HÍRHATÁR ONLINE - „A legnagyobb magyar alapította – a legkisebb lerombolja...” – kamikaze-repülésben az MTA

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.07.24.
 Szerda
Ma Kinga, Kincső napja van.
Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
   EUR árfolyam
   325,74 Ft
   CHF árfolyam
   295,81 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 02. 13. 16:29     


„A legnagyobb magyar alapította – a legkisebb lerombolja...” – kamikaze-repülésben az MTA
A tegnapi, MTA-székház előtt megtartott jelentős szimpátiatüntetés alatt a kora estébe nyúló akadémiai vita eredménye a klasszikus Mátyás király és a lány-mesét idézően dodonai: visznek is, meg nem is, mennek is meg nem is stb.

Miközben az Academia Europaea barcelonai tudásközpontja által alapított Barcelona Hypatia Európai Tudományos Díjat elsőként Lovász László matematikusnak, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének ítélték s azt Ada Colau, Barcelona főpolgármestere ünnepélyes keretek között adta át az MTA elnökének, a magyar kormány éppen ledarálja vele együtt Széchényi örökségét.

 

A testület ugyanis többségi szavazással elfogadott határozatában az elnökség felkérte Lovász László elnököt, hogy "haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat" Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel az akadémiai kutatóintézetek jövőbeni struktúrájára vonatkozó miniszteri javaslatokról - áll az MTI-hez eljuttatott határozatban. Továbbá felkérik az innovációs és technológiai minisztert, hogy "biztosítsa az akadémiai kutatóhelyek törvényben garantált alapfinanszírozását".

 

 

Mint ismert, Palkovics már hetek, hónapok óta igyekszik a maga sunyi módján végrehajtani főnöke parancsát – nem is tehetségtelenül – és tégláról-táglára bontja ki az MTA kutatóműhelyeinek tégláit, azok finanszírozását megszüntetni hivatva és a minisztérium, vagyis a Fidesz-kormány alá sorolni a továbbiakban a tudósok működését, megélhetését stb.

 

Minden civilizált elme felháborodását kiváltotta a nagytekintélyű testület elleni nyílt agresszív támadás, amilyenre lényegében 1830, a Magyar Tudós Társaság megalakulása óta nem volt példa.

 

Mindenki értetlenkedik, szörnyülködik, TERMÉSZETESEN TELJES JOGGAL csak a legfontosabb kérdés nem lebeg elsőként a levegőben, hogy ez a bugris, műveletlen, focistadionokon kulturálódó bunkó banda miért éppen az intellektusé és az értelmiség fellegvárát akarja kicsinálni ennyire, hogy minden konfrontációt bevállal...???

 

Mi a fenéért nem hagyják jól zárható elefántcsonttornyukban a lila tudósokat a piti kis kutatásaikkal és azok Mészáros- és Garancsi-léptékekhez szokott Orbánnak lényegében piszlicsáré összegével együtt???

 

MIRE EZ AZ EGÉSZ CIRKUSZ...?!

 

 

Lengyel László, a baloldal szürke szvetterű megmondó eminenciása egy január eleji interjúban már megpendítette, hogy véleménye szerint Orbánt a legkevésbé sem érdeklik a tüntetések, az ellenzék a stb. Véleménye szerint Palkovics idei feladata a véreskezű fellépés a tudományos élet szétverésére s ennek hűségpróbája volt csak a CEU. A nagyvad az MTA és tökegyszerű okból: az ő kezén kell átfolyatni és koordinálni az új európai pénzelosztási rendszert, ami kifejezetten innováció  és tudományközpontú lesz, szépen befolyassa Orbánnak. S ehhez ki kell iktatni az MTA hozzáférését és saját kormányprojekteket kell kidolgoznia. Amire nem mellesleg már gőzerővel készülnek Orbán janicsárképzőjében, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

 

Sajnos ezt látszik igazolni a napokban megjelent szolidaritási petíció is, amelyet több száz szakember írt alá és többek között azt is megemlítik a magyar kormánynak címzett nyílt levélben, hogy

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az Európai Uniótól pályázható pénzek – többek között a világ technológiai átalakulásának következtében – a jövőben elsősorban tudományos kutatásra és fejlesztésre lesznek lehívhatóak. Nyilvánvaló, milyen komoly konkurenciát jelent ebben egy olyan, valóban hatékonyan, szakmai alapon működő, nagyon magas színvonalú tudományos munkát felmutatni képes, nemzetközi hírű intézmény, mint az MTA”

 

Akkor is, ha a nemzetközi versenyben azonban a politikai akaratból működő kutatás látványos és csúfos kudarcot fog vallani, amint történt ez meddig is a világban.

 

Ez az egész cirkusz magyarán nem szól egyébről, mint a bugrisok pénzlenyúlásáról, hogy tovább hizlalhassák a hájas seggüket a gyűlölt uniós pénzekből a maguk Tahóland-jén.

 

Szégyen, hogy egy ország megtűr egy ilyen hatalmat, de mindenki azt kapja, amit megérdemel. Reméljük.

 

(forrás: szabadhir.hu)


További hírek

  Különleges hangulatú vízitúra a Dráván
2019. 07. 23. 22:31 pecsi-hirhatar.hu
  Siker a bölcsődefejlesztési pályázaton – 183 millió nyert Gyömrő
2019. 07. 23. 21:11 gyomroi-hirhatar.hu
  Polt Péter, jóreggelt: Az Orbán-családhoz is köthető a Microsoft korrupciós világbotránya
2019. 07. 23. 11:40 hirhatar.hu
  Emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80 éves Karel Gott tiszteletére
2019. 07. 23. 11:40 hirhatar.hu
  Heller Ágnes halála kapcsán a kormány hallgat, ezt értjük – de miért hallgat gyáván az MTA...?
2019. 07. 23. 11:40 hirhatar.hu
  Százötven éves a pécsi zsinagóga
2019. 07. 22. 22:40 pecsi-hirhatar.hu
  A Travill Invest dilemmája Veresegyházzal
2019. 07. 22. 17:27 veresegyhazi-hirhatar.hu
  Több mint 200 millióért tolták Orbán ruszkiűző történelemhamisítását a Volt-fesztiválon
2019. 07. 22. 11:18 hirhatar.hu
  Gyarapodik az Orbán-család: brutális bővítésbe fogtak a titokzatos felcsúti birtokukon
2019. 07. 22. 11:07 hirhatar.hu
  Új uszodát kapott Kőbánya – bár akarta a fene
2019. 07. 22. 11:07 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport