HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Rasszista-e vagy?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 07. 09. 08:19     


PuPu

Rasszista-e vagy?
Ha azt mondod egy cigányra, hogy cigány, egy zsidóra, hogy zsidó, ettől még nem vagy rasszista.

1. Ha azt mondod egy cigányra, hogy cigány, egy zsidóra, hogy zsidó, ettől még nem vagy rasszista.


2. Ha a cigány szóról gondolkodás nélkül a lopásra asszociálsz, és azt gondolod, hogy a cigányoknak a lopás a „vérükben van”, akkor bizony rasszista vagy.
Ugyanez a helyzet, ha a zsidó szóról a kizsákmányolás és a világuralom jut eszedbe, méginkább, ha azt feltételezed, hogy minden zsidó kőgazdag.

3. Rasszista vagy akkor is, ha a nyolc osztályoddal nehezen emészted, hogy zsidó kollégád a maga két diplomájával és a tieddel össze sem hasonlítható szorgalmával gyorsabban emelkedik a vállalati ranglétrán, mint te.


4. De nem vagy rasszista, ha azt állítod, hogy egy túlnyomórészt cigányok lakta faluban a bűncselekmények zömét cigányok követik el.
Mellesleg meglehet, hogy még csak igazad sincs, hiszen ott lakik az az OTP-ügyintéző, aki pénzért intézte az avasi lakótelep benépesítését, de arról te nem tudsz, mert amelyik lopott liba formás seggére nincs ráírva a neved, az téged nem érdekel.
Jóllehet, egy-egy nagyobb dobásnál Hófehérke és társai százezreket lopnak el tőled, amit aztán majd te adóban, áfában törleszthetsz évekig, anélkül, hogy felfogtad volna, mi is történik veled.

5. Viszont rasszista vagy, ha úgy állítod be a helyzetet, mintha ebben az országban csak cigányok lennének a bűncselekmények elkövetői, csak a cigányok lennének ápolatlanok, koszosak, lusták.

6. És akkor is, ha tagadod a megélhetési bűnözést, ami természetesen nem az erőszakos bűncselekmények elkövetését jelenti, hanem például a téli falopást, adott esetben a bolti tolvajlást, mert fűteni kell a gyerekeknek, és ételt kell eléjük tenni időnként – te mit csinálnál az ilyen szülő helyében?


7. Viszont nem vagy rasszista, ha közbiztonságot követelsz, feltéve, hogy a lakhelyeden nem találod azt megfelelőnek.
Persze, nem lehet minden ember mellé rendőrt állítani, ha mégis ez a vágyad, menj feleségül rendőrhöz!


8. Nem vagy rasszista, ha nem tetszik, hogy egy közlekedési eszközön hangosan ordítoznak a cigányok, jóllehet ez náluk nem okvetlen jelent haragot, emellett rokon a magyar néplélekkel is, hiszen a társadalmunkban is divat ordibálással pótolni az érveket. 
De zavaró lehet, ez kétségtelen!


9. Rasszista vagy, ha társadalmi vagy iskolai szegregációt követelsz, hiszen a leghatékonyabb nevelés a példamutatás.
A kisgyerek többet tanul a társaitól, mint gondolnád, erre minap én is rájöhettem, mikor az óvodás unokám elmondta a mondókát: „Szőrös töke van a légynek, ha nem hiszed, eredj, nézd meg!”
A telepről bejáró cigány kisgyerek is a többiektől tanul legtöbbet, meg azok is tőle, ami nem is olyan nagy baj, legalább nem lesz annyi élettől elrugaszkodott széplélek a társadalomban…


10. Rasszista vagy, ha azt hiszed, hogy a cigány lány mind teherbe esik tizennégy évesen, miközben fogalmad nincs arról, hogy hány tizennégy éves nem cigány lány esik teherbe abban az országban, ahol minden órában négy abortuszt hajtanak végre.


11. Rasszista vagy akkor is, ha azt gondolod, hogy a cigányság élethelyzetét, kultúráját, iskolázottságát tekintve egységes tömeg, ugyanez antiszemitában nagyon vicces tud lenni, mikor éppen egy zsidónak magyarázod, hogy milyen alávaló is Isten választott népe.


12. Nem vagy rasszista, ha nem engedsz be ismeretleneket a lakásodba – tekintet nélkül a bőrszínre–, de rasszista vagy, ha csak a cigányt nem engeded be, mert az úgyis lopni fog.


13. Cigánynak lenni nem túl jó üzlet a mai magyar társadalomban, ha nem vagy rasszista, akkor ne tetézd a problémáikat.


14. Rasszista vagy, ha hatalmad van – legyen az bármennyire is kicsi –, és nem bánsz a telepi cigánnyal ugyanúgy, mit a többi ügyfeleddel.
A gyengébe belerúgni nem nagy kunszt.
Ne tegezd, szólítsd uramnak vagy asszonyomnak, még ha tiltakozik ellene, akkor is, mert az ad tartást neki a későbbiekben, és partnered lesz a te szokásrendszered szerint, ami sokkal kellemesebb, mintha a putrik világának etikettje szerint azzal kíván neked jó munkát, hogy a rák egye ki a gyomrodat…


15. Ha antiszemita vagy rasszista vagy, akkor első lépésként írd fel egy papírra, hogy hívták a rokonaid, mielőtt magyarosítottak.
Ha találsz közöttük Kovácsot, Kolompárt, Rézművest, Kanalast, Kalányost, Teknőst, Füstöst, Vonát, Raffaelt, Mágát, Sukit, Oláht, Lólét, Barit, Lakatost, akkor vegyél kicsit vissza a nagy arcodból, de kisebbségi érzésed azért ne legyen, ettől még te rendes ember is lehetsz, ha lemúlik rólad a rasszizmus.
Dettó ez a helyzet Kohn, Grün, Weisz, Gyémánt stb. esetén, de ha eddig nem, akkor most már ne metéltesd körül magad…

Legyél türelmes és empatikus, mert ha te azt gondolod magadról, hogy Vereckénél jöttél be, akkor az érintett felmenőd valószínűleg a sámán szamara lehetett.
Itt, a hadak útján csúcsforgalom volt az elmúlt ezer évben, keveredés-kavarodás, szüzek megpocsékolása szakmányban – már az Árpád-házi királyok sem voltak színmagyarok.


Ne feledd el azt sem, hogy a művelt Nyugat a magyarokat cigány népnek tartja, rengeteg előítéletet táplál velünk kapcsolatban, legyél hát egy kicsit türelmesebb azokkal, akik éppúgy büszkék a zsidóságukra vagy a cigányságukra, mint te a vélt magyarságodra, már ha etnikai alapon közelítjük a kérdést.


A cigánykérdést mindig en bloc akarja megoldani mindenki, jóllehet a problémát nem a törzsileg és életvitelében is széttagolt cigányság jelenti, hanem egy-egy település vagy településrész helyzete.
A Kádár-rendszerben volt munkahely – nem volt a mai értelemben vett cigánykérdés.
Ma is errefelé kellene keresni a megoldást, jóllehet a munkahely csak egyik eleme ennek, mert ehhez bölcsőde, óvoda, iskola kell, megfelelő emberi minőségű gondozókkal, pedagógusokkal. 


És étel kell, télre tüzelőanyag kell, a lakásba világítás kell.
És színvak bűnüldözés kell, ahol az elkövető bizton számíthat rá, hogy elfogják és elítélik.
A ma felnőtt munka nélküli nemzedékeket már nem, vagy csak emberfeletti szerencsével lehet kirángatni mai állapotukból.
Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy öt év munkanélküliség után szinte lehetetlen visszavinni valakit a munka világába – bőrszíntől függetlenül.


Ők már elvesztett nemzedékek, törődjünk bele, el kell tartanunk őket. Üldözni meg minek?
Ha ezt nem érti meg a társadalom, harminc-negyven év múlva ötméteres palánkok között fog élni, saját magát zárva gettóba.
Valahol a huszonnegyedik óra táján vagyunk…

:O)))


További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport