HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Ünnep utáni hangulatban, ez minden csak nem lét és közbiztonság

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2021.09.24.
 Péntek
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   356,68 Ft
   CHF árfolyam
   328,88 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 02. 15:49     


Adorján György

Ünnep utáni hangulatban, ez minden csak nem lét és közbiztonság
Május elseje volt tegnap, az ellenzék ahányan csak voltak annyifelé ünnepeltek.

Na, kérem tisztelettel! Szegénység mindig is volt ebben az országban, ismereteim szerint.

Nincstelenek és földönfutók, kiszolgáltatottak és vagyontalanok voltak a múltban és vannak a jelenben is, feltehetően a belátható jövő sem fogja ezeket a társadalmi csoportokat megszüntetni. De ilyen mértékű, gyors iramban történő elszegényedés, ilyen mértékű gyors eltávolodás a hirtelen meggazdagodóktól, soha nem látott ütemben történik manapság!

 

Élet ellenes cselekmények, kisebb és nagyobb súlyúak mindig is voltak ebben az országban! Olyan esztendő még nem volt Magyarországon, hogy valaki, vagy valakik ne kíséreltek volna meg másik embertársuk életére törni valamilyen formában! Ugyanakkor állítom, hogy ilyen szoros összefüggés a társadalom helyzete és az elkövetett élet ellenes bűncselekmények között, mint manapság, soha nem volt ebben az országban! A megosztottság, a gyűlöletkeltés, soha nem látott méreteket öltött, és ennek lenyomata ott van az emberi mivoltukból kivetkőzött tettesek cselekedeteiben is jól követhető módon!

 

Létbiztonsága a lakosság egy harmadának nincs! Kis hazánkban, ahol azt hazudják egyesek, hogy egyre jobban teljesítünk, az egy felnőttre eső létminimum összege tavaly 87.500 forint volt. Ezzel szemben a legkisebb haza vitt nettó bér 64.200 forint volt. Több mint húsz ezerrel kevesebb a meghatározott minimálbérnél! Akkor miről beszélünk! Nem kell a makutyi duma, sem a látványtervezett kommunikáció, sem a finggömbölyítő, semmit mondó, elterelő, csúsztatott orbánoskodó politikai magyarázat, nemzeti konzultációval, hadova láda kinyitással spékelve! Tiszta beszéd kell, nem köntörfalazás!

 

A minap egy húsz éves, mára virradóra pedig egy tizenkilenc éves lányt gyilkoltak meg. Kocsmai verekedésben ütlegelnek halálra többen egy embert, megölnek idős, védekezésre képteleneket, élettársukat, szüleiket és nagyszüleiket, gyermekeiket ölik meg egyenes ágbeli hozzátartozóik. Mindegyik esetben fellelhetők a jelenlegi társadalmi helyzet áldatlan állapotának nyomai, hol kisebb, hol nagyobb mértékben. A kilátástalanságba taszítottak pszichés állapota, a depresszió, az alkoholizmus, a verbális és fizikai agresszió beláthatatlan következményeket generáló növekedése.

 

És eközben kereskedelmi csatorna costaricás éden hotelesdit játszik a népnek több mint ötven napon keresztül, luxus körülmények között, húszmilliós fájdalomdíjért a degenerált forgatókönyv szerinti, semmitmondó, őserdei párbeszédekért. Ez kell a népnek, meg hasonló kisded játékai ennek a tudatilag perverz, kétszínű, köpönyegforgató, de keresztény demokrata erkölcsi alapokat hazudó mostani hatalomnak, hogy hipnózisban tarthassa a lét és közbiztonság nélkül vergődő tömeget.

 

Május elseje volt tegnap. Az ellenzék, ahányan csak vannak annyifelé ünnepelt, kampányolva ígéretekkel, amivel tele van már a padlás. Orbán szerint új jobboldali média kell, gondolom habonyizált, populizátorok által szerkesztett habokra épülő, agymosó programmal. A Jobbik nyeregbe érezve magát már kampányolt, ismertetve programját, hagy szóljon a jópofizás! Az ellenzék, meg az elfelejtett kétharmadnak ígért igazságosztást, a vagyonok egyszeri negyven százalékos megadóztatásával húzott mézesmadzagot, mások meg alapjövedelem bevezetését fontolgatták. Külön, külön ünnepeltek az ellenzéki pártok és külön a szakszervezetek is. Minden szónoklatban megszólalt a jelenlegi rendszerrel való elégedetlenség hangja, hol gyengébben, hol erősebben.

 

De ha, a lényegben, a mostani rendszerrel szembeni fellépésben egyetértenek, akkor miért nem lépnek szövetségre? Miért hiszi azt az ellenzék, hogy külön-külön erősebbek, hatékonyabbak a mai hatalommal szemben, mint együtt? Mikor akarják létrehozni a Demokraták Magyarországi Ellenzéki Szövetségét? Vagy nem is akarják? Akkor meg miért vannak, és mit akarnak tulajdonképpen, a számtalan, magukat ellenzékinek tartó párttal, egyesülettel, szakszervezettel és civil kezdeményezésekkel? Kapjon már mindenki a fejéhez! Helyzet van emberek! Megszűnt itt a lét és közbiztonság nem veszitek észre? Mit akartok ellenzékként külön, külön, egyenként nem juttok semmire! Kössetek szövetséget!


További hírek

  Ezzel a permetezővel a nehezen hozzáférhető helyek is kezelhetők
2021. 09. 23. 10:15 dunakeszi-hirhatar.hu
  Elektromos roller: tudnivalók a modern szerkezet kapcsán
2021. 09. 23. 10:06 pestmegyei-hirhatar.hu
  Tánctalálkozó PLUSZ
2021. 09. 23. 02:15 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb MSZP-s politikust „győzött meg” DK, hogy jobb lesz náluk
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Elk*rta: Gubás Gabi szívesen kimaradt volna az Elk*rtukból című Gyurcsány-filmből, mégis vállalta
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Orbán apja(?) hatvanpusztai birtokáról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába
2021. 09. 22. 20:45 hirhatar.hu
  Harminc éves a Pécsi Napok
2021. 09. 21. 02:13 pecsi-hirhatar.hu
  Mi az a TDT és milyen lehetőségeket rejt a befektetéseinkhez?
2021. 09. 20. 17:15 gyomroi-hirhatar.hu
  Te tudod, mi az a financial domination?
2021. 09. 20. 17:07 dunakeszi-hirhatar.hu
  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport