HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Semjén és az ő szentségtörése

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.15.
 Hétfő
Ma Tas, Anasztázia napja van.
Holnap Csongor napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,76 Ft
   CHF árfolyam
   402,25 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 04. 09. 08:06     


Adorján György

Semjén és az ő szentségtörése
Állást kell, hogy foglaljak ebben az ügyben, úgy is, mint egy valódi magyar, nem pedig álnemzeti Vizsla hűséges társa.

Hogy közérthető legyen, ezért blaszfémiázik a KDNP, ájtatosságában azt hiszi, hogy tíz magyarból legalább kilenc tudja annak jelentését és nem fordítva. Nagy játékosok ezek, keresztényi alapokon. A kiváló óbudai tanár, szocialista országgyűlési képviselő megszólta Semjén vadászt egy nyilatkozata miatt, aki többek között egy interjúban arról beszélt, hogy az állatok nem jutnak a mennybe. Ezt aztán a KDNP annyira mellre szívta, hogy az alábbi közleményben válaszolt a Kiss László által mondottakra:

„Kiss László MSZP-s képviselő nyilatkozata példátlan blaszfémia, istenkáromlás. Noha kereszténynek állítja be magát, mégis elemi ismerete sincs a Katekizmusról. Ezért tájékoztatjuk: lelke az embernek van és az üdvösségre való meghívás az embernek szól. Minden teremtménynek megvan a sajátos méltósága, így az állatoknak, növényeknek is, mégpedig a teremtés és a természet rendje szerint nekik kijáró módon.

Ijesztő, hogy a szocialisták állatoknak tekintik az embereket.”

 

Állást kell, hogy foglaljak ebben az ügyben, úgy is, mint egy valódi magyar, nem pedig álnemzeti Vizsla hűséges társa. Én inkább hajlok Isten földi helytartójának véleményét tiszteletben tartani, semmint a KDNP álszenteskedő populista dumáját tartani is valamire! Ferenc pápa ugyanis azt mondja, írja a Resa pubblica olasz portál, hogy „ A szent írások arra tanítanak minket, hogy a megvalósulása annak a nagyszerű tervnek, amely Isten szívéből és eszméjéből ered, körülöttünk mindenkire érvényes, nemcsak ránk.” Ugyan Ferenc pápa véleménye közel áll Szent II. János pápáéhoz, aki szerint az állatoknak is „isteni párájuk” (soffio divine) van, nemcsak az embereknek, de XVI. Benedek álláspontja ezzel ellentétes, a hagyományos katolikus álláspontot képviseli, mely szerint az állatoknak csak erre a földi világra szól a létezésük.

Mintha elfeledkeznének arról, hogy már Aquinói Szent Tamás is azt állította, hogy bizony az állatoknak is van lelkük. A magam részéről bizton állítom, hogy az én Vizslámnak akkora lelke van, hogy sok ember megirigyelhetné. Ugatja is nekem többször idézve Camust, aki szerint az ember az egyetlen teremtmény,aki nem akar az lenni, ami!

 

No, persze mondott mást is Ferenc pápa, ami ugyancsak nem nyerhette el Semjén és tömjén klerikális csapata tetszését. "Ha egy ember meleg, keresi Istent és jószándékú, akkor ki vagyok én, hogy megítéljem őt?" , kérdezte őszentsége. „A katolikus egyház katekizmusa világosan elmagyarázza ezt" –tette hozzá Isten földi helytartója, "Azt írja, a melegeket nem szabad kirekeszteni, hanem integrálni kell őket a társadalomba". Majd így fejezte be nyolcvan perces interjúját azon a repülőgépen, melyen hazafelé tartott Brazíliából, "Jelenleg azt hiszem, Isten több egyszerűséget kér tőlünk!” Hát ez az, amit nem ártana Semjénnek és az ő kormányának, a mögöttük álló pártszövetséggel együtt mihez tartás végett intelemként kezelni!

 

Márai Sándor pedig azt mondja: „Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők,s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért - te sétálj csak kutyáddal. Jó társaságban maradsz; s Isten tudja ezt.”  

Semjén a vele egy csapatban játszókkal együtt nem csak a pápánál akarnak pápábbak lenni, hanem már önhittségük odáig terjed, hogy magát a Bibliát is felülírnák, ha lehetne, sőt, azt sem átallnák talán kimondani, ha csak rajtuk múlna, hogy maga Jézus is magyar volt.

 

Isten a Teremtésben az állatokat is megalkotta azzal, hogy életet nem csak az emberbe, de az állatokba is lehelt (1 Mózes 1:30;6:17;7:15,22).

Nehogy már Semjén, vagy a KDNP döntse el azt, hogy van-e helyük az állatoknak az Új Földön. Kevesek ők ahhoz, még akkor is, ha mindenhatónak hiszik magukat! Semjén és a KDNP önhitt kivagyiságukban ahelyett, hogy az évszázados vitában önmérsékletet tanúsítanának az állatok mennybemenetelét illetően, megmásíthatatlanul kijelentik, hogy szentségtörés az állatok üdvösségre való meghívását hirdetni, mert az csak az embernek szól.

 

Láttál már kutyád szemeiben homályossá vált bánatot, vagy csillogó örömöt, riadt félelmet, vagy magabiztosságot? Láttad már kutyád ragaszkodását, vidám farkcsóválását, amikor hosszabb távollét után megérkezel? Láttál már kutyát, állatot ember módjára viselkedni és láttál már embert, ki leállatiasodott?

Ajánlom Semjén figyelmébe a Prédikátor könyvét: „Az emberek fiainak sorsa és az állatok sorsa egy és ugyanaz a sors. Amint ezek meghalnak, meghalnak azok is. Mindben egyforma az éltető lehelet, és nincs az embernek többje, mint az állatnak […] Mindkettő porból lett és visszatér a porba” (Préd 3,19–20).

Az etológus Csányi szerint „Az állatok éntudata valószínűleg úgy viszonyul a miénkhez, mint egy alig pislákoló mécses egy erős fényű reflektorhoz”.

 

Semjén és a KDNP ahelyett, hogy bibliai, katekizmusbeli jártasságukat egyeztetnék az ott is fellelhető, állatokra vonatkozó másként gondolkodók nézeteivel és mindezeket ütköztetnék a modern természettudomány ide vonatkozó megállapításaival, nagyarcúsággal beképzelten szentségtörést emlegetnek.

Észre sem veszik, hogy e magatartásuk maga a szentségtörés, Isten élő teremtményeivel, az állatokkal szemben s ezáltal társaikkal, az emberekkel szemben is, akiktől azok elválaszthatatlanok, mert közös nevezőjük van, élőlények mindannyian!


További hírek

  Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
2024. 04. 13. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Április 11. a Parkinson betegek világnapja
2024. 04. 11. 22:55 pecsi-hirhatar.hu
  A falpanelek használatának 3 előnye
2024. 04. 11. 17:14 fovarosi-hirhatar.hu
  Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
2024. 04. 11. 17:07 pestmegyei-hirhatar.hu
  A versek veszik birtokba a várost
2024. 04. 09. 21:59 pecsi-hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
2024. 04. 09. 19:37 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport