HÍRHATÁR ONLINE - A legnagyszerűbb kifestőkönyvek – sokkoló szórakozás gyerekeknek

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2020.05.24.
 Vasárnap
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.
   EUR árfolyam
   349,56 Ft
   CHF árfolyam
   329,87 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 13. 16:59     


A legnagyszerűbb kifestőkönyvek – sokkoló szórakozás gyerekeknek
Hatalmas vihart kavartak a Really Big Colouring Books (A legnagyszerűbb kifestőkönyvek) legfrissebb kiadványai. A St. Louis-i gyerekkönyv-kiadó ugyanis egy olyan kifestőkönyv sorozattal lepte meg kis olvasóit szeptember 11. évfordulója alkalmából, amelyből a gyerekek is megérthetik, milyen veszélyt jelent az iszlám terrorizmus a világra.

A Sosem felejtjük el 9/11-ét, Gyerekek könyve a szabadságról című kiadvány képei valóban különböznek a szokásos gyerekkönyv illusztrációktól. "Igaz, nem is óvodáskorúaknak, hanem nagyobbacskáknak készültek" - magyarázza Wayne Bell, a kiadó igazgatója. Szerepel közöttük az Iszlám Állam militánsainak vérző fejű, keresztre kötözött áldozata, képregény Osama Bin Laden élete utolsó pillanatairól és annak az öt tálib rabnak is a portréja, akik Bowe Bergdahl amerikai katona szabadon bocsátásáért cserében hagyhatták el Guantanamot.

 

A realistábbak nagyon időszerűnek érzik, hogy ilyen kiadványok is készülnek gyerekeknek. Hiszen, bármilyen hátborzongató is a mondanivalójuk, még mindig jobb, ha a legfiatalabbak ily módon tudatosítják mielőbb: nem Disneyland-ben élnek, semmint ha a 2001. szeptember 11-ihez hasonló tragédiák ébresztenék rá őket a sokkoló valóságra.

 

A széplelkű álhumanisták szerint gyerekbántalmazással ér fel, hogy ilyen tartalmakat nézetnek meg kiskorúakkal, mások egyenesen rasszistának bélyegzik a jelenkori történelem hiteles dokumentációját.

 

 

"Tisztelet. Befogadás. Sokféleség. Szabadság" - emlékeztet mindjárt az egyik könyvecske címlapja nem csupán az amerikai, hanem a mindenkori liberális értékekre. Gyorsan kiderül az is, hogy szó sincs arról, hogy fajokat, nemzeteket, vallásokat ítélne el, hanem azokat a csoportokat, amelyek lábbal tiporják a fentebbi értékeket.

 

"Az ISIS az iszlám torzult formáját szabadította a világra. Tömeges keresztre feszítések, zsidógyűlölet, kereszténygyűlölet, mindenki másnak a gyűlölete. Még saját magukat is gyűlölik. Lefejezés, gyilkosság, ostorozások. Ártatlan férfiak, asszonyok, gyerekek feldarabolása. Egész családok megsemmisítése csupán azért, mert nem hajolnak meg az ISIS kívánságai előtt. Ezt kell látniuk a gyerekeknek az ISIS által ellenőrzött területeken. Ezt akarja elhozni Amerikának és az amerikaiaknak az ISIS. Te mit teszel majd, ha eljönnek érted?" - gondolkodtatja el az ifjú olvasókat keresztre feszített férfi fölötti szöveg.

 

 

A képeskönyv azt is érthetően magyarázza el, miért kellett Osama Bin Ladennek meghalnia.           

 

 

„A Neptun Lándzsája fedőnevet viselő hadművelet mindössze 38 percet tartott. Sem a bevetésben részt vevő 23 fő tengerészgyalogos, sem Cairo nevű kutyájuk nem akart foglyokat ejteni. (...) Pakisztáni otthonában Osama terhes felesége háta mögé rejtőzött, élőpajzsként használva őt és születendő gyermekét. De a gyáva nem bújhatott el az amerikai katonák elől. Egy fiatalasszony köntöse mögé rejtőzve érte a halál. 2011. május 1-én lőtték le Osamát. Testét fehér lepedőbe burkolták az amerikai katonák és a tengerbe vetették. Ezzel több tiszteletet adtak neki, mint amennyit ő adott 2001. szeptember 11-én azoknak az amerikaiaknak, akiket meggyilkoltatott.

 

Gyerekek, az az igazság, hogy e cselekedeteket olyan muzulmán szélsőségesek követték el, akik gyűlölik a szabadságot. Ezek az őrültek azért gyűlölik az amerikai életstílust, mert mi SZABADOK vagyunk és a társadalmunk is SZABAD. Fel kell készülnünk és meg kell ismernünk az igazságot. Amerika SZABAD. Kérdezzétek meg édesanyátokat és édesapátokat, tanáraitokat, lelkészeiteket, mit is jelent ez a szó valójában. Mit jelent SZABADNAK LENNI? Miért vagyunk mi SZABAD emberek?

 

SZABAD gondolkoznunk, SZABAD becsületesnek lennünk, SZABAD írnunk és SZABAD úgy élnünk, ahogy jónak látjuk. Mi vagyunk Amerika. Amerika nem gyűlöli a világ más népeit, de szeretjük azt a világot, amelyben élünk. és meg fogjuk védeni ezt az életstílust. A könyv hátralévő oldalain elmeséljük, hogyan élünk és felsorolunk néhány dolgot mindabból, amit szabadságunkban áll megtennünk."

 

Kiss Kati


További hírek

  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Ellopták Wichmann Tamás sírjáról a keresztet
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Botka László is aláírta Karácsony Gergely követeléseit
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Semjénnek hála bárkit kilőhet a titkosszolgálat
2020. 05. 23. 12:58 hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél
2020. 05. 22. 16:44 bajai-hirhatar.hu
  Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  287 millió forintot kapott Matolcsy bankelnök fiának cége
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  Nemhogy a kormány ígérte 500 ezret, de a szokásos ápolói fizetést sem kapták meg
2020. 05. 22. 15:50 hirhatar.hu
  Zsigó egy állami cég ajándékával kampányolt
2020. 05. 22. 13:00 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport