HÍRHATÁR ONLINE - A Nagy Laktóz- és Cukormentes, Vegán Fagyiteszt

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.04.25.
 Csütörtök
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   392,92 Ft
   CHF árfolyam
   401,4& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 26. 10:27     


A Nagy Laktóz- és Cukormentes, Vegán Fagyiteszt
Úgy gondoltuk, ha már jön a nyár és a meleg, teszteljünk olyan fagylaltot, amit akárki ehet büntetlenül. Lapunk megkeresésére örömmel rendelkezésünkre állt a Hideg Nyalat elnevezésű termékek megálmodója, aki a jégkrémjeiből és süteményeiből biztosított számunkra kóstolót. Ezen édességek fő tulajdonsága, hogy paleo és vegán alapanyagokból készülnek.

 

A Hideg Nyalat tulajdonosa, Kiss Enikő számos információval is ellátott minket, melyek szerint a termékeik kizárólag a legjobb minőségű és 100%-ban természetes összetevőkből készülnek, valódi kókusztejből, rengeteg gyümölcsből - több, mint 50%-os gyümölcstartalommal, illetve a csokisak 100%-os belga csokoládémasszából. Így mind a fagylaltokat, mind a süteményeket bátran fogyaszthatják azok is, akik laktózérzékenyek, gluténérzékenyek, vegánok, paleo étrendet követnek, fogyókúrázók, sportolók, egészségtudatos emberek, esetleg cukorbetegek.

 

A termékeket kizárólag természetes almakivonattal, inulinnal, kókuszvirágcukorral, illetve szteviával édesítik, s ezen felül semmilyen állagjavító porokat, tartósítószereket, aromákat, színezékeket, adalékanyagokat, szóját vagy állati eredetű alapanyagokat nem használnak hozzájuk.

 

Lapunk munkatársa összesen hat féle fagyit kóstolt, amelyek közül akadtak személyes kedvencek is. Hat íz: csokoládé, eper, feketeszeder csokidarabokkal, sós karamella, trópusi és keksz-karamell. Egy a közös összetevő: a kókusztej. Lássuk a részleteket.

 

Trópusi: NO.1, nálunk ez volt a legnyerőbb az ízvilágban. Mivel maga a fagyi alapja ugye kókusztejből készül, így a trópusi gyümölcsökhöz is kivallóan passzolt a kókusz íze. Három íz dominál benne: ananász, banán, és mangó. Nem túl édes, selymesen krémes és lágy, harmonikus ízkavalkád, nem nyomta el az egyik a másikat. Bármikor szívesen kérnénk belőle. 

 

 

Sós-karamella: egyáltalán nem sós, de annál inkább karamellásabb. A második legjobb értékelést kapta, aki szereti a karamell ízét, annak ez lehet a legnyerőbb. Kellemesen tejkaramellás ízhatást sikerült elérni, amit a kókusztej íze egyáltalán nem nyom el. A fagyiknál kesudió pasztát is használnak, ami nagyon kellemesen hat a szánkban, és ennél a változatnál is jól érvényesült. Kimondottan plusz pont, hogy a sima finomított só helyett Himalája sót használnak benne. 

 

 

Keksz-karamell: tökéletes párosítás, a finom tejkaramellába a gluténmentes kekszdarabkákat csak úgy harapni lehet. A fagyiban főként a keksz dominál, van benne bőségesen, talán-talán kicsit sok is, de még annyira nem zavaró mennyiségben. Minden tulajdonsággal rendelkezik, mint a sós-karamella, viszont a kekszdarabok hatásosan feldobják az élményt. A kicsit túlzó kekszmennyiség miatt a 3. helyet érdemelte ki.

 

 

Csokoládé: ez a fagylalt az, amire igazán elmondhatjuk, hogy brutálisan csokis. Komolyan éreztük azt a 100%-os belga csokoládémasszát. Aki a csoki rabja, annak biztosan befog jönni minden szempontból, főleg az étcsoki rajongóknak ajánljuk. Amit hiányoltunk, az az édes íz, nagyon tömören csokisra sikerült, ami picit elnyomja az édességét. Állagra kicsit sűrűbb mint a többi, de ez nem befolyásolja a minőségét, maximálisan élvezhető. Kevésbé keserűbb, mint általában a csokifagyik, viszont picit szemcsésnek és darabosnak éreztük, amit lehet egyesek kimondottan élveznének benne. A negyedik helyen végzett.

 

 

Eper: kevés olyan gyömülcsös fagylaltot találhatunk a piacon, amiben erősen lehet érezni, hogy nem mű, hanem valódi gyümölcs van. Ez ilyen! Intenzíven eper ízű, nem az édesség, hanem a gyümölcsíz dominál benne, valóságos 50%-os gyümölcstartalommal. Állagra is megfelelő és a kókusztej sem veszi el a kiegyensúlyozott ízhatást. Egyetlen hiányosságot éreztünk benne: kevésbé édes – ennek ellenére finom. A magok viszont picit zavaróak. Összehatásban az 5. helyre került.

 

 

Feketeszeder csokidarabokkal: kerestük, de sajnos nem találtuk egyértelműen a kettő összetevő kiegyensúlyozottságát. A csoki jobban dominál, mint a gyümölcs, valamint az étcsokidarabok keserűssége elveszi a fagylalt maximális élvezetét. Aki az édes ízhez van szokva, annak nem biztos, hogy a kedvence lesz, viszont kellemes nassolnivaló azoknak, akik nem szeretik a túlzóan édes ízt. Nálunk az utolsó helyre került.

 

 

Ezen felül érdemes megkóstolni a cég süteményeit is, köztük a narancsos brownie-t, a citromos mákost, az almás pitét, a kókuszgolyót, a zserbó, avagy a belga csokikrémes kosárkát.

 

A Hideg Nyalat termékeiről további információkat ITT olvashat bárki, aki kedvet kap egy kis nyalakodásra.

 

-mezei-

 

 

 

 


További hírek

  Az unió történetének legnagyobb bővítése
2024. 04. 24. 17:17 pecsi-hirhatar.hu
  Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
2024. 04. 23. 19:19 pecsi-hirhatar.hu
  A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
2024. 04. 23. 16:35 hirhatar.hu
  Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!
2024. 04. 23. 16:28 fovarosi-hirhatar.hu
  A műanyag bejárati ajtó beszerelésének költsége valóban felér egy rémálommal?
2024. 04. 23. 16:26 fovarosi-hirhatar.hu
  Hagyományőrzés az iskolában
2024. 04. 23. 16:19 13keruleti-hirhatar.hu
  Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
2024. 04. 22. 15:35 fovarosi-hirhatar.hu
  Díjátadó borkóstolóval színesítve
2024. 04. 21. 21:49 pecsi-hirhatar.hu
  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport