HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Szívás

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.27.
 Csütörtök
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,69 Ft
   CHF árfolyam
   345,42 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 24. 10:30     


PuPu

Szívás
Nagyot szippantottak a fakabátok a minap, az ember nagyon röhögne, ha nem lenne ennyire szomorú ez az egész.

Győri rendőrök Ácson megfordultak az úton,  bekapcsolták a kék fényt és megállítottak egy autót.
Miközben a kocsi felé ment az egyik rendőr, odaszólt a társának, hogy kisebbségi vezeti az igazoltatott autót, közben a rendőrségi rádió hangosan tette közkinccsé, hogy kisebbségi igazoltatása van folyamatban.
Miután az autó vezetője semmiféle szabálytalanságot nem követett el, az igazoltatás oka nagy valószínűséggel a gépkocsit vezető férfi származása volt.

A férfi, akit egyébként Lakatosnak hívnak, megkérdezte, hogy miért ezzel kezdik az ellenőrzést, mire odahívtak még egy rendőrautót, mondván, hogy nem eléggé együttműködő.
Aztán megnézték a papírjait, amiből kiderült, hogy ő a település polgármestere, a szolgálati autójában.
A rendőrök ezután átballagtak a fax másik oldalára, merthogy most tőlük kérte el a szolgálati jelvényük számát, a nevüket meg a rendfokozatukat a polgármester, aki aztán fel is jelentette őket.
Én meg reménykedem, hogy az elsőnek intézkedő járőrt úgy vágják ki a Rendőrségtől, hogy a lába sem éri a földet, még akkor is, ha tudom, hogy utána ott fog árpádsávos sállal a nyakában bohóckodni, meg gyerekeket ijesztgetni, negyvenöt kilós cigányokkal emberkedni rettenetes felháborodásában.

Talán nálunk is el lehetne kezdeni táblácskákat írni "Én is Lakatos vagyok" szöveggel.
Merthogy ezek a dolgok egy tőről fakadnak, ahol nincs vallási türelmetlenség, ott megjelenik a rasszizmus, az antiszemitizmus a fajelmélet és a másság gyűlölete.
Ez ellen harcolni kell. de illúziókban nem kell ringatni magunkat, mindig és mindenhol lesz egy kisebbség - nem a cigányok, félreértések elkerülése végett - mely ellenséget keres magának, és meg is találja azokban, akik nem olyanok, mint ő, értve ezen akár külső jegyeket, de érthetünk ezen akár szellemi képességeket is.
Ez sem jó dolog, de mit tegyünk, az ész nem Kossuth-díj, nem adományozható, ezek kinevezéssel sem lesznek okosabbak, mint a Fidesz prominensei, ők már csak hülyén fognak meghalni. 
Aztán ülhetnek majd a kondérban Belzebub felügyelete alatt, és csodálkozhatnak, hogy miért szurkálják a seggüket vidám kisördögök vasvillával.
Az viszont már komoly társadalmi probléma, ha egy ország fegyveres erőinél, fegyveres testületeinél elharapózik a rasszizmus, mert ha az itt szolgáló emberek nem színvakok, akkor a rasszizmust állami szintre emelik, ami egyenes út a nácizmus felé.

Soha nem hittem volna, hogy a rendőrök, katonák között teret tud nyerni ez a mentalitás, hogy a szélsőjobb meg tudja fertőzni a fegyveres szolgálatot teljesítőket, de be kell lássam, hogy tévedtem.
A rasszizmusnak ma melegágya a felsőfokú katonai tanintézet és a rendőrség is, sajnos.
Ez pedig rettenetes hiba, hiszen a katonák feladata a haza fegyveres védelme lenne, a rendőröké meg a bűnüldözés és az állampolgárok védelme a bűnözőktől.
Ennek során egy olyan országban, melynek tíz százaléka cigány vagy félcigány, súlyos melléfogás a diszkrimináció.
Hogy nálunk mégis egyre több jele van, az bizony rettenetesen szomorú.

Ez ellen elsősorban az államnak kellene fellépnie, de erre semmiféle határozott szándékot nem lehet tapasztalni, állami szinten is folyik a maszatolás, összevissza kevernek fogalmakat, tettek helyett szómágiával meg szófejtéssel foglalkoznak, kerülgetik a problémát, mint liba a piros kukoricát.
Komoly emberek tanakodnak, hogy létezik-e cigánybűnözés, miközben mindenki tudja, hogy ha cigány a bűnelkövető, hát akkor cigánybűnözésről van szó, míg ha nem cigány, akkor svábbűnözés, bunyevácbűnözés, vagy parasztbűnözés esete forog fenn, csak a cigányok nem rendelkeznek olyan kreativitással rasszizmus terén, mint némelyik büdöstalpú suttyó, aki mellesleg lop, csal és hazudik szakmányban, de roppant büszke magára, mert ha levakarják róla a patinát, akkor a kosz alól kivirít malacrózsaszín bőre.
Kivéve a pofáját, mert azon nincs bőr.

A valódi probléma pedig az, hogy a társadalom szellemi kihívásokkal küzdő része a cigány és a bűnöző közé egyenlőségjelet tesz, és ehhez képest viselkedik velük.
Nagy hiba ez, mert egyrészt hülyeség, és ezzel a sok hülyével foglalkoznia kellene a társadalomnak, másrészt meg a valóban nehéz sorsú romáknak elveszi a kedvét a tisztességes élettől az, hogy bármit tegyen is, élje bár a legerkölcsösebb, vallásos életet is, betartva a tízparancsolatot az utolsó betűig, akkor is bűnözőnek nézik és akként kezelik.
Márpedig tűzzél valakire egy jelvényt és elkezd annak megfelelően viselkedni: ha úgyis tolvajnak néznek, hát akkor lopok, mert akkor legalább lesz valami megélhetésem, oszt jónapot!
Egyszerűen nem éri meg becsületes, de nyomorgó cigánynak lenni, a társadalom nem becsüli meg a jogkövető magatartást, nem segíti a felemelkedést.
A társadalom azon tagjai közül pedig, akiknek hatalmat és fegyvert adtunk a kezébe, sokan egyenesen élvezkednek a gyenge és kiszolgáltatott emberek rovására.

Érdekes lett volna a helyzet, ha Lakatos úr nem polgármester, hanem mondjuk vásározó kereskedő, és elkezdi igazoltatni a rendőröket, könnyen megeshetett volna, hogy már sírva búcsúztatná a családja, mert a fellépését - mely egyébként teljesen jogszerű lett volna - fegyveres (Lásd: a szó veszélyes fegyver...) ellenszegülésként értékelte volna a járőr, aztán majd a testületi szolidaritás elsikálta volna az ügyet.
Milyen rendőrségünk lett nekünk, ahol ilyen megeshet?
Hogyan nevelik parancsnokaik a ma fiatal rendőreit - vagy ők is ilyenek?
Nekem egyébként meglehetősen szélsőséges nézeteim vannak a tekintetben, hogy a rendőrrel való kommunikáció során hogyan kell viselkedni, egészen addig menve, hogy a rendőrre emelt kezet el kell törni, de ehhez olyan rendőr kell, aki meg is érdemli a társadalom támogatását.
A primitív ember fegyver nélkül is veszélyes, de egy primitív ember fegyverrel - maga az életveszély.

A problémát természetesen nem Talpas XII. János őrmester szintjén kell megoldani, hanem kormányzati szinten.
Az csak a baj, hogy akik ma a rendvédelmet irányítják, többnyire maguk is maffiózók, bűnözők, bűnözők segítői, akik el vannak foglalva a harácsolással, és nem érnek rá az állampolgár problémáival foglalkozni.
Olyanok, mint gyermekkorom tornatanára volt, aki szembeállította egymással a rendetlenkedőket és vigyorogva nézte, hogy az utasítására hogyan verik cipóra egymás pofáját a delikvensek - addig se volt baj velük.
A módszer egyébként a legfelsőbb szintről származik, ahol egy amnéziás, vagy Alzheimer kórral megvert   szociopata üldögél, aki régen elfelejtette már, hogy honnan jött, és sem a szegényekkel, sem a cigányokkal - akik egyébként semmilyen tekintetben nem képeznek egységes népcsoportot - szemben nincs benne csepp szolidaritás sem.
Annak dacára sem, hogy egy faluszéli házikóból jött, és van benne néhány vonóhúzás is, mondjuk egy népizenekarra való biztosan - nem véletlen nyalogatja a szája szélét, mikor meglátja a gyantát.
Akár szolidáris is lehetne, talán tehetne is valamit a cigányság felemeléséért is, ha már öt állami fillérért is lehajol egyébként.

Hülye ember mindig volt, mindig lesz.
De egy társadalom nem lehet annyira hülye, hogy az ő kezükbe adjon fegyvert.
A rendőrnek ugyanis a bűnt kell üldöznie, bőrszínre, nemre, felekezetre tekintet nélkül.
Nem lehet válogatni, nem csak a biciklijén tűzifát toló kiscigányt kell elfogni, hanem a százhúsz kilós, kigyúrt uzsorást is, az összes verőemberével együtt, meg a fehérgalléros bűnözőt, a nemcigány sikkasztót, a korrupt politikust is.
A bűnelkövetőket - amennyit csak lehet.
A zsákfaluk nyomorgó cigányságának pedig kiutat kell teremteni a nyomorból, a gyerekeiknek tisztességes oktatást, ételt, ruhát kell adni, hiszen csak ez a magatartás vezethet eredményre.
Magát az Első Magyarembert is ez emelte ki a nyomorból.

Bizonyos szempontból ez az eset akár még hasznos is lehet, hiszen szembesítheti a társadalmat azzal, hogy milyen érdekes helyzeteket teremthet a hülye előítéletesség.
És megmutatja, hogy a cigány is viheti valamire, ami nagyon fontos, mert ezt hiába hirdeti ezer politikus, sokkal többet ér a példa, mellyel személyesen találkozhatnak azok, akik a társadalom mélyrétegeiben élnek.
Persze ehhez olyan rendszer is kell a háttérben, mely támogatja a társadalmi mobilitást.
Biztosan lesz ilyen, hiszen semmi sem tart örökké, ezt a trágyakurzust is ellapátolja majd a történelem.
Rajtunk múlik, mit építünk a helyére...

:O)))További hírek

  A szenteltvíztartó és az álszent keresztények
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Közel 40 milliárdot osztott az állam kommunikációra 2021 utolsó negyedévében
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Rákay Philip, a négy és félmilliárdos Petőfi
2022. 01. 27. 20:19 hirhatar.hu
  Börtönőrre támadt - ismét leültették
2022. 01. 27. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  A laminált padlóhoz való alátétlemez kiválasztásának tippjei
2022. 01. 27. 12:41 dunakeszi-hirhatar.hu
  Újra választás: megint "döntött a kormány" az új középiskolákról
2022. 01. 26. 21:09 dunakeszi-hirhatar.hu
  Használjuk rendesen a szelektív szemetest!
2022. 01. 26. 21:00 14keruleti-hirhatar.hu
  Tuzson Bence indul a kormánypártok színeiben Dunakeszin
2022. 01. 26. 20:27 dunakeszi-hirhatar.hu
  Okosparkolás - kisebb forgalom, tisztább levegő
2022. 01. 26. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Fájdalmas búcsú a nagy polgárjogi harcostól, Setét Jenőtől
2022. 01. 25. 18:11 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport