HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Vadkacsales

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 11. 16:15     


PuPu

Vadkacsales
Vadkacsa, hogy Orbán Svájcban bankárokkal tárgyalt, mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője, miután a DK szóvivője feltett néhány érdekes kérdést Orbánnak.

Hangsúlyozottan nem függ össze ez a hír azzal a másikkal, mely szerint Sir John Lázár magyar főrend lemondta az idei őszre tervezett apróvad-vadászatot, gondolom, most éppen a szemét törölgeti címeres zsebkendőjével.
A címer egy arannyal vágott narancs pajzson egy uborkafára mászó görényt ábrázol.
Magában verset mormol: ki tudja hol áll meg, kit hogyan talál el?

Varga Miska meg kemény, mint a vídia, ő aztán nem menti fel Vida Ildikót, mondá, és az ártatlanság vélelmére hivatkozott, ami nagy marhaság ugyan, de mondott itt már nála magasabb pozícióban levő (térdet hajt, fejét megbiccenti, Mama a pohárral és egy kiskanállal csilingel…), jogvégzett állami vezető nagyobb marhaságokat is.
Az ugyan igaz, hogy az ősi jogelv szerint nem lehet senkit bűnösnek nyilvánítani, míg a bíróság jogerősen el nem ítéli - erről Fapál tábornok és Laborc Sándor közlegény tudna hosszasabban mesélni - de azért a gyilkost le lehet rángatni az áldozatról addig is, amíg a példásan gyors magyar bíróság meghozza bölcs és alapos döntését.

Nem is tudom, mennyit változott a jogszabály a NER diadalmas évei alatt, de régebben azért, ha valaki ellen gyanú merült fel, akkor azt fel lehetett függeszteni a munkaköréből ügye tisztázásáig, de ahogy elnézem, Vida Ildikó is egy vadkacsa lehet, akire a hatalomnak nincs kedve lőni.
De az is lehet, hogy nem mer, merthogy felsejlik mögötte Simicska setét árnyéka, aki azért nem a nagy türelméről híresült el, egykori birtokvitáját szomszédjával sem bíróság segítségével, hanem egy gyökköszörűvel tette rendbe.
Varga Miska meg ódzkodik attól, hogy a lábából lekapjanak egy darabot Vida Ildikó miatt, mikor nem is neki jutottak a zsírosabb falatok, neki csak az absnicli jutott, még egy szar villája sincs a Pasa parkban, pedig ő is – minimum – beglerbég!
Sőt, egyre szebben béget!

Nekem azért tetszik ez a szóvivősdi - ügyes megoldás.
Ha neked is lenne szóvivőd, nem kellene magyarázkodnod, hogy az a vörös folt a nyakamon csak a kollegák tréfája, anyukám, hárman lefogtak, a Jóska meg kiszívta, csak láttad volna, hogy köpködött utána, hehe – most ezt miért kaptam, neeeEE!
A szóvivő feltenné a szolgálati fapofát és közkinccsé tenné: „Az a hír, hogy Osztályvezető Úr nyakát a névnapi bulin a Sihi becenévre hallgató Olgica szívta ki, minden alapot nélkülöz, vadkacsa.”
Így könnyű igazmondónak lenni, sohadesoha nem hazudni – vajon mit tudhatott meg ez a nagyorrú égimeszelő a svájci számlákról – és vajon tudhat a széfről is?
Biztosan az amerikaiak (rohatt imprilisták!) súgnak neki, a Vikilink anyagából…
Majd a szóvivővel megüzenjük, hogy jöjjenek ide, ha akarnak valamit!
Hé, te Barack, gyere ki a hóra!

Nagyon tetszenek a tüntetések is, főleg azok, melyeken a résztvevők száma meghaladja a hetvenötöt – a szektafelvonulásoknak nem vagyok nagy híve, azokon a hetvenöt résztvevőn kívül mindenki röhög, de úgy százezer résztvevő körül már Viktor seggébe sem lehetne egy zabszemet beverni gőzkalapács igénybevétele nélkül.
Az csak a baj, hogy nincs meg a szimbólum, márpedig a szimbola fontos hangszer, mint ezt Gorcsev Ivántól a Tizennégy karátos autóból megtudhattuk…

A nép dühös, de nem tud mi ellen fordulni.
Mikor lerúgták a hungarocell-Napóleon fejét, az biztató jelnek volt tekinthető, de inkább az útkeresés kategóriába tartozott.
Nem úgy, mint az eredeti ötlet, Sztálin szobrának ledöntése, mely valóban a Rákosi által képviselt sztálinizmus szimbóluma volt.
De hát mit tegyünk, a hülye szarkának nincs még szobra Pesten (Művészek! Alkossatok remekműveket!) így aztán nem is lehet lerángatni a talapzatról, rajta hagyva egy szarkalábat (szarkalábot?), és ameddig a szimbólumot meg nem találja a nép, addig ez a kókler itt büntetlenül szemétkedhet a választókkal.

Szóba jöhetne persze a „Mihály arkangyal harca a mérges libával” című remekmű

a Szabadság térről, de talán a Tisza szobor a Parlament mellett jobb választás lenne és pedagógiai mondanivalóval is rendelkezne - magasabbról nagyobbat lehet zuhanni.
Minap is nyilatkozott Európáról, természetesen fejedelmi többesben, „Mi, Viktor Mihály az Orbán dinasztiából, első ezen a néven, nem akarjuk a nemzetek feletti Európát”! - mondá, de hogy erről kivel konzultált nemzetileg, az titok.
Tényleg buggyant ez, ha XIV. Lajos a Napkirály volt, akkor ez (kis „e”-vel…) azt hiszi, hogy ő a Csillagok Háborúja maga.
Gondolom, a Család kinéz az ablakon, elandalodik a Pancsó-kancsó látványán, majd megszólal Orbán apuka: Csak jobb, hogy ez itten a mienk, nem holmi Uniós állami tulajdon – jut eszembe Viki, hozd haza legközelebb a dolgozószobádból is a képet is, befér a garázsba - az a mienk, ami a mi kezünkben van, nem vagyunk mi kommunisták, nem?

Szóval, szimbólumot kellene találni, oszt kicsit elfoglalkozgatni vele, mondjuk tereprendezni a Pasa parkot, esetleg a Cinege utcát – oda Jobbikosok is jöhetnek, azt kell mondani nekik, hogy a Lajosról nevezték el - tolongani fognak.
De szinte mindegy, a lényeg a közmegegyezés, hogy arról a valamiről, amit megtalál majd magának a nép, mindenkinek Viktor szemétségei jussanak eszébe.
A közmegegyezés már alakul, és előbb-utóbb lesz szimbólum is, aztán hadd játsszon kicsit a választó, kell neki is kis szórakozás, ha már vele huszonöt éve játszadoznak…

:O)))

 

 


További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport