HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Sesztákolmány

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   360,52 Ft
   CHF árfolyam
   347,49 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 02. 06:08     


Adorján György

Sesztákolmány
Aki jogvégzett és netán ügyvédi pályán keresi kenyerét, az tudja csak igazán, hogy mire képes egy törvények labirintusában jártas szakember.

Aki jogvégzett és netán ügyvédi pályán keresi kenyerét, az tudja csak igazán, hogy mire képes egy törvények labirintusában jártas szakember.

Seszták se lehet piskóta ebben a tekintetben. Ha a híreknek csak a 700 cégre vonatkozó, két-három ugyanazon helyre történő bejegyzését nézem, melyet a kisvárdai önkormányzat oly nagyon nehezményezett, már akkor feláll hátamon a szőr. Attól, hogy Soltész ügyvéd úr a városi képviselőtestület akkori tagjaként kellett, hogy tudjon arról, hogy ez a több száz cégalapításuktól kezdve nem fizetett iparűzési adót. Ez még hagyján, de az már több a soknál, hogy az új fejlesztési miniszter elismerte, hogy ügyvédként részt is vett ezen vállalkozások alapításában és közölte, hogy semmilyen szabálytalanságot nem követett el. Na persze még az sem tűnt fel neki, hogy egy helyre vannak többségükben bejegyezve. 


Diszkrét bája a történetnek, hogy még a kormányhoz közel álló és baloldali befolyás alatt állónak egyáltalán nem mondható Magyar Nemzet főszerkesztő helyettese is nem tetszését nyílvánította az ügyben. Sőt, miután a média különböző olvasatokról is beszélt, ők aztán nem kerülgették a forró kását az ügyben. „Irgalmatlan disznóságnak” titulálták az egész ügyet, mondván, lehet, hogy minden törvényes volt, de "Ilyen múltak abban a Nyolc Évben voltak divatban, akkor futott velük a szekér, akkor keresték őket lázasan a káderlapok kartotékjai között. Munkaalapú társadalom? Igen. Mutyialapú, joghézagcentrikus, simliközpontú minisztérium? Nem" Majd hozzátették, "Ezért lépjen félre a miniszter".

 

Seszták csavaros eszű ember lehet, egy ügyvédnek az nem is árt, ha meg akar élni manapság, hiszen lassan már több van belőlük, mint taxisofőr. De, hogy ennyire fifikás, azt többen nem gondolták volna róla. A bíróság által trafik ügyben megítélt dohány-kiskereskedői koncessziós pályázatok elbírálásának dokumentációját átadták ugyan a DK-nak, de nem akárhogyan a Seszták által vezetett minisztériumban. Az elutasított pályázók neveit nem takarták ki, így aztán a dokumentumok nem is hozhatók nyilvánosságra. Takarja ki, aki kérte. Micsoda trükközés. Micsoda jogászi furfang. Nem véletlenül üzenték meg a DK-nak,  hogy„a felperes az információs önrendelkezési jogról szóló törvény értelmében az átvett dokumentumok felett adatkezelői státussal rendelkezik, így azok kezelésére csak az információs önrendelkezési jogról szóló törvényben meghatározottak szerint jogosult”.


Naná, hogy a nyertesek személyes adatait meg kitakarták! Így aztán a miskolci orvosét és családjáét is, az érettségi előtt álló kiskunmajsai lányét éppúgy, mint a Fideszes-kereszténydemokrata képviselők családtagjaik és haverjaik által újonnan alapított gazdasági társaságok képviselőinek adatait, a többi csókoséval együtt. Ez a sesztákolmány nem könnyíti meg a közvélemény tájékoztatását trafikmutyi ügyben. Ügyvédi trükközéshez, ha valamihez, akkor ehhez értenek csak igazán, hogy a törvényesség látszatát miként kell szavatolni jogsértésekhez! A DK pedig mazsolaként el lesz, mint a befőtt a mázsányi iratok böngészésével. Lám átadtuk, amit kértek, mondják majd fülig érő szájjal vigyorogva a munkaalapú illiberálisok. Mert azt hiszik, hogy az ellenzék csupa néhai Kuzma Misikből és Pallagokból áll, akik lúzerként szenvedtek az igazságkeresésben, nyugodjanak békében! De ha egyszer szembetalálkoznak majd egy tökös ügyésszel, aki magasan tojik a politikának való megfelelésre és végére jár a történetnek, ezeknek a sesztákolmányoknak, mert komolyan veszi hivatását és esküjét, a törvényességi felügyelet ellátását, akkor lesz csak nemulass! De addig még várni kell!


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport