HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Tudatmódosult állapotban

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.25.
 Kedd
Ma Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.
   EUR árfolyam
   358,70 Ft
   CHF árfolyam
   347,41 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 01. 20:56     


PuPu

Tudatmódosult állapotban
„A finomszesz és mesterséges aromák felhasználásával készült, úgynevezett kommersz vagy pancsolt szeszes italok nagy mennyiségű fogyasztása komoly egészségi kockázatot jelent. Ezek előállítási költsége csak töredéke a tiszta növényi párlatokénak, így kiskereskedelmi áruk is kedvezőbb. Az új szabályozás az olcsó, mesterséges aromák felhasználásával készült szeszes italok adóját növeli, ezzel a kabinet azt szeretné elérni, hogy a lakosság kevesebb etil-alkoholt fogyasszon” – közölte az egészségügyért felelős államtitkárság a Magyar Nemzettel.

Ezek tényleg vagy hülyék vagy pofátlanok, esetleg hülyék és pofátlanok is egyszerre.
Merthogy arra azért nem vennék ciánkálit, hogy alkohol-ügyekben tájékozatlanok, legfeljebb a kommersz szeszesitalok idegenek tőlük, mióta felvitte Isten a dolgukat.
Mikor még nem voltak ekkora nagyemberek, akkor leitták az Anatómiai Intézetben a kétfejű gyerekről a spirituszt is.

Amúgy a legfinomabb alkohol nagy mennyiségű fogyasztása is komoly egészségi kockázatot jelent, a tetejében tele van etil-alkohollal, csak a károkozás e tekintetben nem annyira szembetűnő, mert aki a kommersz italtól hány, az egy ócska, szemét alkoholista, míg az, aki a Chivas Regaltól, az tisztelt főorvos úr, esetleg a képviselő úr, bohém hangulatban...
Nadehogy ezt az etil-alkohol dolgot az egészségügyért felelős államtitkárságon - a portást is beleértve - akárki is ki merte ejteni a száján, abból csak egy következtetés, hogy a magyar egészségügy kétszáz kilométeres körzetéből farokfelcsapva és rohanva menekülni kell.
Namármost a kabinet az én legszerényebb véleményem szerint szarik a nép egészségére, különben nem csökkentette volna az egészségügyre fordítható kiadásokat az utóbbi öt évben a GDP 9.1 százalékáról a GDP 8.3 százalékára, nem szórakozott volna a rokkantnyugdíjasokkal, és nem tartaná a nép negyven százalékát nyomorban.
És nem kellene a bubópestis diagnosztizálásától számítva fél évet várni az első kezelésre.

Azt sem nagyon értem, hogy a házi pálinka-kotyvasztás állami támogatása hogy fér össze ezzel az intézkedéssel, ugyanis, ha valami veszélyes, akkor a házi pálinkafőzés veszélyes, a javából.
Ott aztán az alkesz nem tétovázik, ha már nem égeti pici száját, úgy issza a rézelejét, mint a kéttéglás módszerrel itatott teve, aztán ott nem bíbelődik senki az etil meg a metilalkohol differenciáldiagnosztikájával, gallér mögé, oszt jónapot!
Tetszik piszkosul ez az aggodalom, az meg mégjobban, hogy már megint a legszegényebbek életét keseríti meg Szeretett Vezérünk.

Persze nem ez az egyetlen gond így ciklus elején, de hát ez várható is, ilyenkor jönnek a nehéz napok.
Például, akik kereszténydemokratáknak hívják magukat, ismét előhúzták a szemeteskosárból régi kedves ötletüket a boltok vasárnapi nyitvatartásának tilalmáról.
Régi gumicsont ez, de ettől még nem kevésbé hülyeség.
Jó szokásuk szerint megvédik az embereket önmaguktól és boldoggá teszik őket, ha beledöglenek is.
De a bolti eladó családja körében fogja tölteni a vasárnapot, ha a fene fenét eszik is, merthogy ezt kívánja a keresztény erkölcs: az Úr napját szenteld meg!
Még szerencse, hogy a Virágvasárnapot nem kell vezényszóra megszagolni.

De szép is lesz, ott ül majd a család a munkanélküli eladó asztala körül és nézi a tepsit, keresi benne a libát, de nem találja.
Az sem, akinek még van munkája, merthogy a túlórapénzek kiesése miatt a vasárnapi menü krumplileves lesz, paprikáskrumplival – de jó magyar étel is az!.
A nyugdíjas is örülni fog neki, mert idáig elmehetett egy hónapban akár tízszer is tíz különböző bevásárlóközpontba, ahol meleg volt, nem kellett fűtenie, ehetett is egy főzeléket, tésztát olcsón, a főzéssel sem kellett a rezsicsökkentésnek keresztbefeküdni, de legalább most majd didereghet otthon.
A fiatalok is szeretni fogják az ötletet, nekik ez egy közösségi tér volt, ahol lehet beszélgetni, nézelődni, moziba menni, így meg majd legalább erkölcsösen töltik az időt, elmennek a templomba, vagy betörni, elfoglalják magukat…
A hárshegyi mosolygót  itt nem megszüntették, hanem kiterjesztették az ország teljes területére, ami rendben is lenne, ha a betegek nem vették volna át az ápolók szerepét.

Mindenesetre iratkozzatok be gyorsolvasás-tanfolyamokra, mert kevés már az az idő, amikor azt olvashattál az interneten, amihez kedved volt.
A Vezér meghirdette a Nemzeti Konzultációt az internettel kapcsolatban, és miközben mindenki el volt foglalva az adó problémájával, egy odavetett félmondattal elmondta, hogy az internet szabályozása is napirenden van, ennél már csak az lenne félelmetesebb, ha az internet megvédéséről delirálna.
Hát nem tudom – azzal ki lehetett vinni az utcára a tömeget, hogy pénzt akartak kivenni a zsebéből, de az kérdéses, hogy az érdekelne-e ennyi embert, ha az információt veszik el tőlük, hiszen, ahogy a nóta mondja: nem tudom, nem fáj…

Hát, majd meglátjuk.
Nő fel az új nemzedék, tehetetlen és kiszolgáltatott marad-e, mit felmenői, vagy le tudja vetkőzni az egoizmusát és megérti végre, hogy az ő élete is csak akkor lesz szép és boldog, ha a körülötte élő emberek is normális életet élhetnek.
Ha megérti, tesz is érte, akkor van esélyünk, ha nem, akkor éppen olyanok leszünk, mint a vizigótok, akikről majd az itt élő népek olvasgatnak a történelemkönyvekben, jó esetben filmet csinálnak róluk, Viktor a barbár címmel.
Szép film lesz, az őrült barbár a fogai között egy Gyurcsányt tartva táncol, közben dönti magába az etilalkoholt, majd utánaküldi a romát - tölts még egyet Flóri!

:O))) 

 


További hírek

  Középpontban a fiatalok egészsége
2022. 01. 24. 20:23 pecsi-hirhatar.hu
  A macskaetetés aranyszabályai
2022. 01. 24. 11:44 bajai-hirhatar.hu
  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított nem létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport