HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Tüntetés után, választás előtt

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 03. 31. 08:17     


PuPu

Tüntetés után, választás előtt
Ott voltunk az Operánál, sokan, bizakodó hangulatban, zengett az Orbántakaroggy, a technika remek volt, a hangosítás hosszú ideje a legjobb, mindent tisztán lehetett érteni, amit a szónokok elmondtak.

Ott voltunk az Operánál, sokan, bizakodó hangulatban, zengett az Orbántakaroggy, a technika remek volt, a hangosítás hosszú ideje a legjobb, mindent tisztán lehetett érteni, amit a szónokok elmondtak.

Sütött a nap, mindenki tudta, hogy az övéi között van, kellemes volt az idő, ilyen körülmények között könnyebb elképzelni, megelőlegezni, elhinni a közelgő sikert, mint szélviharban,-  nem volt ez egy rossz döntés.

A tömeg felett drón repült, kicsike volt – magyar drón – de üzemelt megbízhatóan, a fene se tudja, ki ült a vevőkészüléke előtt, ki irányította, ki figyelt meg kit, de üzletileg biztosan megérte a dolog, hiszen demonstrálni lehetett vele, hogy működőképes szerkezetről van szó, használható lesz akkor is majd, mikor felszabadítjuk Amerikát!
A szokásos számháború persze most sem maradhatott el, a műsorvezető boldogan jelentette be, hogy a tömeg túlnyúlik az Oktogonon, már több mint ötvenezren vagyunk – hát mit mondjak, nem egy Rákay Philip, a helyében nem jelentkeznék felvételre a Fidesznél.
Amúgy fene tudja, hányan lehettünk, de rengetegen voltunk, az Operaháznál alig lehetett előrehaladni a tömegben, a tehetséges műsorvezető meg még külön kérte is, hogy tömörüljön a nép a színpad előtt, hadd tömörüljenek a hátsó sorok is.
Mindennek dacára a tömeg nagy maradt, lehet, esetleg gőzkalapáccsal kellett volna próbálkozni, akkor kisebbet mutat.

A szónokokra sem lehetett panasz, Kónya, majd Gyurcsány kezdte a sort, szokásához híven remek beszédet mondott, remekül alapozott a többi szónoknak, kik rendre felülmúlták önmagukat.
Természetesen azért senki sem hazudtolta meg önmagát, Fodor Gábor beszéde olyan hosszú volt, mint ő maga, Szabó Tímea korának megfelelően a popkoncertek világából koppintotta a stílust, éppen csak a „Kezeket a magasba” felszólítást mellőzte el, lehet arra számított, hogy az majd Orbán?

Beszédében két dolog zavart.
Ha valaki russzofób, hát az ő magánügye, de egy kormányra készülő politikus fogja vissza magát, ha arról a nagyhatalomról beszél, amelyik azt a gázcsapot kezeli, melyen az ebédünket főzzük.
Másrészt meg – nem tudom kinek a felhatalmazásával – amnesztiát adott Orbánnak, mondván, hogy a kormányrúd kivételével mindent – beleértve az arany vécékefét is – megtarthat.
Szerintem ez hiba lenne, hiszen ilyen alapon ki kellene üríteni a börtönöket.
Ha Orbán lopott – márpedig lopott – akkor meg kell büntetni a bűncselekmények elkövetésekor hatályos magyar törvények szerint, és nem kell nagyvonalúskodni, mert az bátorítást ad az összes gyenge jellemű politikusnak a jövőre nézve, márpedig egy évszázadban egy maffia éppen elég, nem kell kedvet csinálni senkinek a Keresztapa-szerephez.
Szóval a tizenöt év mellé kijár a teljes vagyonelkobzás is, beleértve mindazt a vagyont, melyet politikai szereplése során összeharácsolt, legyen akár a Méltóságos Asszony tulajdonában, akár a felcsúti gázszerelő nevén – még így is marad elég valahol Polinéziában…
Szóval a mi pénztárcánkra ne nagyvonalúskodjon senki.
Amúgy persze sikere volt a csinos, fiatal nőnek, és hát én is értem, hogy minden pénzt megérne ennek a magyar Cipollának a világgáküldése.


Bajnai Gordon remek beszédet mondott, azt hiszem, önmagához képest ő fejlődött legtöbbet minden tekintetben.
Könnyen meglehet, hogy az ország sokat nyert azon, hogy politikai pályája elején irgalmatlan nyakonveréseket kapott mindenfelől.
A megpróbáltatások - úgy tűnik – technokratából politikussá érlelték, nemmellesleg menet közben megtanult beszélni is, és ha nem maga írja a beszédeit, akkor az elismerés a beszédíróinak is kijár.
Beszédében arra kérte a jelenlevőket, hogy legyenek "szemei és fülei azoknak, akik nem jöttek el", de mások "lábai nem lehetnek, nem mehetnek el mások helyett szavazni." 
"Van remény, ha a kormányváltást akarók elmennek szavazni” – mondta, és ebben igaza is van, kérdés, hogy eljut-e a mondanivalója ezekhez az emberekhez, és ha eljut, akkor elgondolkodnak-e rajta.
Hát tegyünk róla, hogy eljussanak a gondolatai azokhoz, akiket buzdítani akart.

Mesterházy Attila beszéde is jó volt, habár ő is fegyverletételt emlegetett az oroszok előtt, pedig itt már mindenkinek elege van a sok háborús hasonlatból, az örök küzdelmekből meg a harcimarcikból.
Paks üzlet az oroszoknak és üzlet Orbánnak.
Putyin nem nyomott pisztolyt Orbán fejéhez, hogy vagy az agyveleje kerül a szerződésre, vagy az aláírása, Orbán meg csak a Közgép érdekeit képviselte, mert az valamiért előbbrevaló, mint az ország érdeke.
Nem Putyinra kell haragudni azért, mert az orosz érdekeket képviseli, neki ez a dolga. 
Ha jön valaki, akit meg lehet venni kilóra, mint a libacombot, akkor hülye lenne, ha nem venné meg – főleg, ha bagóért adják.
Ezzel együtt Mesterházy felnőni látszott a feladathoz, talán ma már nem kellene mindenáron az oldottság és lazaság benyomását kelteni, ma már mindenki elhiszi talán, hogy tud ilyen is lenni.

Most megint rajtunk a sor, mert a politikusok tarthatnak fórumokat, de a dolgokat baráti körben, vagy a szomszédokkal, ismerősökkel együtt szoktuk mérlegelni, tegyük hát most is így.
És legfőképpen mondjuk el ezerszer, minden lehetséges fórumon, amit Kónya Péter, a Szolidaritás vezetője mondott el a rendezvény első szónokaként a megjelenteknek: „Aki otthon marad, az Orbánra szavaz, aki a Jobbikra szavaz, az a Fideszt támogató farkasra szavaz, aki a mutyipártokra szavaz, az a Fideszt támogató, báránybőrbe bújt farkasokra szavaz.”
Bátran mondhatjuk, mert ez az igazság.

Hát csak optimistán, lelkesen, hatékonyan, már csak öt nap, és a hatodikon bevéshetjük a jelet a szavazólapra.
Az "X" jelen esetben bibliai jelentéssel is bírni fog: „Mene, mene tekel ufarszin!” – megmérettél és könnyűnek találtattál!
Nagyon könnyűnek…

:O)))


További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport