HÍRHATÁR ONLINE - „A legnagyobb magyar alapította – a legkisebb lerombolja...” – kamikaze-repülésben az MTA

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.02.23.
 Vasárnap
Ma Alfréd napja van.
Holnap Mátyás napja lesz.
   EUR árfolyam
   337,76 Ft
   CHF árfolyam
   318,31 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 02. 13. 16:29     


„A legnagyobb magyar alapította – a legkisebb lerombolja...” – kamikaze-repülésben az MTA
A tegnapi, MTA-székház előtt megtartott jelentős szimpátiatüntetés alatt a kora estébe nyúló akadémiai vita eredménye a klasszikus Mátyás király és a lány-mesét idézően dodonai: visznek is, meg nem is, mennek is meg nem is stb.

Miközben az Academia Europaea barcelonai tudásközpontja által alapított Barcelona Hypatia Európai Tudományos Díjat elsőként Lovász László matematikusnak, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének ítélték s azt Ada Colau, Barcelona főpolgármestere ünnepélyes keretek között adta át az MTA elnökének, a magyar kormány éppen ledarálja vele együtt Széchényi örökségét.

 

A testület ugyanis többségi szavazással elfogadott határozatában az elnökség felkérte Lovász László elnököt, hogy "haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat" Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel az akadémiai kutatóintézetek jövőbeni struktúrájára vonatkozó miniszteri javaslatokról - áll az MTI-hez eljuttatott határozatban. Továbbá felkérik az innovációs és technológiai minisztert, hogy "biztosítsa az akadémiai kutatóhelyek törvényben garantált alapfinanszírozását".

 

 

Mint ismert, Palkovics már hetek, hónapok óta igyekszik a maga sunyi módján végrehajtani főnöke parancsát – nem is tehetségtelenül – és tégláról-táglára bontja ki az MTA kutatóműhelyeinek tégláit, azok finanszírozását megszüntetni hivatva és a minisztérium, vagyis a Fidesz-kormány alá sorolni a továbbiakban a tudósok működését, megélhetését stb.

 

Minden civilizált elme felháborodását kiváltotta a nagytekintélyű testület elleni nyílt agresszív támadás, amilyenre lényegében 1830, a Magyar Tudós Társaság megalakulása óta nem volt példa.

 

Mindenki értetlenkedik, szörnyülködik, TERMÉSZETESEN TELJES JOGGAL csak a legfontosabb kérdés nem lebeg elsőként a levegőben, hogy ez a bugris, műveletlen, focistadionokon kulturálódó bunkó banda miért éppen az intellektusé és az értelmiség fellegvárát akarja kicsinálni ennyire, hogy minden konfrontációt bevállal...???

 

Mi a fenéért nem hagyják jól zárható elefántcsonttornyukban a lila tudósokat a piti kis kutatásaikkal és azok Mészáros- és Garancsi-léptékekhez szokott Orbánnak lényegében piszlicsáré összegével együtt???

 

MIRE EZ AZ EGÉSZ CIRKUSZ...?!

 

 

Lengyel László, a baloldal szürke szvetterű megmondó eminenciása egy január eleji interjúban már megpendítette, hogy véleménye szerint Orbánt a legkevésbé sem érdeklik a tüntetések, az ellenzék a stb. Véleménye szerint Palkovics idei feladata a véreskezű fellépés a tudományos élet szétverésére s ennek hűségpróbája volt csak a CEU. A nagyvad az MTA és tökegyszerű okból: az ő kezén kell átfolyatni és koordinálni az új európai pénzelosztási rendszert, ami kifejezetten innováció  és tudományközpontú lesz, szépen befolyassa Orbánnak. S ehhez ki kell iktatni az MTA hozzáférését és saját kormányprojekteket kell kidolgoznia. Amire nem mellesleg már gőzerővel készülnek Orbán janicsárképzőjében, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

 

Sajnos ezt látszik igazolni a napokban megjelent szolidaritási petíció is, amelyet több száz szakember írt alá és többek között azt is megemlítik a magyar kormánynak címzett nyílt levélben, hogy

 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy az Európai Uniótól pályázható pénzek – többek között a világ technológiai átalakulásának következtében – a jövőben elsősorban tudományos kutatásra és fejlesztésre lesznek lehívhatóak. Nyilvánvaló, milyen komoly konkurenciát jelent ebben egy olyan, valóban hatékonyan, szakmai alapon működő, nagyon magas színvonalú tudományos munkát felmutatni képes, nemzetközi hírű intézmény, mint az MTA”

 

Akkor is, ha a nemzetközi versenyben azonban a politikai akaratból működő kutatás látványos és csúfos kudarcot fog vallani, amint történt ez meddig is a világban.

 

Ez az egész cirkusz magyarán nem szól egyébről, mint a bugrisok pénzlenyúlásáról, hogy tovább hizlalhassák a hájas seggüket a gyűlölt uniós pénzekből a maguk Tahóland-jén.

 

Szégyen, hogy egy ország megtűr egy ilyen hatalmat, de mindenki azt kapja, amit megérdemel. Reméljük.

 

(forrás: szabadhir.hu)


További hírek

  Jövőre a kerékpárosok városa lehet Pécs
2020. 02. 22. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan tervezz egyedi fényképes telefontokot?
2020. 02. 22. 19:52 pecsi-hirhatar.hu
  Miről ismerhető fel egy jó minőségű kutyaeledel?
2020. 02. 22. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  Kendermagolaj? Ismerd meg Te is a félreértett csodanövényt!
2020. 02. 22. 19:38 pecsi-hirhatar.hu
  Végleg felfalnak a szúnyogok – uniós stop a légi irtásnak
2020. 02. 22. 17:44 hirhatar.hu
  „A székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták” – közölte Orbán irodalmi vérebe
2020. 02. 22. 17:43 hirhatar.hu
  Ez a valóság – több száz méteres sor Budapesten az ingyenételért
2020. 02. 22. 17:43 hirhatar.hu
  Mikor érdemes változtatnod a kutyád étkezésén?
2020. 02. 22. 17:02 debreceni-hirhatar.hu
  Milyen tápanyagokra van szüksége egy kutyának?
2020. 02. 22. 16:58 10keruleti-hirhatar.hu
  Hasznos tippek, ha a vegán életmód kialakítását tervezed
2020. 02. 22. 16:55 10keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport