HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Várkert Bazár, mangalicák meg a kóser alkotmány

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.03.21.
 Kedd
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.
   EUR árfolyam
   398,93 Ft
   CHF árfolyam
   402,13 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 11. 20. 08:43     


Adorján György

Várkert Bazár, mangalicák meg a kóser alkotmány
Ahány fej, annyi érzés, ahány ember, annyi vélemény.

Terentius mondott még más megszívlelendőt is. Például „okos ember kevés szóból is ért”.

Vajon Orbán Viktor Mihály, a továbbiakban csak OVM, hogy itt se foglaljon el több helyet, mint amennyit megérdemel, érti-e főleg a második idézetet? Ha nemzeti büszkesége, szuverenitás iránti túlzott érzékenysége elhomályosítja Terentius hat szóból álló intelmének józanész szerinti értelmezését, akkor nagy bajban vagyunk magyarok.

November 17-én hétfőn, a kora esti tüntetésen elhangzottak közül, a tömegek részéről skandáltakat felfogta-e üzenetként?

Látta-e a táblákon, molinókon megjelent rövid, neki szóló feliratokat?

 

Ha okos ember és persze egészséges is, akkor hallania és látnia kellett mindezeket és a már megtett intézkedéseken túl, mint a netadó javaslat visszavonása, további sokkal jelentősebb visszavonulót is kell majd fújnia harcos seregének. Ha okos és egészséges! Ez még ebben az évben eldől. A 2015-ös évnek már úgy fogunk nekifutni, hogy tudni fogjuk, értett-e a kevés szóból, vagy sem!

 

Addig is meg kell elégednünk azzal, ami van. Mangalicatelep átadással, és a többi ehhez hasonlóval. Meg persze a kommunizmus felett általa aratott győzelemmel. A Várkert Bazár „gatyába rázásával”, ahol már csak egy lépcsőház lebontása van hátra ahhoz, hogy a királyi kápolna teljes fényében tündökölve fogadja majd a magyar diaszpóra polgárait. Zarándokhelye lesz ez majd a kommunizmus felett aratott győzelem boldogságos érzésének. Kegyhelye, vitéz meg bátor és erős, történelmi nosztalgiában fürdőző magyaroknak.

 

Az most már nem is annyira fontos, hogy a mangalica zsír és hús aránya mekkora. Fontosabb a vazallusok jelenléte, akár marhákról, akár más állatfajtákról lenne szó. Akik pedig a Várkert Bazár nagytermében a kiválasztott megváltót hallhatták, nemzeti büszkeségtől dagadó mellel vehették tudomásul, hogy a fellendülés évei jönnek. Elalélhattak attól a gyönyörűségtől, hogy szuverén országunk szuverén parlamentjében, automata gombnyomogató kétharmadosok szavatolják szeretett vezérük elképzeléseinek valóra váltását.

 

Azt meg vegye mindenki tudomásul egyszer s mindenkorra, hogy mekkora „szamárság” Magyarországot oroszbarátnak minősíteni, dörögte a pávatáncos, összekeverve szokás szerint saját magát azzal az országgal, melyben jelenleg – ki tudja meddig- él. Putyin szerint hazánk egyik legfontosabb politikai és kereskedelmi-gazdasági partnere Oroszországnak. Miheztartás végett egy nullára el is vertek bennünket baráti focimérkőzésen, nehogy az előzőek miatt, szokás szerint túlságosan elbízzuk magunkat.

 

Nemzeti szuverenitásunk jelentőségét kell hangsúlyoznunk a világban, elsősorban Európában, függetlenségünk megőrzése a legfontosabb, OVM szerint mindenek előtt, mellett és fölött. Ez a meghatározó, ez a követendő, ez a mérték, életünk és halálunk múlik ezen. Ezért aztán alaptörvényünk sem lehet más, mint kóser. A zsidó közéletben is használt kifejezés nem véletlenül hangzott el a Várkert Bazár nagytermének falai között. A holokauszt évében, a sasangyal szobor árnyékában kellett pici gesztust is tenni.

 

Szombaton pedagógustüntetés lesz, és még nincs vége a tüntetés cunaminak. Hírek kerengnek arról is, hogy már gyakorolják az Országházban elhelyezett Szent Korona kimentését és más biztonságos helyre szállítását. OVM szerint bármi megtörténhet, fel kell hát készülni minden eshetőségre, neki is!


További hírek

  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
2023. 03. 17. 10:30 kecskemeti-hirhatar.hu
  Az izgalmas kezdet fontos! (+18)
2023. 03. 17. 10:25 13keruleti-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  A marcona külsővel rendelkező, érző szívű cane corso
2023. 03. 14. 12:06 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport