HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Robbanó matyóbaba és más mesék

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.10.05.
 Csütörtök
Ma Aurél napja van.
Holnap Renáta napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,45 Ft
   CHF árfolyam
   403,19 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 11. 24. 15:42     


PuPu

Robbanó matyóbaba és más mesék
Felettébb iparkodnak az oroszok Szíriában, ütik-vágják az Iszlám Államot, legutóbb kőolaj-feldolgozót, olajtárolót és tartályokat semmisítettek meg, de bombáztak már szállítójárműveket is.

Állítólag napi másfél millió dollárt vesznek ki ezzel az iszlám szélsőségesek zsebéből, márpedig a háborúhoz - még, ha Allah nevében folyik is - a közismert három dolog kell.

Két nap alatt ötszáz bevetés, konkrét eredmények - kicsit más a kép, mint amikor a nyugatiak maszatoltak a térségben, gondosan ügyelve arra, hogy a szír kormányerők támadásában ne akadályozzák az általuk felfegyverzett ellenzéket és annak vallási fanatikusokból álló szárnyát, a kalifátust.

 

Persze, ez a helyzet nem nagyon tetszik a nyugati blokknak, mely ez idáig csendesen kontrázott Amerikának, miközben próbálta sütögetni a saját kis pecsenyéjét. Ez most igencsak odakozmálni látszik, lévén, hogy Putyin rakja a tüzet.

Az orosz elnök meg harcászati, sőt, időnként hadászati bemutatót is tart, ettől szintúgy savanyú képeket vág a térségben buzgólkodó nyugat, melynek nincs igazán saját maga számára megnyugtató válasza a kialakult helyzetre.

Innentől kezdve igen nehéz úgy mutogatni az orosz hadseregre, mintha nem képezne komoly ütőerőt, mintha kováspuskával felfegyverzett talpasok tömege lenne.

Az orosz haditechnika világszínvonalú, nem egy területen a legfejlettebbnek mondható - mindent tud, amit az amerikai, és itt-ott még kicsivel többet is.

 

Persze ilyenkor a propaganda veszi át a terepet, az ember már csak röhögni tud, mikor meghallja a magyarázatot, miszerint az orosz bombázások elől elmenekülő civil lakosság okozza a menekültválságot, ami persze marhaság, hiszen az orosz bombázók még Kamcsatkában voltak leponyvázva, mikorra már több millió menekült élt a török menekülttáborokban.

Megszaporodtak a híradások a bombázások civil áldozatairól is, ami felettébb sajnálatos, de az is szomorú, hogy a kormányellenes fegyveresek szívesen települnek a sűrűn lakott negyedekbe, a lakosságot pajzsként használva fel - ez ismert az izraeli-palesztin összecsapásokból is.

És ez a civilkedés is meglehetősen értelmezhetetlen ezekben a szituációkban, hiszen a harcot zömében irreguláris csapatok vívják ott, ahol a farmer-póló és a kalasnyikov divatos összeállításnak számít.

Míg él a koma, addig Allah harcosa, mikor meghal, átlényegül ártatlan civil lakossággá.

Minap láttam egy fényképsorozatot egy nem is annyira színvonaltalan magyar újságban - legalábbis idáig nem tartottam azonos fajsúlyúnak a jobboldali agitprop lapokkal, minden fénykép alá odaírták, hogy Putyin tette, éppen csak azzal nem vádolták, hogy személyesen.

 

Szíriában háború folyik, a háború pedig csúnya dolog és rengeteg szenvedéssel jár, különösen a polgári lakosságra nézve.

A bomba nem válogat, mint a kés, mellyel elvagdossák az áldozatok torkát, de semmivel sem kegyetlenebb.

Azokon a híreken, melyek robbanószerrel megtöltött babákról szólnak, már nevetni sincs kedve az embernek - ez egy örökéletű háborús toposz, minden háborúban előjön, a második világháborúban a plakátok szerint (leszakadt kezű kisgyerek, szétrobbant baba, az égen Liberatorok...) ez volt az angolszászok embertelenségének bizonyítéka, aztán valahogy egyetlen ilyen baba se maradt az utókorra.

Naná, mind felrobbant!

Létezett ez töltő és golyóstollas változatban is, a lényeg az ártatlan gyerek volt, de lehet, napjainkban már az édibédi kiscicák is veszélyben vannak, robbanó Whiskas konzervek - a macskák plasztikot ennének!

Megjelent a vegyifegyver bevetésének szép motívuma, ez Irakban is bevált, mindjárt az atombomba után.

Mondjuk se ez, se az nem volt, és nagy a gyanúm, hogy most sem lesz, de ha igen, nem a szír kormány fogja a jelenlegi katonai helyzetben bevetni.

Katona koromban a szakácsot gyanúsítottuk meg azzal, hogy a leves készítésének során lenyelet egy kézigránátot a csirkével, megszabadítva magát a hosszas pepecseléstől...

Szóval a nyugati propaganda elkerüli azt a csapdát, hogy Putyint hírbe hozza, mint a Közel-kelet gyilkos haramiaállamának felszámolóját, jobb az, ha a hüllő-tekintetű oroszra tömeggyilkosként tekint a fejlett nyugati világ és kicsiny hazánk egyre gyanakvóbb népe...

 

A mi házunk táján egyébként minden rendben, a pengék élesek, a perspektívák fényesek, Orbán elindult, leigázni Kínát, ennek keretében felkínál egy huszonöt évre elidegenítési tilalommal terhelt, huszonöt éve pusztuló orosz katonai kórházat, kínai természetgyógyászati centrum céljaira.

Na, ebből akár még lehet is valami, kínai ember nem mohó, majd lesz kici kezelész, kici pénz oszt ellesz mindenki.

Nem lesz várólista sem, aki elmegy az ajtó előtt, annak beleszúrják a seggébe azt a negyven tűt, oszt jónapot!

 

Igaz a várólista nemsokára az állami ellátásban is megszűnik, ez az egészségügyi ellátás megszűnésével egy ütemben fog realizálódni.

Viszont lassan itt az ideje már nálunk is találni legalább egy bombát, mert ha sokáig húzzák még, veszélybe kerülhet a rendkívüli állapot bevezetése, pedighát ez lenne az, ami megoldhatná gondjainkat.

Jöhetne a rendeleti kormányzás, pofát mindenki befog, lakosság a házba. libák az ólba, aki gágog, annak elkapjuk a nyakát, aztán majd a proszektúrán kiválogatják, ki volt ember, ki meg volt liba...

 

Bonyolult világban élünk, még szerencse, hogy nyakig ülünk a bóvliban, hozzánk még az Iszlám állam is csak olyan harcosokat küldene, akik felfújt papírzacskókkal durrantanának.

Nehéz a helyzet, mert állítólag magyarok is harcolnak az iszlám állam oldalán.

Vezetőjük valami Hegedűs hadnagy, akit majd a mi puskaművesünk jól leleplez és akkor mindenki örül, kitör a béke, a nyuggerek meg az 1.6%-os nyugdíjemelésükből libamájas szendvicseket tömnek abba a telhetetlen pofájukba!

Libák reszkessetek, az ország felvirágzott, a reformok működnek, percek alatt kaphatsz a kormányablakoknál szegénységi bizonyítványt!

 

Szorgos népünk győzni fog!

 

:O))) 

 

 


További hírek

  Mire használható fel a hullámlemez?
2023. 10. 04. 17:47 hirhatar.hu
  Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Koncz Gábor szerint Orbán az évszázad legnagyobb politikusa s az uralkodása alatt szeretne meghalni
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
2023. 10. 03. 17:21 hirhatar.hu
  Az egyik legnagyobb MMA esemény támogatója Magyarországon a BITmarkets
2023. 10. 03. 09:58 fovarosi-hirhatar.hu
  Svájci Napok Pécsett
2023. 10. 03. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023. 10. 02. 02:24 pecsi-hirhatar.hu
  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  Különféle típusú szőnyegek a lakberendezésben
2023. 09. 30. 11:14 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport