HÍRHATÁR ONLINE - A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.07.22.
 Hétfő
Ma Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,11 Ft
   CHF árfolyam
   404,72 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 04. 23. 16:35     


A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizálja azt, hogy két “világ” között szabadon átjárhatunk. Az ismertből az “ismeretlenbe”. Ezen a téren választhatunk műanyag bejárati ajtót, de a kétszárnyú és üveges változat is ugyanúgy elérhető.

Nincs két egyforma bejárati ajtó?

 

Sok esetben válik belőle igazi szimbólum. Fontos a pszichológiai értéke is, mert azonkívül, hogy megmutatja az utat, még fel is hív minket arra, hogy belépjünk rajta. Nem hiába van olyan nagy hangsúly például a katedrálisokon található ajtókon vagy más, híres épületek bejáratain. A hétköznapokban használt, a családi házak, panellakások nyílászárói is ugyanilyen fontosak. Az RS Ablak műanyag bejárati ajtóinak kínálatából egyszerűen beszerezhetjük a sajátunkat, de mégis mire kell figyelni a vásárlás során?

 

Ha éppen most építkezünk, akkor egyértelmű, hogy szükség lesz egy új bejárati ajtóra az új ingatlanhoz. Emellett a felújítások során is érdemes mérlegelni azt, hogy a jelenlegi nyílászáró mennyire felel meg az elvárásainknak. Ha sérülések, az elhasználódás nyomai találhatóak rajta, akkor jobb inkább egy teljesen újat beszerezni és beépíteni. Az biztos, hogy jelenleg a piacon az egyik leghatékonyabb kialakításnak a műanyag bejárati ajtó számít. Ezenkívül el kell dönteni azt is, hogy melyik szerkezet lesz az ideális. Választhatunk kétszárnyú bejárati ajtót, de az egyszárnyú is ugyanolyan népszerűnek számít. Üveges legyen vagy sem? 

 

Az egyes helyzetekben eltérő szempontokat kell figyelembe venni, de van három, ami mindegyikre érvényes: esztétika, biztonság és szerkezet.

 

A bejárati ajtó meghatározza az egész ingatlan megjelenését

 

Ha egy nagy családi házról beszélünk, akkor az ajtó az épület méretéhez képest egy kisebb kiegészítőnek tűnhet, de ennek ellenére is képes befolyásolni az ingatlan hangulatát, stílusát. Milyen legyen a formája? Melyik szín lesz a megfelelő? Legyen üvegbetét vagy teleajtót válasszunk? Ha akarunk üvegbetétet, az mégis mekkora legyen, hogy elegendő fényt engedjen be?

 

Egy egyszerűbb színt ajánlott választani, vagy mintás legyen a bejárati ajtó? Megannyi kérdés, amire még a beszerzés előtt meg kell találnunk a választ.

 

A biztonság az egyik elsődleges szempont

 

A betörések során a legfőbb célpontok közé tartozik a bejárati ajtó. A nyílászárókon hatolnak be az esetek többségében. Ha a bejárati ajtó nem záródik pontosan, nincs rajta elegendő zár, vagy nem elég vastag az anyaga, akkor a betörők dolgát is megkönnyítjük. Érdemes olyat választani, ami minél több ponton záródik. Válasszunk inkább egy vastag lemezből álló ajtót, mint két vékonyból, mert utóbbit sokkal egyszerűbb átvágni. 

 

A bejárati ajtó vásárlása előtt mindenképpen konzultáljunk egy szakemberrel, aki segít kiválasztani a megfelelőt.


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Letartóztatták a komlói késelőt
2024. 07. 21. 02:23 pecsi-hirhatar.hu
  Már szüretelik a Jázmint Pécsen
2024. 07. 20. 02:22 pecsi-hirhatar.hu
  Baranya önellátó dinnyéből
2024. 07. 19. 22:11 pecsi-hirhatar.hu
  A barokk tapéták – az időtlen elegancia megtestesítői
2024. 07. 18. 13:13 13keruleti-hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport