HÍRHATÁR ONLINE - Adorján György: Vigyázó szemetek ismét Veszprémre vessétek

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.01.18.
 Kedd
Ma Piroska napja van.
Holnap Sára napja lesz.
   EUR árfolyam
   355,89 Ft
   CHF árfolyam
   340,99 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 17. 20:11     


Adorján György

Vigyázó szemetek ismét Veszprémre vessétek
Február 22 lesz a következő olyan időpont, amikor ismét csapást lehetne mérni a Fideszre, nem tüntetésekkel, különböző elszigetelt kezdeményezésekkel, hanem demokratikus választással, és azért lássuk be, ez lenne az igazi.

Vannak, akik forgatókönyvvel is rendelkeznek már Orbán megbuktatására, szövetség napjával készülnek, ahová már meghívtak mindenkit, csak az a lényeg, hogy elmondhassák, jönnek mind a téri sátor erődbe, legutóbb már a demokratikus kerekasztalra is szemet vetve. Míg mások névtelenül és arc nélkül írt blogjaikban arra vetemednek, hogy durvább dolgok végrehajtására buzdítsanak, mert minden más megoldás Orbán eltakarítására csak naivitás, és akkor jön a patás ördög a Jobbik.

 

Csak éppen az adott helyzet pontos értékelésével és az abból adódó feladatokkal nem foglalkozik senki. Azzal, hogy a veszprémi választás ellenzéki megnyerése felérne egy százezres tüntetéssel, kétharmad ide, vagy oda, mert a Fidesz milliós támogatói elvesztése után, egy saját, biztos nyerő bázisának vereségét már nehezen bírná elviselni, ráadásul az ellenzék okosan meg is tudná lovagolni azt.

 

Tisztesség, becsület, hűség, ezt a hármas jelszót tűzte zászlajára a Fidesz jelöltje Némedi Lajos , aki elmondása szerint szövetségese szeretne lenni a térség minden lakosának. Hiszi a piszi. Miért lenne ő kivétel, aki eltér a központi pártszövetség gyakorlatától, a foltos becsületéről, a csak és kizárólag sajátja iránt tanúsított hűségéről elhíresült Fidesz vezetéstől, a tisztességet már meg sem említve. Ami pedig a senkit sem hagyunk az út szélén, jobboldali populista strófának igazságtartalmát illeti, hát kétsége lehet mindenkinek abban, hogy Némedi miként is valósítaná meg a térség minden lakosával való szövetséget.

 

Ami most ki van adva minden fideszes aktivistának, az nem más, mint úton útfélen hangoztatni, hogy a kétharmad veszélyben forgása nem más, mint „álpolitikai kérdés". A kormányfő is altatta a közvéleményt ezzel kapcsolatos fokozott várakozása miatt azzal, hogy az elmúlt négy esztendőben már minden fontos ügyet elintéztek, és ezentúl már nincs is szükségük a kétharmadra. Naná, hogy a 2017-es esztendő jelentőségét már nem említette abból a szempontból, hogy mi lesz majd Áder János mandátumának lejáratát követően. Elnöki rendszer következik-e mivel „egy elnöki rendszer valószínűleg alkalmasabb nehéz reformok végrehajtására, mint egy parlamentáris”- mondta volt már 2012-ben a Handelsblatt című német lapnak.

 

A fideszes manipuláció turmixol rendesen a veszprémi választások felkészülési szakaszában is szokása szerint. Mint ahogy más területeken, itt is a demokrácia gyakorlására buzdít mindenkit, mert őket sem a tüntetések nem zavarják, sem az internetes kritikai megjegyzések, sőt bizonyítékát látják annak, hogy lám-lám, itt mekkora demokrácia van, mindent lehet és szabad.

Akárhány jelöltet állítani is. Turmixolt itt már Simicska mellett Török Gábor is a várható indulók között, így végül  aztán Veszprémben 29 jelölt vett fel aláírásgyűjtő ívet, hogy azokon a szükséges 500 aláírást megszerezzék, 19-én 16-óráig. Nem mondom, nagy az érdeklődés, fideszes támogatással, hiszen a megosztás nagymesterei ők tudvalevően.

 

Kilencen már le is adták az ajánlóíveiket. Köztük a nemrég alakult Aquila párt úgy látja, most jött el az idő arra, hogy külön is megmérettesse magát, a katolikus egyházhoz tartozónak vallva magát. Ezen a linken róluk itt olvashat: Valójában kikből áll az AQUILA Párt? A Magyar Munkáspárt színeiben Szentpáli Kolos egyetemi hallgató indul, aki Facebook-oldala szerint szeret katonaruhába bújni, egyik fotóján orosz katonának öltözve látható, szimatszatyorral az oldalán. Színesíti a mezőnyt Szepessy Zsolt az Összefogás párt jelöltje és természetesen nem maradhat ki a Jobbik jelöltje sem, aki a devizahitelesek képviseletét meglovagolva jó eséllyel pályázhat Navracsics helyére, elnöke szerint. Vona csatlakozva a miniszterelnökhöz nem a kétharmadosság elvesztését tartja fontosnak, a választás szerinte nem csak a kétharmadról szól, aki csak erre élezi ki, az „biodíszletnek” tekinti a veszprémieket saját hatalmi törekvéseihez. Hogy színesebb legyen a megosztási kép, az LMP a kormány által magukra hagyott emberek nevében indítja jelöltjét, míg a Haza Nem Eladó Párt hasonló megfontolásból az elhíresült Kásler Árpádot futtatja, akinek mindegy, hogy Gyulán, vagy Veszprémben indul, mit számít egy ilyen apróság. Karancsit a szocdemes indulót már meg sem említem.

 

És akkor már készek is vagyunk, azaz eljutottunk Kész Zoltánhoz. Hogy az iwiwesek nem engedték felszólalni az egy dolog, hogy Schiffer nem áll be mögé, az egy másik dolog, de hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt a Korszakváltók Pártja, a Párbeszéd Magyarországért (PM) és a Magyar Liberális Párt, valamint a Lokálpatrióták Veszprémért Egyesület képesek lesznek-e minden tőlük telhetőt megtenni Kész győzelméért, az majd elválik az eredményhirdetéskor. Szétszabdalt ellenzék, a választópolgárokat ahányan vannak annyifelé befolyásoló kampányszöveggel leginkább a Fidesz malmára hajtják a vizet. Tudják ezt a fideszesek is, ezért maguk is mindent elkövetnek, a kialakult káosz támogatása érdekében. Ha mi nem nyerünk, akkor nyerjen a jobbik, hangoztatják belső körökben. Naná, hogy a pártot értik alatta s nem mást! Hát minden ellenkező híresztelés helyett, ma körülbelül így áll a helyzet a veszprémi választással kapcsolatban. Persze ez is csak egy vélemény a sok közül. A végkövetkeztetésben Kész Zoltánnal csak egyet lehet érteni, amikor azt mondja, „itt az ideje, hogy az utóbbi öt évben a Fidesz által az ország köré épített falon kirúgjunk egy követ, amelyen bejöhet egy kis fény, és lehetővé váljon a mostani kormány leváltása 2018-ban”. 

Reálisabb megközelítésnek tűnik ez most, minden március 15-re kihegyezett Orbán váltásnál!


További hírek

  Kiszámíthatóbb szabályozás az online világban
2022. 01. 17. 19:39 pecsi-hirhatar.hu
  A választások elmaradásával is számol a kormány a veszélyhelyzet miatt
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Szabó Tímea és az ötmilliárdnyi teszt megsemmisítése - a rendőrség szemszögéből
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Érvénytelen szavazásra buzdítnak a civil jogvédő szervezetek
2022. 01. 16. 11:21 hirhatar.hu
  Eleven éjszaka
2022. 01. 14. 21:29 pecsi-hirhatar.hu
  Zűrzavart okozhat az árstop
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  Orbán áprilisban még verhető - utána többé nem
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány
2022. 01. 14. 10:33 hirhatar.hu
  A világ legjobbjai között a magyar bonbon
2022. 01. 13. 21:09 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult standon mutatkoznak be
2022. 01. 12. 20:51 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport