HÍRHATÁR ONLINE - A magyar szürke 48 árnyalata: kis magyar gombahatározó

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2019.08.22.
 Csütörtök
Ma Menyhért napja van.
Holnap Bence napja lesz.
   EUR árfolyam
   327,64 Ft
   CHF árfolyam
   300,55 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 04. 01. 11:02     


A magyar szürke 48 árnyalata: kis magyar gombahatározó
Hétfőn délután példátlan káosz ütött ki a MEASZ Székházában, ahol Dési János A magyar szürke 48 árnyalata c. könyvének bemutatója zajlott. A könyvet a szerző egyfajta gombahatározónak írta le, melyben a gyilkos galócától a csiperkén át minden megtalálható.

Hétfőn délután példátlan káosz ütött ki a MEASZ Székházában, ahol Dési János A magyar szürke 48 árnyalata c. könyvének bemutatója zajlott. A könyvet a szerző egyfajta gombahatározónak írta le, melyben a gyilkos galócától a csiperkén át minden megtalálható.

 

A Radnóti-díjas Désit  Hanti Vilmos kérdezte: először arról, hogy szerinte rendben van-e, hogy könyvében a szélsőjobbos alakokról szóló részek különösebb elválasztás nélkül ékelődnek a demokratikus politikusokról szóló részek közé.

 

- Bár én is úgy látom, hogy a sajtóban vagy még pontosabban egy miniszterelnök-jelölti vitában semmi keresni valója a szélsőjobbnak, de télen akkor is esik a hó, ha én utálom, vagy nem beszélek róla - vágott vissza Dési, aki szerint egy gombahatározóban is megtalálhatók a gyilkos gombák, ám ezért nem a könyv a hibás, hiszen az egyértelműen leírja, hogy a gombász milyen portékát tesz a kosarába. Egyedül a Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort taglaló rész került külön fejezetbe, ahol a politikai újságíró egy képzeletbeli párbeszédbe szerkesztette a két politikus nyilatkozatait.

 

- Azt mondtad utálod a Havast? - kérdezte ekkor viccelődve Hanti, de Dési ezt sem hagyta szó nélkül.

 

Elmesélte, hogy mindig, amikor a NapTv-ben Csurka István kérdezőjének jelölték ki, tiltakozásképp a karácsonyra kapott szép, selyem nyakkendőjét vette fel, melyen hogy-hogy nem éppen patkányos motívumok voltak. Teltek az adások, egyik a másik után, de kitűzött célját csak Lakat T. Károly segítségével tudta elérni. Aki egyszer a szokásos szombati összefoglalóját a következőkkel zárta:
- És látom, hogy Dési János ismét Csurka Istvánnal fog beszélgetni, hiszen a patkányos nyakkendője van rajta. Na, ekkor küldték be helyette Havast, aki a leghatározottabban elutasította a szélsőséges politikus zsidózását.

- Engem zsidózzon le, aki sváb vagyok! - mondta, de Dési emlékei szerint Csurka nem zavartatta magát.

 

Mikor Hanti megkérdezte, hogy ki a kedvenc politikusa és kiről volt a legjobb írni, Dési úgy válaszolt, hogy kérdés tulajdonképpen kettős. Hiszen a többséghez hasonlóan számára is Göncz Árpád a legszimpatikusabb, de elmondása szerint Morvai Krisztináról vagy Gaudi Nagy Tamásról jobb érzés volt írni, hiszen végre leleplezhette mindazokat a dolgokat, amiket szeretnének eltitkolni saját választóik előtt is.

Göncz Árpáddal kapcsolatban megemlítette, hogy a köztársasági elnökkel foglalkozó rész 25000 olvasót hozott a blogjának, a korábbi ezer-ötezres olvasótáborhoz képest.

 

- Nem meglepő - vetette közbe Hanti -, hiszen Göncz Árpád azon kevés politikusok egyike, aki mind ’45-ben ellenállóként, mind ’56-ban a jó oldalra állt. Ennek kapcsán még Vitányi Iván neve került megemlítésre.


A beszélgetés itt félbeszakadt, hiszen a vendégek, idősek, középkorúak, egykori antifasiszta ellenállók spontán sort kezdtek el alkotni a beszélők asztalai előtt, s Dési Jánosnak hosszan tartó dedikálásba kellett kezdenie. Zárásként Hanti Vilmos még megköszönte a Népszava főszerkesztő-helyettesének a Békemenet támogatását. Ez nem előzetes áprilisi tréfa volt, ugyanis az antifasiszták, már jóval a Mesterházy által Civilbe Öltözött Fideszeseknek nevezett szervezet előtt szerveztek Békemenetet. Ennek nevét „vette kölcsön” a másik szervezet.


A Valódi Békemenet - ahogy idén már a szervezők hirdetik - a rasszista, idegenellenes, szélsőjobboldali tendenciák veszélyeire felhívó demonstráció, és csütörtökön este 6 órai kezdettel a Fővám térről indul a gellérthegyi Szabadság-szoborhoz.


-VéDé-


További hírek

  A hétvégén is marad a kánikula
2019. 08. 22. 14:23 szegedi-hirhatar.hu
  Piros lesz az orr a SZIN-en
2019. 08. 22. 14:19 szegedi-hirhatar.hu
  Váratlan fellépése után váratlan visszalép Márki-Zay „arca”, Lukácsi Katalin
2019. 08. 22. 13:25 hirhatar.hu
  25 év után kilépett az MSZP-ből az újpesti romaszervezet vezetője
2019. 08. 22. 12:29 hirhatar.hu
  Elhunyt a Hungária legendás Szaxi Maxi fúvósa, Fekete Gyula
2019. 08. 22. 11:53 hirhatar.hu
  Kerpel-Frónius biztosra megy – a XIII. kerületben lesz önkormányzati képviselő
2019. 08. 22. 11:53 hirhatar.hu
  Fejcserék: Rohad a gigantikus kormányzati médiaholding
2019. 08. 22. 11:53 hirhatar.hu
  A Szent Koronáról a Zsolnay Negyedben
2019. 08. 22. 02:31 pecsi-hirhatar.hu
  Milyen tokot tervezzünk Apple iPhone 6S-re?
2019. 08. 21. 22:18 21keruleti-hirhatar.hu
  Botka betonbiztos Szegeden – a DK is csatlakozott a teljes ellenzéki szövetséghez
2019. 08. 21. 13:07 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport