HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Tüntettünk

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.16.
 Csütörtök
Ma Edit napja van.
Holnap Zsófia napja lesz.
   EUR árfolyam
   348,90 Ft
   CHF árfolyam
   320,83 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 27. 08:45     


Adorján György

Tüntettünk
Ismerem a magyart…annyi nyomorúság dacára is még mindig okulni nem tudott, s nem tudta megtanulni, mikor kell felhúzni a vitorlát, mikor vesztegelni s mikor horgonyt vetni; hanem csak nekimegy lelkesedésével, mint a vak légy, egyik a másiknak. /Széchenyi/

A háromszáz forintos vizitdíj jut eszembe, arra is, hogy belelkesedtünk mindannyian. Majd bolondok leszünk fizetni az éppen hatalmasoknak, ha van választási lehetőségünk, hogy fizessünk e vagy sem. Naná, hogy lázadunk, ha szurkolói függetlenségünket holmi fullextrás beléptető rendszerrel akarják megsérteni. Minket aztán ne tartson senki nyilván vénalenyomatainkkal. És ha már választani kell aközött, hogy fizessünk e netadót vagy sem, ki az a vadbarom, aki arra szavazna, hogy, fizessünk.

 

Van itt azért ám más tüntetni való is, a már említetteken kívül. Itt van például a korrupciós kitiltási ügy. A hazai korrupciós állapotok, a föld és trafikmutyik, a vissza nem térítendő állami támogatások a földpályázatok nyerteseivel, a közbeszerzéseken induló biztos befutók, a nyugdíjpénztárak lenyúlása, a szolgálati járadékosok ügyei, az irgalmatlan szegénység mind, mind legalább annyi okot, ha nem többet szolgáltattak a tömeges utcára vonulásra, mint a már említett vénalenyomat, vagy netadó! De nem, nem, nekünk magyaroknak azok nem annyira fontosak!

 

Tegnap aztán megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, ha a mai hatalom korlátozni akarja kedvenc tevékenységeinket. Még a Liga Szakszervezetek is mozgósította tagjait, hogy menjenek és tüntessenek, Gaskónak van már tapasztalata ebben. Hogy Gulyás Balázs főszervező, aki többször is hangsúlyozta a pártsemlegességet, valójában képvisel-e valamilyen pártot, vagy sem, tök mindegy abból a szempontból, hogy kétszázezer támogatót, vizionált, aztán meg majdnem negyvenezret, végül töredéke jelent csak meg ezeknek a számoknak, de még így is több mint tízezer. Jelen volt Demszky is, meg az USA ügyvivő.

 

Nagy volt a várakozás! Most aztán megmutatjuk! Hát megmutattuk! Vénalenyomat és netadó! Ez az, ami izgatja a magyart manapság a legjobban. Orbán megnyugodhat! A szórvány bekiabálások, melyek rá vonatkoztak, meg kormányának és politikájának ócsárolására, zsengék voltak és törékenyek, gyengék is, mint a harmatos libalegelő. Az ultimátumok is vérszegény sóhajtásként hatottak a tegnapi estén. A drukkerek fenyegetése, hogy ez volt aztán az utolsó békés jövetelünk, mert ha nem változnak a dolgok, akkor jövünk ám erővel, még a jelenlévő készenléti rendőröket is megmosolyogtatta. Gulyás negyvennyolc órás ultimátumán, a kedden veled ugyanitt felhívásán pedig már röhögtek is a rendőrök.

 

Mert a nevető rendőrség most aztán kitett magáért. Tűrte a nem engedélyezett felvonulási útvonalon békésen bandukolókat, sőt még el is kísérte őket. Példát mutatva ezzel a jövő polgári engedetlenkedőinek. Jelöljenek csak meg egy fix helyet a tüntetésükre, aztán menjenek onnan isten hírével, amerre csak látnak, a rendőrség biztos nem avatkozik be. Még akkor sem, ha netán a végén erőszakos cselekményre ragadtatják magukat egyesek. A rendőrség, amely garantálja a köz rendjét és biztonságát, sorfalat áll majd és nézi, ahogy törnek, zúznak a magukról megfeledkező tüntetők. A hatalom fél attól, hogy megakadályozza, végezze azt, ami a dolga. Fél attól, ha fenntartja a rendet, akkor még nagyobb lesz a rendetlenség. A rendőrség ismét lefeküdt a politikának!

 

Az üléspont meghatározza majd az álláspontot. Mindenki ennek megfelelően értékeli majd a tegnap történteket. És ennek megfelelően vonja le a következtetéseket. Az enyém csak annyi, hogy ha majd a kegyetlen módon elkövetett romagyilkosságok, a nyereségvágyból elkövetett korrupciós bűncselekmények, a föld és trafikmutyik és még sorolhatnám napestig, ilyen megmozdulásokat eredményeznek majd, mint ez a tagnapi, akkor lehet hatályon kívül helyezni a Széchenyi idézetet! De addig,amíg a magyarok a celeb voltam mentsetek ki révületében többségükben a futballmérkőzéseket is a balhé miatt fogják csak látogatni és nem az ottani játék kedvéért, addig , amíg a netadótól fázók sem a tartalmas felhasználás miatt aggódnak, hanem a bulvár felhasználástól, a vulgáris ismeretszerzéstől való megfosztás okozta félelemtől, addig marad a vak légy repülése és ezt Orbán is tudja!


További hírek

  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  10 milliót kapott életműkoncertre, aláírta Zalatnay a „Stop Gyurcsány, Stop Karácsony” brossurát
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Tóth Gabi kiborult: arra kér mindenkit, ne bántsák azért, mert keresztény
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Kiirtotta a családját és önmagát is fejbelőtte egy férfi Dunakeszin
2021. 09. 14. 19:48 hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Kétezer forintos órájában jött Ferenc pápa Budapestre
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  „Csak abban bízhatok, hogy még a Földön megbűnhődnek mindazért, amit az országgal tettek”
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  Ferenc pápa hamis Istenről beszélt, akitől elvárjuk, hogy erővel uralkodjon
2021. 09. 12. 18:01 hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport