HÍRHATÁR ONLINE - A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2023.01.31.
 Kedd
Ma Marcella napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   391,96 Ft
   CHF árfolyam
   391,09 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 08. 16. 18:56     


A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
„Erő, büszkeség, nemzettudat, ez a magyarság. Ez a mi küldetésünk” - az énekesnő szerint semmit nem változott az értékrendje, hiszen már 2012-ben is Orbán Viktor beszéde előtt énekelte a Nemzeti Dalt, de akkor az senkinek nem tűnt fel. Mint ismert, a napokban egy neki küldött újságírói email fideszes sajtócímről pattant vissza.

A kormányközeli Origo interjút közölt Tóth Gabi énekesnővel, aki az elmúlt években nyilvánosan felvállalta a politikai hovatartozását, ezzel párhuzamosan pedig látványosan közel került állami rendezvényekhez.

 

A kormányportál interjúja először könnyed kérdésekkel indul, a nyaralásról kérdezik Tóth Gabit, valamint arról, hogy a kislánya először látta-e a Balatont.

 

Utóbbira egyébként az a válasz, hogy igen. Az énekesnőt kérdezték még az erdélyi turnéjáról is, amiről elmondta, hogy már rég szeretett volna egy ilyen turnét összehozni, mert Erdélyben hihetetlen szeretet árad felé, és ez nagyon jól esett neki a sok támadás után, amit tavaly nyáron itthon kapott.

 

„Azokban a nehéz hónapokban az erdélyi honfitársaim kiálltak mellettem, támogattak, és én ezt szerettem volna meghálálni, valamit visszaadni ebből a zenémen keresztül” – mondta Tóth Gabi, aki az interjú legérdekesebb részében kifejtette, mit ért „támadások” alatt.

 

Az erdélyi kultúra kapcsán a következőket fogalmazta meg Tóth Gabi: „az identitásunk, hitünk, kultúránk megőrzése megmaradásunk záloga. Az az álmom, hogy eljön majd az idő, talán nem is olyan sokára, amikor rólunk vesznek példát a nyugati országok.

 

„Erő, büszkeség, nemzettudat, ez a magyarság. Ez a mi küldetésünk” – fogalmazott. Az énekesnő elmondta, hogy sokan azzal támadják, hogy hirtelen, valamilyen hatásra vette fel ezt az értékrendet, amit közvetít. Elmondása szerint az adott neki erőt, hogy tudta, csak a társadalom szűk, de hangos rétege kritizálja őt.

 

„Olyan hangosak voltak, hogy ettől akaratlanul is elbizonytalanodtam. Furcsa kettősség alakult ki: úgy éreztem, hogy a valóságot akarják meghamisítani” – mondta Tóth Gabi, aki a hétköznapokban teljesen mást tapasztalt.

 

„Amikor forgattuk Az én szívem című dal videóklipjét, az egész Dunakanyart végig sétáltam. A tanártól az állatorvosig, a kismamán és a tinédzseren keresztül az idősebbekig, rengetegen jöttek oda hozzám. Mindenki azt mondta: büszke rám, és hatalmas szeretet kaptam tőlük, ami lelkileg megerősített.”

 

Szerinte soha nem titkolta, hogy honnan jött, milyen értékrendet vall magáénak, hogyan látja a világot.

 

„Már 2012-ben énekeltem a Nemzeti Dalt a Kossuth téren Orbán Viktor beszéde előtt, de az akkor senkinek nem tűnt föl” – véli az énekesnő, aki a továbbiakban kitért a nyugati világra és az ideológiákra is.

 

Tóth Gabi elmesélte, hogy elképesztő vehemenciával mentek neki a magukat „el- és befogódknak vallók”. „Tudjátok, mit? Igen. Ez az én értékrendem. Ez volt az én coming outom” – emlékezett vissza.

 

Az énekesnő szerint felborult az egyensúly, egy bizonyos kör különböző ideológiákat próbál lenyomni az emberek torkán. „Ezek az emberek alapvető értékeket kérdőjeleznek meg, olyan dolgok történnek meg, amiket néhány évvel ezelőtt még álmunkban sem gondoltunk volna” – mondta Tóth Gabi. „Nyugat-Európa pedig élen jár ebben. Anyaként én már a kislányomért is felelősséggel tartozom, nagyon nem mindegy, hogy milyen világban nő föl. Ezért úgy döntöttem: katolikusként protestálok.”

 

Ugyanakkor elmondja: ő nem bánt senkit az értékrendje miatt. Az énekesnő felvetette, amennyiben valaki liberálisnak tartja magát, akkor miért nem tud az ő értékrendje mellett szó nélkül elmenni.

 

 

 


További hírek

  Szintet lépett az együttműködés
2023. 01. 30. 21:22 pecsi-hirhatar.hu
  Figyelem: több mint 3 millió éves matrica jár le január 31-én
2023. 01. 30. 13:17 hirhatar.hu
  A Szijjártó-kedvenc Dzsudzsák focista is nagykövet lett
2023. 01. 30. 13:17 hirhatar.hu
  A havi 10 000 dolláros honoráriumért Orbánt dicsőítő amerikai újságíró átírta Orbán EU-t ekéző kijelentését
2023. 01. 30. 13:17 hirhatar.hu
  Elkezdődött a villamos hálózat fejlesztése
2023. 01. 28. 15:11 pecsi-hirhatar.hu
  Pillangóbugyi, a legtökéletesebb ajándék Valentin-napra(+18)
2023. 01. 27. 15:08 hirhatar.hu
  Szeretnél jobb teljesítményt nyújtani?
2023. 01. 27. 15:01 13keruleti-hirhatar.hu
  A tökéletes ajándékot keresed Valentin-napra?
2023. 01. 27. 14:55 pestmegyei-hirhatar.hu
  KÓTA-díjas Pécsi Vonósok
2023. 01. 26. 13:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport