HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Szijjártó, a hadovaláda

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.08.10.
 Szerda
Ma Lörinc napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,02 Ft
   CHF árfolyam
   405,25 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 09. 09. 12:10     


Adorján György

Szijjártó, a hadovaláda
A felcsúti bíztatta arra is, hogy vegye csak meg a méregdrága ingatlant Dunakeszin, mivel ha kell, akkor méltó módon fogadhassa partnereit, akár otthonában is.

A luxusvillás futsalos dunakeszi fenegyerek, ahogy külügyminiszteri arcát elnézem, amikor bekéreti magához a francia nagykövetet, egy percig sem csodálkoznék azon, ha megszakítanának velünk minden diplomáciai kapcsolatot a gall kakasok. Oka csak egy lehetne, mégpedig az, hogy sértő számukra egy ilyen nyikhaj észjátszása. A szállodai londinernek inkább látszó, zavaros vagyonnyilatkozatairól elhíresült külügyér Jeszenszky Gézát és másokat követően a rendszerváltás óta, nem csak az USA-ban keltett feltűnést!

 

Egy debreceni tubusgyártó Kft új üzemcsarnokának avatásakor a futsalos azt mondta, hogy a befektetők "Európa szégyenpadjáról Európa élmezőnyébe repítettek minket". Hogy oda ne rohanjak, ettől az ott vagyunk az élmezőnybentől. Hát, ami a GDP átlagot jelenti, én másképpen látom mindezt. De nem csak én, hanem a nálam mérvadóbb GKI is, amely blogján szintén foglalkozott azzal, mikorra érhetjük el a fejlett országok életszínvonalát. Siralmas a kép arról, hogy mikor kerülhetünk Európa élmezőnyébe. Úgy, kb. 2075-re, ha így folytatjuk, unortodoxan.    

 

A futsalos szerint „tömeges népvándorlás” ami most történik, nem pedig menekültkérdés, és a képmutatás Európa-bajnoksága zajlik. Hogy az afgán, iraki és szír, életüket féltő menekültek vannak sokkal többen, mint az un. jobb élet reményében hazájukat elhagyók, az már nem érdekli annyira. Hogy Orbán pávatáncos politikájára gondolt-e, ki tudja, bár nem valószínű, hiszen a főnök fenntartás nélküli követését már többször is lenyilatkozta. A londíner kinézetű nem csak az osztrák és francia vezető politikusokat ekézte, de már a svéd miniszterelnöknek is nekiment.

 

Más. A felcsúti bíztatta arra is, hogy vegye csak meg a méregdrága ingatlant Dunakeszin, mivel ha kell, akkor méltó módon fogadhassa partnereit, akár otthonában is. Most aztán be is költözhetett a felújított luxusvillába. Milyen igazat is szólt anno a futsalos, amikor azt mondta :  "Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség, és a limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is."  Nagy hanta volt, nem mondom!

 

Szóval, a lényeg kedves magyar honfitársaim, hogy a hadovaládás Szijjártó egyben biztosan hasonlít a már előző cikkben említett Rogánra. Ketten, a körülményeik miatt többet takarítanak meg a rezsicsökkentést követően, mint egy kisebb somogyi zsákfalu lakossága.

Egyébként emlékeztetném a nagyérdeműt, hogy a futsalos még ellenzékben, szóvivőként mondott ám olyanokat hajdanán, hogy attól most a falnak lehet menni. Például effélét:

A luxusbaloldal kormánya a szabad demokraták aktív közreműködésével jutott el odáig, hogy az adófizetők pénzéből 7 milliárd forintot költött új mobiltelefonokra, 501 millió forintot új luxusautókra, és hetvennel több államtitkárt fizet, miközben a miniszteri fizetéseket is a duplájára emelte. Emellett 300 millióért vásárolt kakaóbiztos számítógépeket, arról nem is beszélve, hogy naponta tízmilliót költ önmaga reklámozására, és a propagandagépezet működtetésére „– írta közleményében akkoriban a fideszes politikus. Hát, ahogy most az ő költekezéseiket elnézem…

 

Most, mit ne mondjak! Nem csak hadova, hanem szemétládák is ezek egyben! Szijjártó szerint például a határvédelem maga a szolidaritás. Azért ez lássuk be, nem semmi tulzás! Náluk hazugabbakat nem hordott még hátán a föld. Hazudnak minden percben, csak azért, hogy így átverve a szavazókat hatalomban maradhassanak! A kérdés pedig, már ami látványos megtollasodásukat illeti, mindkét eddig említett hadovaládánál ugyanaz, m i b ő l?


További hírek

  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Próbaüzem a pécsi pumpapályán
2022. 08. 08. 02:58 pecsi-hirhatar.hu
  Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán fogadják a betegeket
2022. 08. 08. 02:27 pecsi-hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Fél évszázada képeznek gépészmérnököket Pécsen
2022. 08. 06. 02:27 pecsi-hirhatar.hu
  Útipatika-útmutató
2022. 08. 06. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  A források hatékonyabb felhasználása a cél
2022. 08. 05. 02:26 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport