, mely szerint a szakértelem bolsevista trükk, azóta sem változott.

De ettől még lehet, hogy szükség lehet Paks II-re, merthogy a jelenlegi paksi blokkok üzemideje behatárolt, előbb-utóbb le kell állítani őket, és a kieső energiát pótolni kell valamivel.
A russzofóbok és a méregzöldek szerint erre nem lesz szükség, merthogy a termelés visszaesett és a jelenlegi igényeket ki lehet elégíteni bővítés nélkül is.
Meg lehet áramot venni a nemzetközi energia-piacon, ami igaz is, habár nehéz feladat lehet arra biztatni a népet, hogy vessen tarhonyát a kiskertjébe, mert az olcsó - egyidejűleg meg az elektromos energia vásárlásának előnyeit bizonygatni a saját termelés ellenében.
Nem értek hozzá, de azt azért olvastam, hogy Németország bezárja az atomerőműveit, így ha nálunk a családi temetésekhez nem is lesz reflektorfény, de a németeknél ettől még működhet az ország és szüksége lehet energiára, ami a német exportot kissé megkérdőjelezi.
Állítólag Viktor erre játszik - majd mi szállítunk áramot Németországnak, ha szüksége lesz rá, erre is kell Paks II.

Hogy ebből mi a tény, mi meg ábránd, azt ezelőtt harminc-harmincöt évvel még a tudósok, meg a Tudományos Akadémia döntötték el, az előnyök és hátrányok mérlegelését a közgazdászok, de mára ebben is jobban teljesítünk, a sok vaskalapos tintakukac helyett eldönti ezt a Vezér, a remélhetőleg utolsó magyar polihisztor.
De ez is ésszerű, hiszen ő az egyetlen, aki minden szükséges dokumentumhoz hozzáfér, mivel azon az egy mondaton túl, hogy Pakson atomerőművet építünk, minden más titkos - minimum tizenöt évre.
Persze ez így van rendjén, hiszen nincs teneked ezekhez a dolgokhoz közöd, legfeljebb a hitelt törlesztheted, mely oly áldásos hatással lesz a magyar államadósságra, hogy azonnal virágzásnak indul az ország.
Persze lehet, hogy a későbbiekben ötvenméteres húsevő növényekre és egytonnás keszegekre számíthatunk Paks alatt, de a horgászok paradicsoma lesz a táj a sok hallal, melyeknek mindkét végükön fejük van - dupla esély, kivéve, ha a horgásznak is két feje van.
Hasonló példányokra ezidáig csak politikusban bukkantunk, igaz, nekik mindkét végükön seggük volt...

Aztán itt van a gázszállítási szerződések ügye, melyre sokak szerint újabban nincs szükség.
Hát, ehhez sem értek, de azt azért tudom, hogy ha nincs gáz, akkor gáz van.
Gáza itt meg csak az oroszoknak van, úgyhogy a nyugatról importált gáz is többnyire orosz gáz, csak drágább.
Mindenesetre abban igaza van Gyurcsánynak, hogy jobb lenne, ha az Unió egységes áron venné a gázt az oroszoktól, ebben csak az a hiba, hogy aki tudott, már régen megállapodott Putyinnal, elkészült a gázvezetéke, oszt most a gáztűzhelyén sütögeti a saját pecsenyéjét.
Feledtem írni, menet közben Gyurcsány is megvilágosodott, merthogy diplomáciai kudarcnak értékeli Putyin budapesti látogatását, ami egy nagy marhaság, a mi Ferink ha okosat mond, az nagyon okos, de ha marhaságot, akkor az is méretes.
Putyin, ha jönni akar, akkor jönni fog.
Hogy azért ne álljunk szóba vele,  mert "Putyin tudja vele demonstrálni, hogy van olyan uniós ország, amelyik szóba áll vele". 
Hogy éppen most volt Putyinnál Merkel meg Hollande, úgy látszik nem zavaró tényező, emellett elképzelhető, hogy Putyint pont Orbán fogja sarokbaszorítani...
Gyurcsány Ferenc szerint "az egészen más lapra tartozik, hogy anno ő is többször találkozott az orosz vezetővel, mert az a Putyin egy másik Putyin volt még akkoriban."Ja, ő meg egy másik Gyurcsány, ahogy ezt a nyilatkozatot elnézegetem.

Szóval érdekes lesz ez a látogatás, a végére megtudjuk, hogy akarunk-e felvenni fejenként háromszázezer forint devizahitelt, vagy fűtünk inkább uszadékfával, merthogy itt más energiahordozó szóba se kerülhet, a gáz bizonytalan, a szélből meg a vízenergiából meg nem lehet sápot szedni, csak körülményesen...
Talán nem most kellene ezeken a problémákon vergődnünk, de Vezérünk a sok trükközés közben belegabalyodott a problémákba, mint macska a házicérnába.
Szerintem már a térdéig lengeti a nyelvét, pedig Simicska még haza sem jött.
Putyin meg csak szelíd mosollyal meg a sajátjának mondható halszem-optikával nézi a kocsma hőseit, akik nem hallották a székely mondást: a sör nem ital, a medve nem játék...

:O)))További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport