HÍRHATÁR ONLINE - A napelem telepítés feltételei gyáraknak - Mi szükséges hozzá?

HÍRHATÁR ONLINE
   
 2024.06.14.
 Péntek
Ma Vazul napja van.
Holnap Jolán napja lesz.
   EUR árfolyam
   395,47 Ft
   CHF árfolyam
   408,64 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | BLOG | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 01. 31. 09:49     


A napelem telepítés feltételei gyáraknak - Mi szükséges hozzá?
Manapság egyre több gyár fordul a költséghatékonyabb és fenntarthatóbb energiamegoldások felé.

A napelemek alkalmazásával elősegítik a költségek minimalizálását és védik a környezetet. A napelemek rugalmas és egyben megbízható energiaellátást képesek biztosítani még a legnagyobb gyáraknak is. Ebben az esetben azonban nem szabad elfeledkezni azokról a feltételekről, amelyek a telepítéshez szükségesek.

 

Fontos az alapos helyszíni felmérés

 

A napelemek telepítésének legelső és egyben legfontosabb lépése az alapos helyszíni felmérés, a helyszínbejárás. A rendelkezésre álló hely, az árnyékolás, valamint a napfénynek való kitettség ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy a megfelelő napelem rendszer kerüljön kiépítésre. A napelemes telepítéshez leginkább a déli fekvésű tető részek alkalmasak, hiszen ezeket éri a legtöbb napfény és csak minimális árnyékkal kell számolni. Egy részletes elemzést kell a helyszínen elvégezni, amely után az elemek optimális elhelyezése már könnyedén megtervezhető.

 

A tetőszerkezet

 

Mivel a napelemeknek súlyuk van, így fontos tisztában lenni azzal, hogy vajon a tető el fogj-e bírni ekkora tömeget. Amennyiben a felmérés során kiderül, hogy a szerkezet alkalmatlan ekkora rendszer megtartására, akkor a szükséges szerkezeti megerősítéseket haladéktalanul el kell végezni. A hosszú élettartam és az épület biztonsága érdekében nem érdemes kockáztatni.

 

A gyár energiafogyasztásának elemzése

 

Még a telepítés előtt el kell végezni egy energiafogyasztás elemzést. Egy általános és egy csúcsidőszaki energiaszükségletre is szükség lesz ahhoz, hogy a rendszer méretét és kapacitását be tudják lőni a szakemberek. Amennyiben ez a lépés elmarad, úgy a napelemek nem fogják tudni kiszolgálni a gyár energiaszükségletét és a teljes beruházás csődöt mondhat.

 

Szabályozásoknak való megfelelés

 

Az engedélyezéshez feltétlenül meg kell felelni a helyi szabályozásoknak. Kritikus pontja egy-egy beruházásnak az engedélyezés, hiszen ezen áll vagy bukik minden. Csak olyan szakemberrel érdemes a kivitelezést elkezdeni, aki teljesen tisztában van a helyi építési szabályokkal, az övezetekre vonatkozó előírásokkal és a környezettel. Jogi problémák esetén késedelembe ütközhetünk, de az is előfordulhat, hogy teljes kudarcot vall beruházásunk.  Ezért is fordultak már sokan az ST Solar napelem rendszer telepítő céghez.

 

A hálózatra való felcsatlakozás

 

Napelemek telepítése esetén tisztában kell lenni a hálózatra való csatlakozási lehetőségekkel is, hiszen a felesleges napenergiát vissza lehet táplálni a hálózatba, ezáltal energiát takaríthatunk meg és még pénzügyi előnyökre is szert tehetünk.

 

Pályázati lehetőségek

 

Mivel egy igen nagy beruházásról van szó, így sok esetben a gyáraknak támogatásra vagy különféle ösztönzőkre is segítségük lehet a terv megvalósításához. A kormány gyakran kínál fel különféle lehetőségeket, hogy a vállalkozások ilyen jellegű beruházásait támogassa, ezért érdemes ennek is minél előbb utánajárni. A különféle pályázati lehetőségek kihasználásával ellensúlyozni lehet a telepítési költségeket. Egy gondos pénzügyi tervezés megléte sokat segíthet a terv megvalósításában.

 


További hírek

  Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024. 06. 13. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
2024. 06. 13. 15:58 fovarosi-hirhatar.hu
  A pontosabb diagnózist segítik
2024. 06. 13. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
2024. 06. 12. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Ezekben a cipőkben bátran útnak indulhatsz kirándulni
2024. 06. 12. 10:31 fovarosi-hirhatar.hu
  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Biztonsági ajtó beépítése a gyakorlatban 3 példán keresztül
2024. 06. 11. 17:17 kecskemeti-hirhatar.hu
  Ezért érdemes full-stack ügynökségre bízni a webshop készítést
2024. 06. 11. 17:04 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | SZABÁLYZAT

(c)2o15-2o23 Hírhatár Lapcsoport