HÍRHATÁR ONLINE - PuPu : Vasfirhang vagy dolomitfüggöny

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 12. 14:51     


PuPu

Vasfirhang vagy dolomitfüggöny
Azt mondta Buta kán, hogy a kormány szerdán hallgatja meg a másik maffiózót, eldöntendő, hogy mi a teendő a határokon, beleértve a fizikai határzár lehetőségét is. Na, ezen aztán az ember nem tudja, hogy sírjon vagy röhögjön.

A szabadság lánglelkű bajnoka, aki farkincája csapkodásával olyannyira ráhozta a frászt az oroszokra, hogy azok - feledve internacionalista kötelességüket - farokfelcsapva menekültek, most fizikai határzárról értekezik caporegiméivel.

 

Hogy aztán lesz-e ilyen, vagy nem, az még rejtély, jelenleg az Unió tesztelése folyik, ha túl nagy az ellenállás,. akkor nem lesz, ha csendes beletörődés lesz, akkor bizony Battonyától Nemesmedvesig határzár lesz a déli államhatáron, méghozzá fizikai.

 

Ez azt jelenti, hogy az államhatáron olyan létesítmények lesznek, melyek fizikailag akadályozzák a határsértők mozgását.

Lehet ez például négy méter magas szögesdrót-kerítés, de ez nem igazán hatékony, a drótvágó ollónak ellenálló szögesdrót drága, emellett ugyan a gyártásához szükséges dolomitot a kedves Papa bányája szállítja, de a haszon ezen karcsúbb az optimálisnál, ezért ezt a megoldást nem valószínűsíteném.

Lehetne esetleg magasfeszültségű áramot vezetni bele, megoldva ezzel a pécsi Zsolnay Porcelángyár hiányzó rendelésállományának problémáját, egyben indokolhatóvá válna a paksi bővítés is.

 

Ha tízméterenként energiatakarékos reflektorokat helyeznének fel az oszlopokra, akkor a vejkó is szerepet kaphatna.

Rasi sajátlábai pedig jelentős erősödésnek indulhatnának (az elefánt ormánylengetve zokogna a receptért, a kedves Papa visszalengetne a nyelvével...), leseperve a gyanú utolsó morzsáit is - láthatná ország-világ (főként éjjel) hogy ők nem a miniszterelnök-papa hivatali hatalmával való visszaéléséből  gazdagodnak, hanem saját erejükből.

A Tiborc-gyerek a magyar Obi-Wan Kenobi, mondania se kell, mindenki tudja, hogy az erő vele van.

 

De az is lehet, hogy a kerítést dolomitból kellene építeni, az akár öt méter magas is lehetne, kétszáz méterenként géppuska-állásokkal, talán a Jobbik szimpatizánsait lehetne szolgálatba vezényelni a kóblikba, ott kiélhetnék ösztönéletüket, emellett amíg ott sasolnak, addig se szennyeznék a társadalmat jelenlétükkel.

Ennek a megoldásnak is vannak hagyományai - a vörösiszap-katasztrófa után (vajon hol tart a kivizsgálás?) épült egy gát dolomitból a csákánnyal fellazított vörösiszap ömlése esetére, igaz, ahhoz a Simicska - unokatestvérek bányáiból szállították a követ, ami most nem igazán időszerű.

 

Ott most a kibányászott követ deponálják, várják az időt, mikor elkezdhetik építeni a piramist, melybe Simicska akarja befalazni Orbánt, mint Markosék a Hugyos Józsit...

Ez már egy rendesebb üzlet lenne - ezer kilométer hosszan, egy méter szélesen, öt méter magasan, plusz a tetején a szögesdrót, szerelvények, porcelán szigetelők, kapuk - álomüzlet.

Ha tisztességes munkát akarnak végezni, akkor kell előtte nyomsáv, esetleg aknazár, de utóbbi megfontolandó,

hiszen a cél az, hogy aki bejött, menjen ízibe vissza, namármost ehhez lábak kellenek.

 

A hajdani vasfüggöny nem volt komoly fizikai akadály, ennek viszont annak kellene lennie.

Merthogy itt a menekültek ellen két megoldás létezik.

Vagy az országot csukjuk be, vagy a hibbant miniszterelnököt.

Erre azért is szükség lenne, mert ezidáig megnyilatkozásai elvétve tartalmaztak értelmesnek tűnő állításokat is, de ma már ez a múlté.

Azt mondja például: az Unió rákényszerített bennünket a menekültek szűrésének lazítására, ezért az embercsempészek szemében népszerű állammá váltunk.

Persze, ha a menekült tudna repülni, mint a liba, akkor legfeljebb leszarná a Legmagasztosabb fejét, de így, ha el akar jutni vágyott uticéljához, akkor bizony keresztül kell masíroznia az országon, ha akarja, ha nem.

Azt is mondta, hogy a többezer visszatoloncolt menekültet majd megpróbáljuk továbbtoloncolni, ami egy nagy hazudozó humánus lelkére vall, merthogy ezidáig egyetlen menekültet se toloncolt vissza hozzánk senki, nemhogy többezret.

 

Azt is mondta, hogy a kihelyezett plakátok elsősorban az embercsempészeknek szólnak.

Hogy ennek a szellemi kihívásokkal küzdő tolvajnak milyen elképzelései lehetnek az embercsempészről, az rejtély, mindenesetre az embercsempész nem biztos megélhetést ígér a menekülteknek, hanem átjutást az államhatáron, de sok esetben ezt sem tartja be.

Van úgy, hogy elereszti őket Kelebiánál egy gáton, a feljutást akadályozó sorompónál, elveszi a pénzt, üdvözli őket Ausztriában, majd elpucol, menekült meg téblábol, mint irányt vesztett szocialista az önkényuralom elleni harc során, majd bánatos pofával leül: lesz, ami lesz...

De a legjobban az tetszett, mikor azt fejtegette. hogy ha nem az ő kormánya lenne hatalmon, akkor itt már százezer menekült lenne.

 

Lehet ebben valami, ha nem ő lenne hatalmon, akkor lehet, hogy ez az ország egy jól prosperáló, erős szociális hálóval rendelkező, demokratikus és humánus ország lenne, melyben a gazdaság pillanatok alatt felszívná a menekülteket, dehát, ugye...

 

Mondtam én, beteg ez az ember...

 

:O))) 


További hírek

  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább görög a botrány: egy biztonsági kamera felvette, ahogy Völner Pál igazságügyi államtitkárt megvesztegették
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu
  Oláh Ibolya nem énekli többé a Magyarország dalt – Geszti megérti, de sajnálja
2022. 01. 19. 20:55 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport