HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Tálalom nektek Tállait

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2018.01.23.
 Kedd
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   309,91 Ft
   CHF árfolyam
   263,00 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 31. 13:07     


Adorján György

Tálalom nektek Tállait
Amikor megajándékozott a Puskás Öcsivel együtt vagyok festménnyel, egészen elérzékenyültem.

Nektek, az újjá szervezendő adóhatóság élére, hogy továbbra is elégedettek legyetek káderpolitikámmal. Én bírom őt, mert odaadó, hűséges és elkötelezett, nem csak politikánk iránt, de irántam is, ami ugyebár nem egy utolsó szempont manapság, amikor vannak, akik átigazolnak tőlünk jobbra állókhoz, másba ennek kapcsán már bele sem merek gondolni.

 

Pintér szerint is, Bandi egy gondolkodás nélküli végrehajtó, jobbat nem is találhatnék erre a posztra. A BM önkormányzati államtitkáraként bizonyította mindezt, de aki a parlamenti közvetítéseket is figyelemmel kíséri, az maga is meggyőződhetett személyesen minderről. Ő a megfelelő ember, aki válthatja majd Kitiltott Ildikót, mert rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amivel ő, ráadásul még férfi is, ami ugyebár Németh Zsolt szerint sem megvetendő. 

 

Amikor megajándékozott a Puskás Öcsivel együtt vagyok festménnyel, egészen elérzékenyültem. Akkor vált bizonyossá bennem, hogy ő az én emberem. Jó a kép, egészen élethű vagyok rajta és az elrendezése is megfelel az ízlésemnek, elvégre Öcsi sem volt annyira magas termetű. A keret minősége nem érdekes, azt majd kicseréltetem földimmel és ezermesteremmel, Lőrinccel, aki már meg is ígérte, hogy segít ebben.

 

Ha én egyszer valakit kiválasztok fontos posztra káderként, az akkor ki is van választva rendesen. Annak feltétel nélküli megbízhatóságához kétség nem férhet. Annak szolgalelkűségéről, papagájkommunikációs képességéről, csicskavénájáról nem csak én, de nagyszámú, közpénzen fizetett belső szakértőim is meggyőződhettek.

 

Hiába is kérdezik most Bandit, hogy ő lép-e Kitiltott Ildikó helyére, mert utasítottam, hogy minden esetben adjon kitérő választ erre. Nekem taktikailag fontos, hogy állandóan ébren tartsam az érdeklődést ezekben az ügyekben. Így aztán Bandi erre a kérdésre csak azt válaszolhatja mindaddig, míg másképpen nem döntök, hogy „azt tudom megerősíteni, hogy én is olvastam erről”…meg, hogy a „ NAV-nak új vezetője lesz „, és így tovább, ilyesmiket.

 

A parlamenti hozzászólások számát egyébként is magasan vezeti Bandi. Ékes szókincskészlete, mezőkövesdi hanghordozása maradandó élményben részesített mindnyájunkat. Ami pedig különösen jó benyomást tett bennem, az nem más, hogy a sajtó kényes kérdéseire is mindig frappánsan tudott válaszolni. Emlékeztetnék arra az esetre, amikor az ATV rosszindulatú érdklődésére, hogy mi a véleménye arról, miszerint Vida Ildikó nem beszél angolul, Bandi szellemesen azt válaszolta, hogy „"Magyarországon a magyar nyelv törvényei szerint adóznak, tehát alapvetően a magyar nyelvet kell ismernie". Meg is gratuláltam érte!

 

És még azzal is belopta magát a szívembe Bandi, amikor nyilvánvalóvá tette anno minden önkormányzat felé, hogy csak azok számíthatnak majd uniós támogatásokra, akik nem az ellenzékre szavaznak, jóllehet ez evidencia volt akkor már mindenki számára. Naná, hogy ilyesmire odafigyel az ember, kik azok, akik vele tartanak, és kik azok, akik nem. Különösen emlékezetes marad számomra a 2011. évi Szent István napi ünnepi beszéd a Belügyminisztériumban, ahol Bandi a nekem oly kedves alábbi szavakat mondta: „ Minden munkánk során azonban szem előtt kell tartanunk azt a Szent István-i intelmet, amely szerint semmi sem emel fel, csakis az alázat, és semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség. Tehát okosan, mértéktartóan, megfontolva kell haladnunk, irányítanunk.” Mindenki láthatja, ehhez tartom magamat azóta is…

 

Azért még erre az egészre alszom egyet, aztán majd meglátom, NAV ide, NAV oda, Mezőkövesd azért mégsem Buda, ahová lassan a várba költözöm!


További hírek

  Nofene: Orbán tárgyal már a tao-pénzzel megtolt röplabdáról is
2018. 01. 23. 13:04 hirhatar.hu
  Márciustól kerülnek forgalomba az új 1000 forintos bankjegyek
2018. 01. 23. 12:30 gyomroi-hirhatar.hu
  Olcsóbban tankolhatunk szerdától
2018. 01. 22. 19:28 gyomroi-hirhatar.hu
  Újabb lehetőség a nyugdíjasoknak Pécsett
2018. 01. 22. 18:10 pecsi-hirhatar.hu
  Hiába fenyegetik, az MSZP nem hagyja cserben az éhezőket: megtartják az ételosztást
2018. 01. 22. 18:00 hirhatar.hu
  Magyar voltam, - vagyok, leszek ...!
2018. 01. 22. 17:32 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Feljelenthetik Vajnát: A TV2 betámadta Budaörs polgármesterét, aki nem hagyja magát
2018. 01. 22. 17:00 hirhatar.hu
  Lemond az MSZP elnöke – ha nem nyernek áprilisban
2018. 01. 22. 16:01 hirhatar.hu
  Ki érti ezt..?; Most épp ledarálják a másfél éve kibővített budapesti P+R parkolókat
2018. 01. 22. 15:00 hirhatar.hu
  Németh Szilárd már kormánydöntési kísérlettel vádolja Szél Bernadettet
2018. 01. 22. 14:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport