HÍRHATÁR ONLINE - A legnagyszerűbb kifestőkönyvek – sokkoló szórakozás gyerekeknek

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   410< Ft
   CHF árfolyam
   416,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 13. 16:59     


A legnagyszerűbb kifestőkönyvek – sokkoló szórakozás gyerekeknek
Hatalmas vihart kavartak a Really Big Colouring Books (A legnagyszerűbb kifestőkönyvek) legfrissebb kiadványai. A St. Louis-i gyerekkönyv-kiadó ugyanis egy olyan kifestőkönyv sorozattal lepte meg kis olvasóit szeptember 11. évfordulója alkalmából, amelyből a gyerekek is megérthetik, milyen veszélyt jelent az iszlám terrorizmus a világra.

A Sosem felejtjük el 9/11-ét, Gyerekek könyve a szabadságról című kiadvány képei valóban különböznek a szokásos gyerekkönyv illusztrációktól. "Igaz, nem is óvodáskorúaknak, hanem nagyobbacskáknak készültek" - magyarázza Wayne Bell, a kiadó igazgatója. Szerepel közöttük az Iszlám Állam militánsainak vérző fejű, keresztre kötözött áldozata, képregény Osama Bin Laden élete utolsó pillanatairól és annak az öt tálib rabnak is a portréja, akik Bowe Bergdahl amerikai katona szabadon bocsátásáért cserében hagyhatták el Guantanamot.

 

A realistábbak nagyon időszerűnek érzik, hogy ilyen kiadványok is készülnek gyerekeknek. Hiszen, bármilyen hátborzongató is a mondanivalójuk, még mindig jobb, ha a legfiatalabbak ily módon tudatosítják mielőbb: nem Disneyland-ben élnek, semmint ha a 2001. szeptember 11-ihez hasonló tragédiák ébresztenék rá őket a sokkoló valóságra.

 

A széplelkű álhumanisták szerint gyerekbántalmazással ér fel, hogy ilyen tartalmakat nézetnek meg kiskorúakkal, mások egyenesen rasszistának bélyegzik a jelenkori történelem hiteles dokumentációját.

 

 

"Tisztelet. Befogadás. Sokféleség. Szabadság" - emlékeztet mindjárt az egyik könyvecske címlapja nem csupán az amerikai, hanem a mindenkori liberális értékekre. Gyorsan kiderül az is, hogy szó sincs arról, hogy fajokat, nemzeteket, vallásokat ítélne el, hanem azokat a csoportokat, amelyek lábbal tiporják a fentebbi értékeket.

 

"Az ISIS az iszlám torzult formáját szabadította a világra. Tömeges keresztre feszítések, zsidógyűlölet, kereszténygyűlölet, mindenki másnak a gyűlölete. Még saját magukat is gyűlölik. Lefejezés, gyilkosság, ostorozások. Ártatlan férfiak, asszonyok, gyerekek feldarabolása. Egész családok megsemmisítése csupán azért, mert nem hajolnak meg az ISIS kívánságai előtt. Ezt kell látniuk a gyerekeknek az ISIS által ellenőrzött területeken. Ezt akarja elhozni Amerikának és az amerikaiaknak az ISIS. Te mit teszel majd, ha eljönnek érted?" - gondolkodtatja el az ifjú olvasókat keresztre feszített férfi fölötti szöveg.

 

 

A képeskönyv azt is érthetően magyarázza el, miért kellett Osama Bin Ladennek meghalnia.           

 

 

„A Neptun Lándzsája fedőnevet viselő hadművelet mindössze 38 percet tartott. Sem a bevetésben részt vevő 23 fő tengerészgyalogos, sem Cairo nevű kutyájuk nem akart foglyokat ejteni. (...) Pakisztáni otthonában Osama terhes felesége háta mögé rejtőzött, élőpajzsként használva őt és születendő gyermekét. De a gyáva nem bújhatott el az amerikai katonák elől. Egy fiatalasszony köntöse mögé rejtőzve érte a halál. 2011. május 1-én lőtték le Osamát. Testét fehér lepedőbe burkolták az amerikai katonák és a tengerbe vetették. Ezzel több tiszteletet adtak neki, mint amennyit ő adott 2001. szeptember 11-én azoknak az amerikaiaknak, akiket meggyilkoltatott.

 

Gyerekek, az az igazság, hogy e cselekedeteket olyan muzulmán szélsőségesek követték el, akik gyűlölik a szabadságot. Ezek az őrültek azért gyűlölik az amerikai életstílust, mert mi SZABADOK vagyunk és a társadalmunk is SZABAD. Fel kell készülnünk és meg kell ismernünk az igazságot. Amerika SZABAD. Kérdezzétek meg édesanyátokat és édesapátokat, tanáraitokat, lelkészeiteket, mit is jelent ez a szó valójában. Mit jelent SZABADNAK LENNI? Miért vagyunk mi SZABAD emberek?

 

SZABAD gondolkoznunk, SZABAD becsületesnek lennünk, SZABAD írnunk és SZABAD úgy élnünk, ahogy jónak látjuk. Mi vagyunk Amerika. Amerika nem gyűlöli a világ más népeit, de szeretjük azt a világot, amelyben élünk. és meg fogjuk védeni ezt az életstílust. A könyv hátralévő oldalain elmeséljük, hogyan élünk és felsorolunk néhány dolgot mindabból, amit szabadságunkban áll megtennünk."

 

Kiss Kati


További hírek

  Gospel karácsony a Kodály Központban
2022. 12. 01. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része
2022. 11. 30. 14:04 pecsi-hirhatar.hu
  Boros Bronzvasárnap
2022. 11. 29. 08:52 pecsi-hirhatar.hu
  Elektromos autó töltése okosan, napelemmel
2022. 11. 28. 18:04 pestmegyei-hirhatar.hu
  A család a legfontosabb
2022. 11. 28. 11:51 pecsi-hirhatar.hu
  Villányi Franc ünnep hetedszer
2022. 11. 26. 09:20 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
2022. 11. 25. 01:34 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport