HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Stüszivadász a kerítésnél

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 08. 19. 14:08     


PuPu

Stüszivadász a kerítésnél
Lázár ma kerítést erősített a déli határon. Jó, nem ment oda személyesen, de fenyegetőzött egy sort, hogy mi fog történni azokkal, akik megbontják a büszke kerítést, mely olyan, mint a Kínai Nagy Fal, még az űrből is látható, hiszen ehhez fogható méretű baromság a világon még egy nincs.

Rendben van, hogy egy klinikai eset ezt megoldásnak képzeli, de hogy ez a cseléd még kontrázik is hozzá, az azért már húzós, hiszen öltönyben és szemüveggel egészen intelligensnek tűnik - persze  csak messziről....

 

Pedig az Úr kegyes, még modellezte is tegnap az éppen folyó eseményeket, bemutatta mit érnek a normál használatra méretezett műtárgyak, ha megnyílnak az ég csatornái.

A bemutató tökéletesre sikerült, csak az a baj, hogy rossz helyen nyílt meg a föld, lehet, a Cinege utcában hasznosabb lett volna a prezentáció.

De talán nem vagyunk elég szigorúak, mint erre a Fidesz ötös számú tagkönyvének tulajdonosa a minap figyelmeztette a kormánypártot: „Itt az idő kimondani: elkezdődött valami rettenet. Aminek véget kell vetni. Most. Minden eszközzel. Európát meg kell szabadítani ettől az iszonyattól. Ha kell, fegyverrel. Mert ha minden így marad, akkor elkerülhetetlen lesz a vérontás. És a hordák ma még úgy hiszik, csak az európaiak vére ontható…”

Nem méltatnám sem őt, sem követőinek kommentjeit, mert bizonyára kritikát kapnék a nácizásért, de azt hiszem, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni a csürhe mozgolódását és a szellemi kútmérgezők tevékenységét.

 

Nem is hagyta figyelmen kívül a hatalom – ha egyszer igény mutatkozik a szigorra, hát ki kell azt elégíteni.

Kiállt hát Lázár és igét hirdetett, éppen olyat, mit a Mici bánatos népe hallani szeretett volna.

Elmondta, hogy a technikai mellett jogi védelemre is szükség van, ezért hát az illegális határátlépést önálló tényállásként kell rögzíteni a Büntető Törvénykönyvben.

Nemigen zavarta, hogy a hatályos BTK 204.§ - a éppen a tiltott határátlépésről szól – igaz, nem szankcionálja fővesztéssel, de mégis.

Hogy ebből legyen bűncselekmény?

Hát nem kivitelezhetetlen, csak akkor számolni kell a következményekkel.

Például a szankcionálni kell, jó magyar szokás szerint börtönnel, ami a menekültek számát figyelembe véve meglehetősen költséges mulatság lenne, meg aztán, ha a kerítésen átkiabálva menedéket kér, már nem is lehet a ravasz migránssal mit kezdeni.

 

Ez az egész bohóckodás a népnek szól, hiszen ugyanezek a menekültek jelentkezhetnek belépésre a határátkelőhelyeken is, ami roppant szabályossá tenné az ügyet és semmit sem oldana meg.

Emellett menekültektől el sem várható, hogy úgy ismerjék az ilyen jogi finomságokat, mint Lázár.

Az embercsempészeknek pedig hihetetlenül jól jön, hogy a mezőn szélnek ereszthetik gondozottaikat – az irányt mutatja a kerítés, a kerítésen levő kiskaput meg a rendőr.

Azonban a magyaremberről való gondoskodás itt nem áll meg, merthogy kellenek a határra élőerők is, hát Lázár ígért olyat is, hiszen ígéretekből a Fidesz háza táján soha nincs hiány.

Azt mondta, hogy a miniszterelnök a kormány javaslatára azt kérte a belügyminisztertől, hogy a rendőrség szervezetén belül határvadász századokat állítsanak fel.

Lázár János közölte, több ezer rendőrt vezényelnek Csongrád és Bács-Kiskun megyébe a magyar-szerb határszakaszhoz, mert a fizikai védelem mellett szükség lehet arra is, hogy "az egyre agresszívabb és egyre határozottabb követelésekkel" fellépő illegális határátlépőkkel szemben rendőri védelmet is biztosítsanak – legalábbis ezt írja a Hír24..

 

Nomármost, nekem ez az egész ügy kissé átgondolatlannak tűnik.

Három század egy zászlóalj, tíz –tizenkét század egy ezred, a több ezer rendőr pedig több ezred.

Ezeket a rendőröket persze el is kell helyezni, a felszerelésüket is, a gépjárműveiket is, aztán valakiknek össze is kell hangolni a tevékenységüket, szóval ilyet csak az szervezzen, aki látott már háromezer katonát vagy rendőrt egykupacban – szerintem Lázár nemigen látott…

Őket etetni, itatni kell, fürdési lehetőséget kell nekik biztosítani, és még mindig nem tisztázott, hogy újonnan kell felszerelni, vagy a traffipaxok mellől kell kikapkodni őket?

Mennyi ideig teljesíthetnek szolgálatot naponta, hány nap szolgálat után jár nekik szabadság és mennyi, hogyan lehet biztosítani az egészségügyi ellátásukat, és így tovább…

Hol van erre a forrás a költségvetésben, ki képezi ki őket erre a feladatra és mennyi idő alatt?

Ez az egész valami olyasmi, mint amikor Jóska elmeséli a sógornak a kocsmában, hogy a lánya esküvőjére rendel száz libát, de hogy miből, meg ki fogja azokat megkopasztani, arról nem esik szó, ellenben az egész falu tudja, hogy Jóskának legfeljebb csirkefarhátra telik, abból is legfeljebb kettőre…

Azt mondja Lázár, hogy ezek a stüszivadászok azért kellenek, hogy "az egyre agresszívabb és egyre határozottabb követelésekkel" fellépő illegális határátlépőkkel szemben rendőri védelmet is biztosítsanak.

Hát akkor most a határt őrzik, vagy Julcsa néni bugyogóját?

Merthogy mindkét feladat más és más képességeket igényel, emellett butaság is.

És ezekre az "egyre agresszívabb és egyre határozottabb követelésekre" hozhatott volna példát, mert ezidáig csak sakálként üvöltő rendőrt láttunk, meg tíz kilométert gyalogoltatott kisgyerekes anyukákat, de agresszív menekültet még nemigen...

 

Kapkodnak, ötletelnek, próbálnak saját előző hülyeségeikhez konzekvensen ragaszkodni, de minden új ötletükkel csak növelik a bajt.

Pedig elnézegethetnék a külföldi példákat is, a spanyolok például még gumilövedékekkel is lőtték a kerítésmászóikat, semmire se mentek vele.

Én pedig rettenetesen utálnék egy magyarországnyi méretű gettóban vagy lágerben élni, elkerítkezve a világtól meg Európától.

Elmebeteg ötlet, szörnyű következményekkel járhat.

Már ez is szörnyű, amit idáig tettek – kár ezt tovább fokozni.

Csakhát ezek az emberek képtelenek az önkorrekcióra, a kis Genom meg egyenesen lenyomja a pápát tévedhetetlenség tekintetében, mivel Őszentsége csak egyes hitéleti kérdésekben tévedhetetlen, míg ő általánosan és mindenre kiterjedően.

De főként a saját zsebére…

 

A helyzet fokozódik és ennek rossz vége lehet, megmondta már Virág elvtárs is a Tanú című filmben.

Mikor ezek megnézték a filmet, azt hitték a kommancsokon vigyorognak, pedig saját magukat röhögték ki.

 

 Pedig nem is annyira nevetségesek…

 

:O))) 


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport