HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Végtörlesztők

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.23.
 Vasárnap
Ma Zelma napja van.
Holnap Timót napja lesz.
   EUR árfolyam
   357,02 Ft
   CHF árfolyam
   345,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 12. 13:46     


Adorján György

Végtörlesztők
Ez a kormány egy rakás szerencsétlenség, átvágja rendesen a jónépet a rezsicsökkentéssel éppúgy, mint a devizahitelesek megsegítésével.

Ez a kormány egy rakás szerencsétlenség, átvágja rendesen a jónépet a rezsicsökkentéssel éppúgy, mint a devizahitelesek megsegítésével. A földügyekben is hintába ülteti a gazdákat, hiába is hajtják ki azok tiltakozásul állataikat az országútra, kit érdekel. Bezzeg, amikor ellenzékben voltak, akkor a jakabisták kisebb súlyú ügyek miatt is ki tudtak vonulni traktorokkal a forgalmat akadályozni. Most meg a gazdáktól elvették megélhetési lehetőségeiket, a legelőket azzal, hogy az állami támogatásért oda adták olyanoknak, kiknek még állataik sincsenek. És a kirekesztettek nem árasztják el az utakat. Hitegetve és altatva vannak ők is a devizahitelesekkel együtt. Mint ahogy azok is, akik a rezsicsökkentést úgy élik meg, hogy nem használnak gázt, ki van náluk kapcsolva a villany és vizet is köz, vagy ásott kutakról hordják.

 

A szegénység a kirekesztéssel együtt soha nem volt ilyen nagyságrendű a rendszerváltás óta, mint manapság. Nem kell a kormányzati mosakodás, vakítás és legfőképpen nem kell a szemfényvesztés. Mert egyre többen vannak azok, akiknek nincs anyagi okokból autójuk, sem korszerű mosó, vagy hűtőgépjük, akik maguk előtt görgetik hiteltörlesztési, vagy egyéb befizetési hátralékaikat, akik váratlan kiadásaikat nem képesek fizetni és egyre többen vannak olyanok is, akik évek óta nem voltak sehol sem üdülni, és akik egyre kevesebb húsételt fogyasztanak. Tényként megállapítható, hogy az un. jövedelmi szegénység aránya 2010-től látványosan nőtt! A népesség százalékában mérve a szegénységet, elfogadhatjuk a Tárki ez irányú közlését, mely szerint jövedelmi szegénynek a lakosság 17, fogyasztásában szegénynek a lakosság 37 és a munkaerőpiacon nagyon kedvezőtlen helyzetben levőnek 18 százalékát tarthatjuk. Nyilvánvalóan a népesség azon 8 százalékát tekinthetjük a társadalomban legrosszabb helyzetben levőnek, akik mindhárom fenti csoportba beletartoznak. Hogy ez sok, vagy kevés, azt döntse el az olvasó!

 

Ki lehet jelenteni, hogy a rendszerváltás óta még soha nem volt ekkora különbség a gyorsan meggazdagodott réteg és az egyre jobban legatyásodottak között. Ez semmi másnak nem köszönhető, mint a Fidesz-KDNP pártszövetségnek és az általuk alakított kormány áldásos következményének. A handabandázó, jobboldali populista jövő- világkép a lecsúszott, elszegényedett rétegeknek semmi jót nem ígér. A minden szentnek maga felé hajlik a keze álságosan keresztényi erkölcsökre hivatkozó jelenlegi hatalom, egyre inkább a nincstelenek bőrére menő politikát folytat. Azok bőrére, akik anyagi helyzetüknél fogva képtelenek végtörleszteni, akik nem élvezik a rezsitörlesztés áldásait a nagy energiafogyasztó, hatalom által felhizlalt újgazdagokhoz képest. A múlt, lejárt szavatossági idejű társadalmi giccsein, nemzeti eufóriában nosztalgiázó jelenlegi hatalom, maffiamódszereivel lerabolja, egyre inkább kifosztja a nincsteleneket. Azokat, kik soha nem lehetnek részesei a föld, trafik és vissza nem térítendő állami támogatások mutyizó, szemesnek áll a világ csókos tollasodásainak.

 

De ha majd egyszer, egy arra képes és alkalmas ellenzék, vagy bármilyen más erő vezetésével a harmadik évezred elején, a szégyenletes módon elszegényedett, kisemmizett és nyomorúságba taszított magyarok végre fogják hajtani ezzel a mostani hatalommal szemben a maguk társadalmi végtörlesztését, akkor jön létre csak az igazi elszámoltatás! Ezek a mostani fideszes műveletek csak szemfényvesztő makutyi hablatyolások, democsokráciás, pávatáncos dumák. Majd ha eljön az ideje, akkor a kisemmizett kirekesztettek fogják végrehajtani az igazi végtörlesztést és elszámoltatást!


További hírek

  Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Ez a Schadl, a Völlner meg a Judit, pont azt tették, ami a NER lényege
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, mert valótlant állított ne létező diplomájáról
2022. 01. 23. 19:01 hirhatar.hu
  Otthol, édes otthol
2022. 01. 22. 02:25 pecsi-hirhatar.hu
  Összefognak a Dél-dunántúli régió fellendítéséért
2022. 01. 21. 20:38 pecsi-hirhatar.hu
  Hivatalos: február 15-től jön az oltási igazolvány
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Szegény Orbán szegény
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  BKK: tavasztól jöhetnek az időalapú menetjegyek
2022. 01. 21. 19:30 hirhatar.hu
  Mindent a kollagénről: típusok, előnyök, források
2022. 01. 21. 15:39 bajai-hirhatar.hu
  Ha a kanálból kifújja a szél a levest
2022. 01. 20. 21:31 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport