HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Rétvári, meg a keresztény gyökerek

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.16.
 Kedd
Ma Csongor napja van.
Holnap Rudolf napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,05 Ft
   CHF árfolyam
   404,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 22. 08:25     


Adorján György

Rétvári, meg a keresztény gyökerek
A jólfésült választékossággal, jobboldali frázisokat papagájként puffogtató ifjú populizátort illik szembesíteni vasárnap előtt Isten földi helytartójával.

A minapi európai családügyi konferencián Rétvári Bence a keresztényi gyökerek fontosságáról beszélt. Ezzel kapcsolatban vannak őszentségének is üzenetei.

Ferenc pápa többek között azt üzeni nem csak az államtitkárnak, de pártszövetségbe tömörült társainak is, hogy a család fogalmát már nem lehet az évezredes klerikalizmus által teremtett vakbuzgósággal értelmezni. Például a házasságon kívül született gyermeknek is joga van éppúgy a keresztelésre, mint a példás, rendezett családba érkezett újszülöttnek.

 

"A szolidaritás szó eltűnt a szótárunkból"- mondja a szentatya, én meg ezt százszor leíratnám minden kereszténydemokrata képviselővel, fogtad Bence öcsém?

Európaiságunk a kereszténység nélkül nem képzelhető el, mondja Rétvári az európai családügyi konferencián. A kérdés most már csak az, hogy milyen kereszténységre gondolt az államtitkár.

 

Gondolt-e arra, hogy a család felbomlásának egyik fő oka a munkanélküliség és a szegénység. Gondolt-e arra, hogy a közmunka bevezetése csak látszatintézkedés és nem valódi megoldás.

Gondolt-e arra, hogy hazánkban a szegénység soha nem látott mértékben növekedett az utóbbi esztendőkben.

 

Gondolt-e arra, hogy amikor őszentsége azt mondja, „Ha egy ember meleg, és jó akaratú, és keresi az Istent, akkor ki vagyok én, hogy elítéljem őt”, akkor a magyar hívőknek is üzen, mindenkinek, aki manapság errefelé keresztény gyökerekről papol, vagy beszél.

Tudja-e Rétvári, hogy az emberi méltóság tisztelete is van olyan fontos, mint a nemzeti hitvallásé, és ennek megfelelően kell cselekedni a politikában is, a hatalomgyakorlásról nem is beszélve.

 

Holnap vasárnap van.

Az RTL és az ATV tudósítóit többé nem kéne akadályozni abban, hogy feltehessék kérdéseiket egy kormánytagnak.

Talán érdemes lenne arra is odafigyelni, hogy csökken a Fidesz támogatottsága.

És miért is lenne az baj, ha ezentúl bármelyik média hírt adna arról, hogy tojással dobálták meg a csornai Charles Bronsont.

 

Talán nem kellene a tüntetéseket egy kézlegyintéssel elintézni, büdösbogarazni az ott részt vevőket és gyurcsányozni megint, ha bármilyen formában szorul a hurok a Fidesz nyaka körül.

 

Talán szólni kellene, hogy ne sértsék meg a közfoglalkoztatottak emberi méltóságát azzal, hogy sárga láthatósági mellény viselésére kötelezik őket, rajta azzal a felirattal, hogy „közcélú foglalkoztatás”.

 

Mielőtt a keresztény gyökerekhez való ragaszkodásról papolnánk, talán nem ártana elgondolkodni azon, hogy milyen „keresztényi” hatalom az, amely ellehetetlenít betegeket, rokkantakat, amely üldözi az utcán lévő hajléktalan embereket! „A szegények nem várhatnak” - mondta Isten földi helytartója. Keresztény gyökerek szerint ennek megfelelően kell hát cselekedni! Holnap vasárnap van! Lehet gyakorolni és imádkozni!


További hírek

  Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
2024. 04. 15. 15:34 gyomroi-hirhatar.hu
  Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
2024. 04. 13. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Április 11. a Parkinson betegek világnapja
2024. 04. 11. 22:55 pecsi-hirhatar.hu
  A falpanelek használatának 3 előnye
2024. 04. 11. 17:14 fovarosi-hirhatar.hu
  Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
2024. 04. 11. 17:07 pestmegyei-hirhatar.hu
  A versek veszik birtokba a várost
2024. 04. 09. 21:59 pecsi-hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport