HÍRHATÁR ONLINE - A fajvédő kongresszusról most senki nem tudja, lesz-e, vagy sem, és miért is

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.01.27.
 Péntek
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,18 Ft
   CHF árfolyam
   387,24 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 30. 09:16     


A fajvédő kongresszusról most senki nem tudja, lesz-e, vagy sem, és miért is
A MEASZ 10 civil szervezettel együtt levélben kérte Orbán Viktortól a kongresszus betiltását, ami még a válasz megérkezése előtt megtörtént. Ennek ellenére Richard Spencer, a National Policy Institute amerikai fajvédő szervezet vezetője azt mondja, megtartják a találkozót.

Hanti Vilmos, a a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöke hívja fel a figyelmet arra, hogy a kormány intézkedései a fajvédő kongresszussal kapcsolatban milyen álságosak. Orbán Viktor miniszterelnök részére 11 civil szervezet írt levelet augusztus 15-én, kérve, hogy a parlamenti kétharmadával tiltsa be a Budapestre tervezett eseményt.
 
Szeptember 29-én a postán Hanti Vilmos átvette a levelükre küldött államtitkári választ, melyről azt írja "megdöbbentő a válaszban, hogy szinte hivalkodó részleteséggel tájékoztat a "neonáci vendégeknek otthont adó" budapesti konferenciáról, de nem válaszol arra, hogy betiltják-e az eseményt vagy sem. Indirekt módonkivehető a levélből, hogy nem".
 
 
 
Az államtitkári levél elküldése után szeptember 28-án nagy csinnadrattával bejelentették, hogy Orbán mégiscsak betiltja a kongresszust, erre utasította Pintér Sándor belügyminisztert. Pintér megállapította, hogy a nyíltan rasszista ideológiai alapokon álló szervezet konferenciájának előadói a fajelmélet hirdetői, véleménynyilvánításuk az alaptörvénybe ütközik. A belügyminiszter arra utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy tiltsák meg a konferencia előadóinak Magyarországra beutazását. 
 
"Orbán vélhetően a választások küszöbén a dagadó botrányt igyekszik a tiltással mérsékelni, de jellemző az államtitkári levél stílusára, hogy október 12-e után hasonló levelekre, intézkedésekre - nem intézkedésekre lehet számítani."
 
Mindezek ellenére Richard Spencer, a National Policy Institute amerikai fajvédő szervezet vezetője az általuk szervezett konferencia honlapján azt írja: „Nem töröltük el a konferenciát. Találkozni fogunk Budapesten október 3-5 között.” Spencer azt írta, senki nem vádolta meg őket törvénysértéssel, mivel nem is sértettek törvényt, ellenben szerinte a magyar kormány valószínűleg igen, amikor betiltotta a rendezvényt, mivel a gyülekezés és véleményszabadság alkotmányban rögzített alapvető jog. 
 
Az Antifasiszta Hálózat is a levélíró civil szervezetek között szerepelt, és miután nem kaptak választ, levelet írtak a nemzetközi szerveknek és a nagykövetségeknek is, miszerint a konferencia nemzetbiztonsági kockázatot jelent, kérve, hogy tegyenek meg mindent, hogy "a neonácikat ne engedjék be az országba".
 
A Budapesti Kongresszusi Központtól megtudták a konferencia helyszínének címét és a főszervezők e-mail címeit. Szeptember 26-án bejelenetették a rendőrségen a tüntetést. Ezt követően a helyszínt biztosító cég felbontotta a szerződést a főszervezőkkel és bejelentte, hogy zárva tartanak. Ezután került nyilvánosságra a kormány közleménye a kongresszus betiltásáról.
 

További hírek

  Pillangóbugyi, a legtökéletesebb ajándék Valentin-napra(+18)
2023. 01. 27. 15:08 hirhatar.hu
  Szeretnél jobb teljesítményt nyújtani?
2023. 01. 27. 15:01 13keruleti-hirhatar.hu
  A tökéletes ajándékot keresed Valentin-napra?
2023. 01. 27. 14:55 pestmegyei-hirhatar.hu
  KÓTA-díjas Pécsi Vonósok
2023. 01. 26. 13:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Milyen ruházatban kell kick-boxolni?
2023. 01. 25. 09:55 hirhatar.hu
  Elektronikusan intézhető jogi ügyek
2023. 01. 24. 10:48 hirhatar.hu
  Optimalizáld szerződéseidet dinamikusan, online!
2023. 01. 24. 10:44 fovarosi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport