HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Személyes névmásaink nemzeti tanácskozásban

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.09.23.
 Hétfő
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   334,94 Ft
   CHF árfolyam
   308,28 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 06. 16:20     


Adorján György

Személyes névmásaink nemzeti tanácskozásban
A Tárki szerint jelentős mértékben megnőtt az idegen ellenesek aránya hazánkban.

Én azt mondom, nagy baromság politikai kérdőívnek nevezni azt, ami egyértelműen közvélemény-kutatás még akkor is, ha azt a jobboldali populista illiberálisok amúgy nemzeti konzultációnak hívják. Nyolcmillió példányszámban elküldeni az illegális migrációról szóló véleménykérő ívet a polgároknak pedig, egyenest hülyeség. A Tárki szerint jelentős mértékben megnőtt az idegen ellenesek aránya hazánkban. Az elutasítottak körében az arabok vezetnek, valamivel alacsonyabb a cigányszármazásúak és a kínaiak aránya. Vajon miért? Ezt az állapotot meglovagolják a jobboldali populisták, a kereszténydemokraták hallgatólagos támogatásával. Csak semmi rasszizmus! Csak semmi elutasítása a másságnak. És a kormány nemzeti konzultációra hívja azokat, akik idegengyűlölők. Mert azok aztán tuti, hogy válaszolni fognak!

 

Te azt mondod nekem, hogy a svéd nemzet a miénknél alacsonyabb értékrendet képvisel, amikor kisebb jelentőséget tulajdonítanak a bevándorlók fehér bőrszínének, keresztény kulturális hátterének, mint a magyarok. Mert szerinted még egy afroamerikai feleséget is inkább elviselnénk, mint egy ugyanolyan főnököt. Vajon miért? Bevándorló barátod sincs, mondod és még munkatársad sem, attól meg mentsen meg az úristen, hogy a lányodat egy bevándorló vegye el. Azt mondod, hogy a bevándorlók, ha dolgoznak, akkor munkahelyeket vesznek el tőlünk, ha meg munkanélküliek, akkor el kell tartani őket. Állítod, hogy a bűnözés csak növekedhet a bevándorlóktól és a felderítésük is nehezebb, a személyazonosításuk miatt. Sőt bizonyos népcsoportoknál egy-egy bűncselekményfajta előfordulása, mint például a kábítószer terjesztés jelentős mértékben megnő.

 

Ő azt mondja mindkettőnknek, hogy a mi idegengyűlöletünknek több oka is lehet. Mai napig sem tettük igazán tisztába Trianont, és a zsidóüldözésben játszott szerepünket sem vizsgáltuk megfelelő mélységben, a kollaboránsok szintjeinek figyelembevételével. A cigánysággal szembeni évszázados kirekesztést sem vagyunk képesek megoldani, tüneti kezelésekkel operáló politikai megoldásokkal halasztjuk az integrációs műtéti beavatkozásokat, erősítve mai napig a szegregációt. Iskolarendszerünk újra és újra kitermeli a meglévő társadalmi különbségeket, sőt egyre inkább növeli azt, erősítve az előítéletességet és az idegen ellenes intolarenciát. Multikulturális értékekkel szemben a nemzeti értékeket állítjuk szembe, földrajzi helyzetünk sajátosságait, nyelvi zártságunkkal körbevéve növeljük elszigeteltségünket, jelenlegi politikai gyakorlatunkkal minden oldalúan megtámogatva azt.

 

Mi a nyugati polgárosodás értékeit valljuk magunkénak. Az egyetemes kultúra értékeibe ágyazva nemzeti értékeinket és nem tüntetően elkülönítve azokat. Hogy Schiff András zongoraművésznek ne kelljen idegenbe szegődnie éppúgy, mint a több ezer magyar, megélhetést kereső fiatalnak. Hogy orvosaink itthon gyógyíthassanak, és tudósaink idehaza végezhessék kutató munkájukat.

 

Ti ne gondoljátok, hogy rovásírással, Horthy és sasangyal szobrokkal, a másként gondolkodók kirekesztésével, a szegények és a gazdagok közötti, már most is mérhetetlen vagyoni különbségek fokozásával ezt az országot többre, jobb sorsra tudjátok vinni.

 

Ők vannak többen. A rászorultak. Az elesettek, az út szélén hagyottak. Eljön a pillanat, amikor ők fognak majd lépni, a velük szolidárisokkal együtt. És leráznak majd benneteket, mai hatalmasokat és hatalmaskodókat. Hogy miként és hogyan, azt ma még nem tudni. Jobb esetben a négyévenkénti választásokkal. Rosszabbik esetben bármi megtörténhet a jövőben, ti mondtátok!

 

Minden egyes szó és mondat, melyek valódi neved és arcod alatt – már ha van – megjelennek itt, elárulják végképp, hogy ki is vagy te valójában. Hosszú távon képtelenség titkolni azt, hogy mi is rejtőzik benned igazán. Tudd, hogy ez így van, bármikor bármit is teszel közhírré itt magadból, akár röviden, vagy akár hosszan! Az internet világában a legnagyobb dolog, valódi arccal és névvel megjelenni, mert az azt jelenti, hogy felelősen is vállalod magad, minden körülmények között!


További hírek

  Barátok közt: Orbán a hétvégi római fasiszta pikniken beismerte, hogy hazudott
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Hogy mi van...?; - Köves Slomó celebegyház lett, Iványiék rezsiszámlákkal küzdenek
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Ez a választás nem a kormányról vagy az ellenzékről, hanem Magyarországról szól
2019. 09. 23. 16:41 hirhatar.hu
  Jó tudni - ha gázkar van a villanybringán, akkor jogsi kell hozzá
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Fehérváron benzinnel lelocsolta és felgyújtani készült egy vita után a partnereit egy nő
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Tegnap megtalálták a pénteken eltűnt 11 éves kislányt – elrabolták és megölték
2019. 09. 23. 14:26 hirhatar.hu
  Váratlan kipattant a botrány – tömegesen kilakoltatna a kormány a világörökségi helyszínekről
2019. 09. 23. 09:26 hirhatar.hu
  Majdnem tragédia történt a szüreti felvonuláson
2019. 09. 23. 00:48 kecskemeti-hirhatar.hu
  140-nel száguldottak a fiatalok az úton, halálos balesetet okoztak
2019. 09. 22. 23:40 kecskemeti-hirhatar.hu
  Városnézés Kecskeméten a szecesszió jegyében
2019. 09. 22. 23:13 kecskemeti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport